Kilo veremiyorum sorusu birçok erkek ve kadının aklına gelen, sıkça yaşanan bir duruma işaret eder. Çeşitli durumlara göre olasılıkları değerlendirerek uzman desteği alabilirsiniz. Bazı hallerde kendi çözümleriniz de kan değerleriniz zarar görmeden kilo vermek için faydalı olabilir.
İçindekiler
Fiziksel, sosyal, ruhsal, çevresel etkenler nedeniyle kilo veremiyorum düşüncelerini sıkça aklınıza getirmiş olabilirsiniz. Basit veya karmaşık durumlara yönelik farklı sonuçlar alınması mümkündür.
Az yemek yemek ve bundan kilo verme beklentisine girmek ne derece sağlıklı bir düşüncedir netliği olmayan bir durumdur. Örneğin baklavayı bir tane yemek de az yemektir, bir tabak sebze yemeği yemek de az yemektir. Dolayısıyla yediklerinizin içeriğine odaklanmak daha sağlıklı sonuçlar vermenizi sağlayabilir.
Vücudunuz inceliyorsa, kas hacminde yoğunlaşma var anlamına gelir. Yağ yakmak için odaklanarak protein ağırlıklı beslenebilirsiniz. Kas kütlenizi kaybetmeden kilo vermeye devam edebilirsiniz. Bazı hallerde inceliyorum ama kilo veremiyorum durumu ödemle de alakalı olabilir. Vücudunuz gün içinde yarım kilo bir kilo oynar, ödemle beraber daha çok belli olur.
Kan testlerinde, vücudunuzun kilo vermesini engelleyen bir insülin direnci olup olmadığını anlayabilirsiniz. Yakınlardaki bir sağlık ocağına giderek kan değerlerinizin sonuçlarına baktırabilirsiniz. Bazı minerallerdeki eksiklikler soruna neden olabilir.
Zayıflayamamak psikolojik açıdan zorlayıcı bir süreç anlamına gelebilir. Çabalara rağmen bir türlü kilo veremiyorsanız sorunun kaynağı tam da bu sıkıntılı ruh haliniz olabilir. Bilimsel çalışmalar psikolojik baskı hallerinde ödem birikmesi, şişlik ve yağ tutma durumunun daha çok olduğunu göstermektedir.
Vücut savunmadayken yağ yakmaya odaklanmaz. Kilo veremiyorum düşünceleriniz sadece bunu dert etmeniz nedeniyle bile olabilir.
Kilo veremiyorum durdu diyen kadın ve erkeklerde genel olarak kimlerin kilo veremediği düşüncesi belirsizdir. Beslenmesi şekerli ve unlu yiyeceklerden oluşan, hareketi az, bazı sağlık sorunları olan kişiler, kilo veremeyebilir. Bazı ilaçlar da kilo vermeyi engelleyebilir.
Neden kilo veremiyorum sorusu için diyet neden yapamıyorum ile beraber bir düşünce geliştirilebilir. Diyet yapamamak, bir beslenme düzenini sevmemekle alakalıdır. Severek yapacağınız diyet için özellikle çaba göstermelisiniz.
B vitaminleri, magnezyum, çinko, kalsiyum gibi vücudu oluşturan temel maddelerde eksiklik olduğunda vücut yağ hücrelerinin yanmasına izin vermez. Hali hazırdaki enerjisini kaybetmemek ve hayatını sürdürmek için bu savunmayı yapar.
Depresyon, travmalar, anksiyete, panik atak, stres bozuklukları gibi durumlarda kilo veremiyorum düşünceleri sizi rahatsız edebilir. Rahat ve huzurlu bir psikolojiye sahip kişilerde daha kolay kilo kontrolü mümkündür. Hormonlar ve sinir sistemi birbirine bağlı olarak kilo dengesini ayarlar.
Tiroit bezi, hormon dengesi ve kilo kaybı için gereken hücre açılması sürecini kontrol etmektedir. Guatr bezinde salgı sektesi yaşanırsa kilo veremiyorum düşünceleri de kendisini gösterecektir. Salgı bezleri ile alakalı bir uzmana görünerek sorunu tedavi ettirmelisiniz.
Diyet yapmanıza rağmen yine de kilo veremiyorsanız insülin direnci olasılığı yüksektir. Hamilelik süreçleri, tiroit bezi şişmesi, kortizonlu ilaçlar, spora rağmen kilo vermeyi engelleyebilir.
