featured

Kıl Tekniği ile Microblading Kaş Kontürü Nedir | Kıl Tekniği ile Kaş Kontürü Nasıl Yapılır | Microblading Kaş Uygulaması Sonrası Yapılması Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microblading kaş kontürü bir güzellik uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Temelde hem kadınlara hem de erkeklere uygulanması mümkün olan bu güzellik uygulamasına yoğun olarak kadınlar rağbet gösteriyor. Kıl tekniği ile kaş kontürü uygulaması, doğal bir görünüm kazandırması nedeniyle oldukça seviliyor. Peki, microblading kaş çizimi nasıl yapılıyor, microblading kaş boyası cilde zarar veriyor mu? Microblading kaş fiyat olarak uygun mu? Microblading kaş ile ilgili tüm merak edilen soruları yanıtladık ve bu yazımızda derledik… 

Microblading Kaş Nedir?

Microblading kaş, son zamanların en fazla tercih edilen güzellik uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Kıl tekniği ile kaş kontürü olarak da bilinen bu kalıcı makyaj uygulamasında, kadınların doğal kaş görünümüne sahip olması sağlanıyor. Doğal kaş görünümü sağlayan kıl tekniği, kaş bölgesi üzerine yapılıyor ve çizimler, gerçek kıl yapısına benziyor. Kaşların olduğundan daha yoğun görünmesini sağlayan microblading kaş kontürü uygulamasıyla dileyen kişiler kaşlarının şeklinde de oynamalar yapabiliyor. Kısacası; microblading kaş uygulaması, kişilerin yüzlerine en uygun kaş şeklinin ortaya konmasını sağlıyor.

Mikcroblading Kaş Nasıl Yapılır?

Microblading kaş nedir sorusu, bu uygulamayı daha önce yaptırmamış olan kişiler tarafından soruyor. Son dönemlerde oldukça popülerlik kazanan bu uygulama yaygınlık kazanmaya devam ediyor ve bu kıl tekniği ile internet üzerinde yoğun araştırmalar yapılıyor. En çok da microblading kaş kontürü nasıl yapılır sorusunun yanıtı araştırılıyor.

YouTube video

Microblading kaş tekniği farklı aşamalarla uygulanıyor. Uygulamanın ilk aşamasında; kişiler için en uygun olacak kaş şekli belirleniyor. Kaş tasarımı veya kaş çizimi olarak adlandırılan bu aşama oldukça önemli. Çünkü başarılı microblading kaş çizimi sayesinde hem doğal görünüm elde ediliyor hem de kadınlar, kendilerine en uygun kaşa sahip olabiliyor. Bu sebeple de özellikle microblading kaş çizimi konusunda yetenekli olan kişilere uygulama yaptırılması tavsiye ediliyor. Kıl tekniği microblading işlemi aşamaları ise genel olarak şu şekilde:

Kaş tasarımıKaşa uygun renk belirlemesiMicroblading kıl tekniği kaş kontürü uygulaması

Microblading Kaş Fiyatı

Microblading kaş uygulamasında en merak edilen noktalardan bir tanesi de fiyatı. Günümüzde yaygınlık kazanan microblading kaş çizimi farklı fiyatlarla kişilere sunuluyor. Çünkü uygulama hakkında eğitim alan güzellik uzmanı sayısı oldukça fazla. Dolayısı ile her güzellik merkezi ve güzellik uzmanı, microblading kaş kontürü uygulamasını farklı fiyatlarla sunuyor. Ancak başarılı bir sonuç için ucuza kaçmamakta ve kaşları işin profesyonellerine bırakmakta fayda var.

Microblading kaş fiyat olarak genellikle 1.000 TL’den başlıyor. Ancak bu uygulamaya rağbet oldukça fazla. Bu sebeple de öne çıkmak ve daha çok tercih edilmek isteyen güzellik merkezleri sıklıkla microblading kaş fiyatları için indirime gidiyor. İndirim fırsatını yakalayan kişiler 750 TL’ye dahi microblading kaş uygulamasını yaptırabiliyor. Ancak microblading kaş fiyatları, uygulamayı yapacak olan uzmanın profesyonelliğine, deneyimine ve popülerliğine göre değişiyor. Minimum 1.000 TL’den başlayan bu uygulama, 5.000 TL’ye dahi çıkabiliyor.

Microblading Kaş Zararları Var Mı

Microblading kaş zararları var mı, yok mu sorusunun yanıtı da oldukça merak ediliyor. Ancak bu uygulama oldukça yaygın ve henüz bir zararının olduğu bilinmiyor. Belirli bir süre kalıcılık gösteren bu microblading kıl tekniği uygulamasında, cilt için zararsız, cilt ile uyumlu boyalar kullanılıyor. Belirli bir sürenin ardından ise kıl tekniği ile kaş kontürü uygulaması boyası kendiliğinden cilt üzerinden siliniyor. Zararsız olan microblading boyası, her cilt için uygulanabiliyor. Bu yüzden profesyonellerden hizmet almak çok önemlidir.

