featured

Kenevir Faydaları Nelerdir? Kenevir Bitkisi Kullanım Alanları Nelerdir? Kenevir Zararları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kenevir faydaları ve zararları ile bilinen, hemen herkesin ismi sebebiyle yüzeysel olarak tanıdığı bir bitkidir. Doğada bol oksijen saçma özelliği ile bilinen kenevir tekstilde, otomotivde, tıpta ve inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Halk arasında uyuşturucu sayılan kenevirin aslında zararları kadar faydalarının da bulunduğu söylenebilecektir. Peki, kenevir faydaları nelerdir? Kenevir yağının faydaları neler? Kenevir yaprağı kafa yapar mı?

Kenevir Faydaları Nelerdir? Hint Kenevir Ne İşe Yarar?

Kenevir faydaları bakımından endüstriyel açıdan mutlaka yetiştirilmesi gereken bitkilerden biridir. Kenevirde aslında yetiştirme yöntemine göre faydalar ve zararlar değişiklik gösterebilir. Endüstriyel olarak yetiştirilen kenevir bitkisinde uyuşturucu içeriğinin bulunmadığını söyleyebilmek mümkündür.

1- Kenevir Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Kenevir Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kenevir faydaları bakımından pek çok hastalığa şifa olacaktır. Omega 3 ve Omega 6 yaş asitlerini içeren kenevir otu aslında kötü kolesterol kaynaklı oluşan hastalıkları tedavi edilebilecektir. Bunun yanı sıra içerdiği oksijen sayesinde ortamdaki karbondioksiti emebilmekte ve ortama tertemiz bir hava katabilmektedir. Kenevir faydaları şu şekildedir;

A, B1,B2,B3,B4, C ve E vitaminleri yönünden zengin bir bitkidir.Protein içeriği çok yüksek olan bu besin günde 3 yemek kaşığı tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının tamamı karşılanacaktır.Bu bitki magnezyum, fosfor, manganez, potasyum, sodyum ve çinko minerallerini içermektedir.Yağ asitler açısından zengin olduğundan beyin gelişimini destekler.GLA içeriği sayesinde vücuttaki hormon dengesini düzenleyecektir.Kalp- damar sağlığını koruma konusunda oldukça faydalıdır.Melatonin hormonunun yapımını hızlandıracağından uyku sorunlarını düzenleyecektir.Saç ve cilt için oldukça faydalı olduğundan oluşabilecek sağlık problemlerini de önleyebilecektir.Özellikle adet öncesinde kullanıldığında adet döneminin neden olduğu sancıları ortadan kaldırabilecektir.İyi bir lif kaynağı olup, metabolizmayı hızlandırabilmekte ve sindirim sistemi sorunlarını giderebilmektedir.İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde kansızlığın neden olduğu semptomlarının önüne geçilebilecektir.Kenevir faydaları bakımından kemik yapısını ve kasları güçlendirebilecektir.

2- Kenevir Uyuşturucu mu? Kenevir Otu Yağı Uyuşturucu Etkisi mi Yaratır?

Kenevir faydaları olduğu kadar zararları olabilende bir bitki türüdür. İçerisinde THC maddesi içerdiğinden kenevir uyuşturucu mu sorusuna evet yanıtı verilebilecektir. Kenevir otu yağı THC maddeler içerdiğinden uyuşturucu ve sersemlik etkisi yaratabilir.

Ancak endüstriyel yöntemlerle elde edilen kenevir uyuşturucu madde olan THC içermez. THC esrarın ham maddesi olduğundan kenevirin esrarın ham maddesi olacağını söyleyebilmekte mümkündür. Bu nedenle kenevirin kullanımı ve yetiştirilmesi ülkemizde tercih edilmemektedir.

3- Kenevir Kremi Ne İçin Kullanılır?

Kenevir kremi özellikle saç ve cilt bakımı için kullanılan bitkisel içeriklerden biridir. İçerisinde pek çok vitamin ve mineral bulunduğundan saçlarda kırılmaları ve dökülmeleri önleyebilecektir. Özellikle düzenli kullanımda saçlar daha canlı ve hacimli bir görünüme ulaşacaktır. Kenevir faydaları nedeniyle ciltte de kullanılmalıdır. Düzenli ve doğru kullanımda akne, sivilce, cilt tonu düzensizlikleri gibi cilt problemlerini giderebilecektir.

4- Kenevir Zararları Nelerdir? Kenevir Ekimi Yasak mı?

Kenevir faydaları kadar zararları da olan bir bitki türüdür. Kenevir aslında yeteri kadar tüketildiğinde zararları olan bir bitki değildir. Kenevir faydaları yalnızca tüketim sınırları içerisinde kendini gösterecektir. Ancak fazla tüketilmesi akciğer kanseri, beyin fonksiyonlarında bozulmalara yol açabilir.

Bunun yanı sıra fazla tüketildiğinde psikoz adı verilen ruhsal bunalım ile karşılaşılma olasılığı da fazladır. Kenevir ekimi yasak mı? Ülkemizde genel olarak kenevir ekimi konusunda çok fazla usulsüz işlem söz konusudur. Bu nedenle kenevir ekimi, endüstriyel nedenler söz konusu olmadığı takdirde yasaklanmıştır. Yani herkesin istediği zaman kenevir ekebilmesi ve bunları satabilmesi mümkün olmayacaktır.

5- Evde Kenevir Yetiştirme Cezası Ne Kadar?

Kenevir faydaları olan bir bitki olsa da yetiştirilmemelidir. Çünkü birçok insan kenevir yetiştirerek esrar elde etmekte ve bunları satarak haksız kazanç elde etmektedir.  Evde kenevir yetiştirme yasak olduğundan yakalanıldığında cezai yaptırımlar söz konusudur.

Evde ya da belirli bir yaşam alanında esrar elde edebilme amacıyla kenevir yetiştiriliyorsa, bu durumda kişi para cezasına çarptırılmaktadır. Kenevir ekimi yapan kişi sayısı başına 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilebilir. Bu ceza para cezasına dönüştürüldüğünde ise bu rakam, 500 gün ile 10.000 gün aralığına dek çıkabilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!