Ramazan ayında gün içinde metabolizmanız en yavaş halinde varlığını sürdürecektir. Bu nedenle kilo verememek normaldir. Ayrıca yemek yiyerek yatmak da vücudu zorlar ve yağ yakım hızını keser. Sabahları birkaç saat geçince hafif uyku uyumalısınız.
Uzmanlar aralıklı orucu sadece kan değerleri ve genel sağlığı yerinde olan kişilere önermektedir. Sağlık sorunları olanlar kilo veremiyorum düşüncelerini sıkça yaşayacaktır. Aralıklı oruç dönemlerine kan değerleriniz yerinde girmelisiniz.
Bir sene civarında kilo verme sürecini yaşayan kişilerde ideal kiloya yaklaşırken bir süre duraklama yaşanabilir. Yağlarınız azaldıkça kilo verme hızınızda da azalma olacaktır. Vücudunuzun bağışıklık koruma yöntemi olarak bu süreci normal olarak kabul etmeli, sağlıklı ödül süreci geçirmelisiniz.
Kış aylarında vücut kendisini savunmaya alarak yağlarını koruma eğilimi gösterir. İyi bir beslenme ve spor düzenlemesi ile kışın da kilo verebilirsiniz. Hareket miktarını artırırken kardiyo odaklı spor hareketlerine odaklanmalısınız.
Hormonlardaki dengesizlik ve depresyon gibi nedenler doğum sonrası kilo vermek isteyenler için önemli engel olabilir. Lohusa döneminde aşırı şişlik yaygın görülür. Vücut kendisini toparlamaya çalışırken kilo ve ödem fazlalıkları normaldir. Bu durum yoğun spor yaparken kaslarını parçalayan ve yeni kas oluşturan kişilerde de görülür.
Emzirmenizde bir sorun olmamasına rağmen yine de kilo veremediyseniz vücudunuz bir şeye tepki veriyor olabilir. Bazı yeni doğum yapan kadınlarda süt salgısı esnasında insülin direnci yaşanabilmektedir. Mutlaka uzmana başvurmalısınız. Aksi halde diyabet gibi sorunlara da neden olabilir.
Yapmakta olduğunuz spor ve aldığınız enerji, dış etkenler birbirinden etkilenmektedir. Kilo almak için de spor yapılabilir. Kilo vermek için yapılan sporda yemeklerden hemen sonra spor yapmamalısınız. Bu kilo veremiyorum düşüncelerinizi sıklaştıracaktır. 2 saat aralık ardından, yağ yakan hücreler devreye girdiğinde spor yapmalısınız.
Günlük aldığınız enerji miktarı ve yürüyüşte harcadığınız kalori miktarı iyi ayarlandığında yürürken de kilo verebilirsiniz. Yavaş bir şekilde metabolizmanız hızlandığı için yürüyerek kilo vermek daha zordur. Bu nedenle beslenmenizde kısıtlamaları artırmalısınız.
Normalde kilo veriyorsanız fakat artık kilo veremiyorum diyorsanız ilaçlar, hamilelik gibi ekstra durumlar, insülin direnci, vs. neden olabilir.
Hemen kilo vermek sağlıklı bir şey değildir. Genel olarak diyetisyenler ve sağlık uzmanları ayda 4-5 kilonun üzerine çıkılmaması gerektiğini söylemektedir. Hızlı ödem atarak bir iki kilo verebilirsiniz, ancak aşırı yükleme yapmamaya özen göstermelisiniz. Gerekenleri yapa
Göbek bölgesine odaklanarak kilo veremiyorum diyorsanız, bütünü düşünerek hareket etmelisiniz. Yani birinci amacınız metabolizmanızı hızlandıran hızlı antrenmanlar olmalıdır. Kalp atışınız hız tüm vücutta arttığında göbek bölgesine odaklanarak hareketleri sürdürebilirsiniz. Burpi, plunk gibi zıplama ve germe odaklı hareketler yapmalısınız.
Yağlarınızın erimesi için özellikle protein odaklı beslenmek ve spor hareketleri yapmalısınız. Düzenli bir şekilde hareket yapmadığınızda beslenmeniz de tek başına yeterli olmayacaktır.
Youtube üzerinde evde yapabileceğiniz Leslie zayıflama hareketleri serisini takip ederek düzenli bir şekilde spor alışkanlığı kazanabilirsiniz. Sürece başlamadan önce diyetisyen görüşü almanız önemlidir. Ayrıca diyet uygulamaları da günlük hayatınıza katkı sağlayabilir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.