featured

Kilo Verdiren Bitkiler ile Hızla Kilo Verin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermekte zorlananlardan mısınız? Su içsem yarıyor mu diyorsunuz? O halde bu kilo verdiren bitkiler size çok iyi gelecek!

Kilo Verdiren Bitkiler

Tabaklarınıza koyduğunuz gıdaların kilo vermekte ana rol oynadığı bir sır değildir. Fakat baharat dolabınızda sakladığınız baharatlarda aynı derecede önemli olabilir. Birçok bitki ve baharatın yağ yakma ve kilo kaybını artırdığı yapılan araştırmalarda raporlanmıştır. İşte kilo verdiren bitkiler karşınızda!

1. Caralluma Fimbriata

Kilo verdiren bitkiler arasında bulunan. Caralluma Fimbriata, birçok diyet hapında denk gelebileceğiniz bir bitkidir. İştahı doğrudan etkileyen bir nörotransmiter olan serotonin düzeylerini artırarak çalışır. Çoğu zaman kilo vermek için destek almak isteyen kişilere bu bitkiyi içeren takviyeler verilir. 33 kişiden oluşan 12 haftalık bir çalışma, Caralluma Fimbriata alan katılımcıların göbek yağında ve vücut ağırlığında önemli ölçüde daha fazla düşüş olduğu gözlenmiştir. En etkili zayıflama çayı Kadınlar Kulübü forumunda da çay tarifi sıkla verilen bir bitkidir. 

2. Zencefil

5 ayda 35 kilo VERDİREN Çay Tarifi içerisinde zencefil de bulunur. Ancak yine de doktor kontrolünde kullanmak önemlidir. Zencefil, çiçekli zencefil bitkisi Zingiber officinale’nin köksapından yapılan bir baharattır. Hekimler tarafından birçok rahatsızlıklar için doğal bir çare olarak sıklıkla kullanılıyor. Öne sürülen çalışmalar, zencefilin kilo vermeye de kolaylaştırdığını gösteriyor. Birkaç bilimsel çalışmada metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olduğu sonucuna varılmıştır.

3. Kekik

Kekik, biberiye, nane, adaçayı ile aynı bitki ailesine ait bir bitkidir. Kekik, kilo verdiren bitkiler arasında yer almasını sağlayan  temel bir bileşen içerir. Güçlü bir bileşen olan karvakrol alımı vücuttaki yağ dengesini kontrol eden bazı genleri ve proteinleri etkilediği de bulunmuştur.

4. Yeşil Kahve Çekirdeği

Yeşil kahve çekirdeği, birçok kilo kaybı takviyesinde yaygın olarak bulunur. Kavrulmuş kahve çekirdeklerinden yapılır ve klorojenik asit bakımından yüksektir, bunun potansiyel kilo vermede etkili olduğu düşünülmektedir. Bir çalışma, yeşil kahve tüketmenin, kalori alımına herhangi bir etkisi olmamakla birlikte katılımcıların vücut kitle indeksini (BMI) dengelediğini ve göbek yağını azalttığını buldu. Kilo verdiren bitkiler arasında oldukça ünlü olan yeşil kahve çekirdeğini aktarlardan temin edebilirsiniz.

5. Zerdeçal

En hızlı kilo Verdiren bitki çayı olarak bilinen zerdeçal, tadı, canlı rengi ve güçlü tıbbi özellikleri ile saygı duyulan bir baharattır. Sağlık yararlarının çoğu, iltihaplanmadan kilo vermeye kadar her şey üzerindeki etkileri için kapsamlı bir şekilde incelenen bir kimyasal olan kurkuminin varlığına bağlanır. Kilosu aşırı yüksek olan kişilerde yapılan bir araştırmada, bir ay boyunca günde iki kez kurkumin tüketilmesinin vücut yağlarını azalttığı görülmüştür.

