featured

Kasko Fiyatları 2021 Yılının Şehirlere Göre Fiyatları Belirlendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasko fiyatları, Türkiye Sigortalar Birliği tarafından aylık olarak güncellenir. Dolayısıyla 2021 yeni yılda kasko fiyatlarını önceki bir tarihten belirtmek mümkün değil. Ancak, güncel tarih itibarıyla farklı firmaların kasko fiyat ortalamalarını aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. Bu tablodaki kasko fiyatları genel teminatları içeren kasko sigortaları baz alınarak ortalama bir aralıkta sunulmuştur. 

Bölgelere Göre Kasko Sigortası Fiyatları

Sompo Japan Sigorta Fiyatları

Sompo Japon Sigorta’da İstanbul için ortalama 2163 TL, Ankara için 1836 TL, diğer şehirler için 1649 TL

Koru Sigorta Fiyatları

Koru Sigorta’da İstanbul için ortalama 2224 TL, Ankara için 2015 TL, diğer şehirler için 1962 TL

Gulf Sigorta Fiyatları

Gulf Sigorta’da İstanbul için ortalama 2733 TL, Ankara için 2413 TL, diğer şehirler için 2779 TL

HDI Sigorta Fiyatları

HDI Sigorta’da İstanbul için ortalama 2783 TL, Ankara için 2383 TL, diğer şehirler için 2289 TL

Allianz Sigorta Fiyatları

Allianz Sigorta’da İstanbul için ortalama 3092 TL, Ankara için 2728 TL, diğer şehirler için 2786 TL

Ak Sigorta Fiyatları

Ak Sigorta’da İstanbul için ortalama 3489 TL, Ankara için 3109 TL, diğer şehirler için 3078 TL

Ray Sigorta Fiyatları

Ray Sigorta’da İstanbul için ortalama 3694 TL, Ankara için 3007 TL, diğer şehirler için 3165 TL

Anadolu Sigorta Fiyatları

Anadolu Sigorta’da İstanbul için ortalama 3698 TL, Ankara için 3084 TL, diğer şehirler için 2685 TL

Groupama Sigorta Fiyatları

Groupama Sigorta’da İstanbul için ortalama 4143 TL, Ankara için 3847 TL, diğer şehirler için 3639 TL

Türk Nippon Sigorta Fiyatları

Türk Nippon Sigorta’da İstanbul için ortalama 5662 TL, Ankara için 4570 TL, diğer şehirler için 3871 TLFiyat Ortalaması İstanbul için ortalama 3368 TL, Ankara için 2899 TL, diğer şehirler için 2790 TL

Önemli Not: Aracınız için berlilenecek kasko fiyatı, kullanım ili, araç sahibinin durumu, aracın üretim yılı ve hasar geçmişine göre değişiklik gösterir.

Kasko Nedir, Ne İşe Yarar?

Kasko araç sigortası, sigortalanan aracı teminat sınırları çerçevesinde çarpma, hırsızlık, yanma türü risklere karşı; çekici hizmeti, ikame araç gibi trafik sigortası teminatlarını geçen kısımların güvence altına alınması için ilave teminatlar ile yaptırılan ve isteğe bağlı olarak satın alınan bir sigorta çeşididir. Trafik sigortası ile kasko arasındaki fark ise kaskonun sigorta kapsamındaki aracı, trafik sigortasının ise diğer araçları risklere karşı güvence altına almasıdır.

Kasko Sigortası Temel Teminatları

Aracın karayolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz taşıtlarla çarpışmasıHareketliyken ya da durma halindeyken araca ani ve dışarıdan etkiler ile sabit ya da hareketli bir cismin çarpması, devrilmesi, düşmesi, yuvarlanmasıAraçta yangınÜçüncü kişilerin araca zarar vermesiAracın çalınması ya da çalınmaya teşebbüsü 

Ana teminatların tümü “kasko”, “genişletilmiş kasko” ve “tam kasko” olarak geçen kasko sigortası kategorilerinde yer alır. Fakat “dar kasko” ve “pert kasko” olarak ifade edilen kasko sigortası ürünlerinde ana teminatların yalnızca bir kısmı yer alır.

Kasko Sigortası Türleri Nelerdir?

Dar Kasko: Kasko sigortası ana teminat sınıfının bir bölümü için teminat verildiği kasko sigortası çeşididir.Kasko: Kasko sigortası genel koşulları içinde yer alan ana teminat sınıfının tümü için teminat verildiği kasko sigortası çeşididir.Genişletilmiş Kasko: Kasko sigortası genel koşulları içinde bulunan ana teminat maddelerinin tümü ve bazı ek maddeler için teminat verilen kasko sigortası çeşididir.Tam(Full) Kasko: Kasko sigortası genel koşullarında bulunan ana teminat maddelerinin tümü ile bütün ek risklerin güvence altına alındığı kasko sigortası çeşididir.

Kasko Sigortası Fiyat Hesaplaması

Kasko sigortası fiyat hesaplamalarında kullanılan en önemli faktörler:

Araç sahibinin kaza geçmişiAracın kasko değeriAracın yapıldığı il

Bu faktörlere en olarak her sigorta şirketinde ağırlığı devamlı olarak değiştirilen pek çok farklı kriter ile kasko sigortası prim fiyatı hesaplaması yapılır.

Kasko Sigortası Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kaskosu olan sigortalıların bir yıllık poliçe sürecini hasarsız sürdürmesi halinde poliçe yenileme sürecinde sahip oldukları indirim hakkına “hasarsızlık indirimi” adı verilir. Aracın hasarsız geçirdiği süre ne kadar uzun olursa indirim oranı da o kadar yükselir. Hasarsızlık indirimi oranları belirlenirken aracın yaşı, markası, üretim yılı gibi faktörler ve kasko değer listesi belirleyici olur.

Hasarsızlık indirim oranlarını aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. 

Hasarsızlık İndirimi Hangi Durumlarda Bozulmaz?

Cam kırılmasıRadyo zararlarıMini onarıma ihtiyaç duyulan hasarlarYapılan kazada, karşı tarafın 8/8 hatalı olması

Görülen ufak çaplı hasarlar sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servislerde belli sınırlar dahilinde Mini Onarım teminatı çerçevesinde ücretsiz bir şekilde yaptırılabilir. Kasko poliçenizin poliçe tarihinden bu yana 1 sene boyunca geçerli olduğunu bilmekte yarar var.

Poliçenizi yenileme sürecinde, aracınızla bir kazaya yapmış olmanız ve kasko ya da zorunlu trafik sigortasından hasarı ödemiş olmanız halinde, bu kaza kaydınıza işlenir ve sonraki sene daha yüksek bir fiyat üzerinden poliçe yenilenir.

Hasarı Kaskodan Ödemek Yerine Kendiniz Karşılarsanız Hasarsızlık İndirimi Geçerli Olur Mu?

Bir kazaya karışmanız halinde, oluşan hasarı poliçenizden karşıladığınız hallerde hasarsızlık indirim hakkınız maalesef olmaz. Ancak, hasarı kendiniz karşılarsanız kaskonuzu koruyabilirsiniz ve bu sayede de sonraki sene hasarsızlık indiriminden yararlanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!