Microblading Kaş Ne Kadar Kalıcı Olur

Microblading kaş tekniği ile doğal kaş görünümüne sahip olmak isteyen kişiler, bu uygulamanın ne kadar kalıcılık gösterdiğini merak ediyor. Öncelikle belirtmek gerekir ki; microblading kaş kontürü uygulaması ömür boyu kalıcılık gösteren bir uygulama değil. Dolayısı ile bir kullanım süresi bulunuyor. Kıl tekniği ile kaş kontürü uygulaması olan microblading ömrü ise kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor.

YouTube video

Kimi kişiler bu uygulamayı maksimum 1 yıl kullanabilirken, kimi kişiler de 5-6 ay kullanabiliyor. Microblading kalıcılık süresi hem uygulamada kullanılan microblading kaş boyası hem de kişinin cildi çok fazla etki ediyor. Ancak kesin olarak biliniyor ki; her gün microblading kaş kalemi kullanmaktan daha avantajlı bir uygulama olarak bu teknik karşımıza çıkıyor.

Microblading Kaş Sonrası Bakım Nasıl Olmalı

En dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de; microblading kaş sonrası bakım olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü uygulama sonrasında dikkat edilmesi gerekenlere özen gösterilmemesi, uygulamadan verim alınamamasına neden oluyor. Bu sebeple de microblading kaş çizimi sonrasında belirli bir süre dikkat gösterilmesi gerekiyor. Kıl tekniği ile kaş kontürü uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde:

Uygulama sonrası ilk bir hafta su ile temastan kaçınmakUygulama sonrası ilk bir hafta kaş bölgesine vazelin veya balmumu ile bakım yapmakİyileştirici etkisi olan krem kullanımı yapmamakMicroblading kaş uygulaması sonrası ilk bir hafta güneş ışınlarından; UV ışınlarından kaçınmak, solaryuma girmemekSauna, havuz ve denize ilk bir hafta girmemek

Microblading kaş uygulaması sonrasında kesinlikle iyileştirici etkisi olan kremler kullanılmamalıdır. Bu kullanım, kaşların kalıcılığına olumsuz etki etmektedir. Kıl tekniği ile kaş kontürü uygulaması sonrasında ilk günlerde uygulama bölgesinde kabuklanmanın yaşanması normaldir. Ve bu kabuklanma nedeniyle çoğu kişi bilinçsiz olarak iyileştirici etkisi olan krem kullanmaktadır. Ancak microblading kaş uygulaması tek yapılması gereken; kaş bölgesini bol bol vazelin ile nemlendirmektir. Yaşanan kabuklanma, 2 ile 4 gün arasında kendiliğinden geçmektedir.

Microblading Kaş Sonrası Banyo Yapılır Mı

Microblading kaş uygulaması sonrasında ilk bir hafta su ile temastan kaçınılması tavsiye edilmektedir. Dolayısı ile microblading kaş çizimi yaptıran kişiler ilk bir hafta banyo yapmamalıdır. Bir hafta sonrasında banyo yapılabilmektedir. Uzun süreli kullanım ve doğal bir görüntü için, daha güzel kaşlara sahip olmak için belirli süre su ile temastan kaçınmak oldukça önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.

Microblading Fiyatları 2020

Microblading kaş kontürü uygulamasında standart bir fiyat politikasının olmadığını gibi farklı fiyatların söz konusu olduğundan bahsetmiştik. Microblading fiyatları 2020 yılında da değişkenlik göstermektedir. Ancak özellikle günümüzde bu uygulamayı yapan profesyonellerin çok olmasından dolayı fiyatta rekabet söz konusudur. Genel olarak 1.000 TL’den başlayan microblading fiyatı, maksimum seviyelere çıkabilmektedir. Ancak temelde microblading fiyatları 2020 yılı tabanı 1.000 TL’den başlamaktadır.

Microblading Kaş Yaptıranlar Memnun Mu

Genel olarak microlading kaş uygulaması yaptırmak isteyen kişiler, işlem öncesinde kısa bir inceleme yapmakta ve daha önce bu uygulamayı gerçekleştirmiş olan kişilerin memnun olup olmadığını araştırmaktadır. Microblading kaş yaptıranların yorumlarına bakıldığında genel olarak memnuniyet göze çarpmaktadır.

Özellikle de microblading kaş kalemi kullananlar için bu uygulama büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Çünkü microblading kaş sayesinde, her gün microblading kaş kalemi kullanma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır. Ancak tam bir memnuniyet için uygun fiyatlılara yönelmek yerine işin profesyonellerinden hizmet alınması tavsiye edilmektedir.

Kıl Tekniği ile Kaş Kontürü Yaptıranlar

Microblading kaş fiyat olarak avantaj sunmaktadır. Kıl tekniği ile kaş kontürü yaptıranlar genel olarak memnuniyetlerini çeşitli internet sitelerinde ve kadın forumlarında dile getirmektedir. Ancak maddi nedenlerden ya da cilt hassasiyetinden dolayı microblading kaş kontürü yaptıramayan kişiler, microblading kaş kalemi kullanımı yapmaktadır.

Kaliteli çoğu microblading kalemi de günlük olarak ihtiyaçlara cevap vermektedir. Dolayısı ile uygulama yaptıramayacak olan kişiler için microblading kaş kalemi, uygulamayı yaptırmasında sorun olmayan kişiler de microblading kaş kontürü uygulamasını yaptırdıklarında doğal kaş görünümüne sahip olabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!