6. Gurmar

Gymnema sylvestre olarak da bilinen gurmar bitkisi de kilo verdiren bitkiler arasında bullunur. Kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olmak için genellikle doğal bir çözüm olarak kullanılan bir bitkidir. Bununla birlikte, bazı araştırmalar kilo vermek isteyenlere de fayda sağlayabileceğini göstermektedir. Şeker isteklerine direnmek için yiyeceklerin algılanan tatlılığını azaltmaya yardımcı olan gymnemik asit adı verilen bir bileşik içerir. Sırf bu özelliğinden dolayı bile çabuk kilo verdiren bitkiler arasında yerini almıştır. 

7. Kakule

Çabuk kilo verdiren bitkiler arasında bulunan kakule, zencefil ailesine bağlı çok değer verilen önemli bir bitkidir. Dünya çapında hem yemek pişirmede hem de fırınlamada kullanılır ancak kilo vermeyi de desteklediği ortaya konmuştur. Kakule bitkisini tüketmek göbekteki yağları azaltmaya yardımcı olur. Yemeklere de ayrı bir lezzet katan ve kilo verdiren bitkiler arasında yer alan kakuleyi, yemeklerinize farklı bir tat katmak için kullanabilirsiniz.

8. Boyotu

Kilo verdiren bitkiler arasında bulunan çemen otu olarak da bilinen boyotu, baklagiller ailesine ait bir bitki olan Trigonella foenum-graecum’dan elde edilen yaygın bir ev baharatıdır. Bazı çalışmalarda, boyotunun iştahı denetlemek ve kilo vermeyi desteklemek için gıda alımını azaltmaya yönlendirdiği bulunmuştur. Yapılan bir çalışmaya göre günlük 8 gram çemen otu lifi takviyesinin, tokluk hissini artırdığını, açlık ve yiyecek alımını azalttığını gösterdi.

9. Ginseng

Ginseng, Çin tıbbında ana bir bitki olarak kullanılan, sağlığa yararlı özelliklere sahip bir bitkidir. Kore, Çin ve Amerika Ginseng’i gibi birkaç farklı türe ayrılabilir. Bu alanda yapılan birçok araştırmada, Ginseng’in kilo vermeye yardımcı olabileceği ortaya konuldu Yapılan bir çalışmada, 7 ila 8 hafta boyunca günde iki kez Ginseng tüketmenin, kilo vermede önemli bir rol oynadığına rastlanmıştır. Kilo verdiren bitkiler arasında yerini alan ginseng insan sağlığına çok yararlıdır.

10. Tarçın

Yağ yakan bitki çayları arasında yer alan tarçın, ağaçların iç kabuklarından yapılan aromatik bir baharattır. Antioksidanlar açısından zengindir ve çeşitli sağlık yararları sunar. Hatta bazı araştırmalar tarçının kilo kaybını artırabileceğini bile buldu. İştahı ve açlığı azaltmaya yardımcı olur. Tarçında bulunan bir bileşiğin insülinin etkileri gibi davranarak şekerin kan hücrelerinde yakıt olarak kullanılmasını sağlar. Tarçın sindirim enzimlerinin seviyelerini de düşürür. Tarçının sağladığı bu etkiler iştahı azaltıp kilo vermeye neden olur.

 

Kilo vermeye yardımcı olacak bitkileri, yiyeceklerin tadını ve lezzeti artırmaya yönelik olarak kullandığınızda bu bahsedilen otlar ve baharatlar, minimum yan etki riski ile sağlık yararları sağlayacaktır. Günde en fazla bir çorba kaşığı (14 gram) kadar tüketecek miktarda alım yapmak daha sağlıklı olacaktır. Ve Kilo vermeye daha da yardımcısı olmak için bu mucizevi bitkileri besin açısından zengin bütün yiyeceklerle eşleştirmeyi sağlayın. En etkili zayıflama çayları ya da Aşırı zayıflatan bitkiler kullanmadan önce mutlaka kullanacağınız bitkiye alerjiniz olup olmadığını öğrenin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!