featured

Kendini Geliştirme Yolları | Kendimi Nasıl Geliştirebilirim? Kendini Geliştirmek İçin Yapılacaklar Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendini geliştirme yolları ile kariyerinizde ya da kişiliğinizde olumlu bir gidişat yakalayabilirsiniz. Kendini geliştiremeyen insanların bir noktada tıkanması, bir adım dahi ileriye gidememesi ve sürekli kendini tekrar etmesi kaçınılmaz sonudur. Özel hayatınızda ya da kariyerinizde başarılı bir noktaya ulaşmak istiyorsanız bu noktada kendini geliştirmek için bazı fedakarlıklarda bulunmanız gerekiyor.

Evde Kendimi Nasıl Geliştirebilirim? Kendini Geliştirme Yolları Nelerdir?

Evde kendimi nasıl geliştirebilirim? Çalışmıyorsanız ve evde oturmak durumundaysanız iş hayatında seçilebilen ve fark edilebilen biri olabilmeniz için kendinizi geliştirmeniz şart. Peki kişi kendini geliştirmek için neler yapabilir? İşte tüm merak ettiğiniz soruların yanıtlarını sizler için bulduk.

1- Mesleki Olarak Kişi Kendini Nasıl Geliştirebilir? Online Eğitimi Hayatına Katarak!

Kendini geliştirme yolları çoğunlukla bir meslek sahibi olduğunuzda daha çok önem taşıyor. Çünkü o mesleğe sahip olan kişi sayısı çok daha fazla oluyor ve sizin aralarından sıyrılmak için bir adım atmanız gerekiyor. Bu noktada mesleğiniz ile ilgili bol bol pratik yapmalısınız. Mesleğinizde kendinizi ileri taşımak ve rakiplerinizden sıyrılmak için kişisel gelişim eğitimlerine önem vermelisiniz.

 programlarına katılarak kariyeriniz için önemli bir adım atabilirsiniz.

2- Kendini Geliştirmek İçin Kitap Yeterli mi? Kendini Geliştirme Kitapları Nelerdir?

Kendini geliştirmek için kitap okumak yapılabilecek en iyi aktivitelerden bir tanesi olacaktır. Ufkumuzu genişleten kitapları, hayatımızın her anında bize faydalı bilgiler aşılayabilecektir. Bunu bir süreklilik haline getirdiğinizde ise genel kültürünüz artıyor, diksiyonunuzda düzgünleşme ve akıcılık baş gösteriyor. Kitaplar sayesinde karşınızdaki kişileri anlamak ve iletişim tekniklerinin tamamını uygulayabilmenizde mümkün olabiliyor.

Evde kendini geliştirmek için yapılacak aktiviteler arasında yer alan kitaplar konusunda seçim yapmakta zorlanıyor musunuz? Kendinizi geliştirmek noktasında herhangi bir kitap türü seçmenize gerek yok. İlgi duyduğunuz, okumak istediğiniz hemen her kitap size olumlu yönde katkı sağlayacaktır. İlla kendini geliştirme kitapları arayışında iseniz David Burns’un ‘’İyi Hissetmek’’ kitabına mutlaka bir şans vermelisiniz. Kişisel gelişim kitapları için bu sayfaya göz atabilirsiniz. 

3- Kendini Geliştirmek İçin İlk Adım: Cesaret Et ve Hobilerinin Dışına Çık

Kendini geliştirmek için ilk adım cesaret etmen ve hobilerinin dışına çıkman ile mümkün olacaktır. Örneğin ilginizin dışına çıkacak bir spor dalına yönelmeniz, hiç deneyimlemediğiniz bir aktiviteyle tanışmanız kendini geliştirme yolları arasında yer alacaktır.

Örneğin belirsizlikler, toplum içerisinde konuşmalar bu yöndeki enerjinizin emilmesine yol açabilir. Hiçbir şeyden korkmadan her şeyi deneyimlemeniz cesaretinizi, kendinize olan özgüveninizi ve son olarak başarınızı arttıracak önemli bir detaydır.

4- Kendimi Geliştirmek İstiyorum Nerden Başlamalıyım? Kusurlarınızdan Korkmayın!

Kendini geliştirmek için çabalayan herkesin ikinci olarak kusurlarından korkmaması ve bu kusurlarını kabul ederek yola çıkması gereklidir. Hayatta herkesin bir noktada kusurlarının bulunduğu biliniyor. Kusurlarınızın yolunuzda büyük bir taş olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Çünkü bu kusuru bilmeniz ve buna göre daha fazla hırslanmanız başarı olasılığınızı daha da arttıracaktır. 5 yıl sonra ya da 10 yıl sonra kendini nerede görüyorsunuz? Al bir defter ve nerede gördüğünü not et! Kendini olduğun gibi kabul ettiğinde yıllar sonra kendini o noktadan geride değil ama çok daha ileride görebilirsin.

5- Kendini Geliştirme Yolları: Hayatını Planla!

Kendini geliştirme yolları konusunda verilebilecek son öneri ise hayatınızı planlamanız gerektiği olacaktır. Birçok insan hayatında hiçbir şeyden fedakarlık vermeden başarıya ulaşacağını düşünmektedir. Örneğin günde 10 saat uyuyorsunuz ve kendini geliştirmek için hiçbir girişimde bulunmaya vakit bulamıyorsunuz.

Bu noktada uykunuzu düzenlemeli ve kendiniz için zaman yaratmalısınız. Uyku size bir şey kazandırmayabilir ancak kendini geliştirme özel ya da iş hayatınızda mutlaka size artı olarak dönecektir. Örneğin rekabet başarıyı ve kendini geliştirmeyi en fazla kızıştıran aktiviteler arasındadır. Herhangi bir konuda yakın bir arkadaşınız ile iddiaya girebilirsiniz.

Böylece sırf bu iddiayı kazanmak uğruna çok daha fazla çaba göstereceğinizden emin olabilirsiniz. Kendini geliştirme yolları için kendinize bir yapılacaklar listesi oluşturun. Neler yapabileceğinizin üzerinde durun ve yapma kararı aldıklarınızı teker teker not alın. Tamamladıklarınızı işaretleyin, tamamlamadıklarınıza geçin. Kendinizi daima yenileyin ve bu listenin sonunu hiç getirmeyin. Özgüven geliştirme yolları için tıklayınız. 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!