featured

Kim Kiracı Olmak İster? İşte Kiracıların Trajikomik Halleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Günümüz şartlarında ev sahibi olmak hiç de kolay değil. Ev sahibi olanlardan ise ev kiralamak daha da zor. Kiracı iseniz elbette yaşayacağınız evin yaşam standartlarınıza uygun olmasını istiyorsunuz. Ancak ne yazık ki her isteğinizle kira bedeli daha da artıyor. Hal böyle olunca kiracılar da ağlanacak hallerine gülmeye başlıyor.

Kira bedellerinin artması kiracıları ne kadar zor duruma soksa da aynı zamanda kiralama sürecindeki emlakçı, kira zammı gibi durumlar da kiracıların en çok tökezlediği konular arasında yer alıyor. Çok Güzel Hareketler tüm bu durumları kahkaha tufanı atacağınız sahneler ile gözler önüne sermiş! İşte kiracıların trajikomik halleri ve çözüm yolları!

1. Kirasına Sürekli Zam Gelen Öğrencilerin Bulduğu İlginç Çözüm!

YouTube video

Kiracı olmak zaten zor bir işken bir de üzerine öğrencilik eklenince daha da zor bir hal alıyor. Öğrencilerin ise bulduğu çözümler ise son derece ilginç. Yerim yerindeyse para göz olan ev sahibinin sürekli kiraya artış yapması her kiracıyı zorlayan bir durumken öğrencileri iki kat fazla zorluyor.

Hal böyle olunca öğrenciler çözümü ev arkadaşı aramakta buluyor. Her kira zammında ev nüfusuna eklenen öğrenci sayısının artması ise ortaya kaos ve aynı zamanda komik haller çıkarıyor.

2. Kemal Sunal da Bir Zamanlar “Kiracı” idi!

https://www.youtube.com/watch?v=h0KlsEscb14

Yeşilçam’ın unutulmayan gözde ismi olan Kemal Sunal da bir zamanlar kiracıydı! Hatta öyle ki; Kemal Sunal’ın unutulmayan filmlerinden birisi de “Kiracı” filmidir. Mizah yeteneği oldukça güçlü olan usta duayen Kemal Sunal’ın “Kiracı” filmindeki ev kiralama müzakeresi ise izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor.

Gözü parada olan ve üzerine bir de kiracı seçiminde son derece seçici davranan ev sahibi figürü, Kemal Sunal’ın filminde oldukça gerçeği yansıtan bir şekilde işlenmiştir. Yıllar öncesinden çekilen bir film olmasına rağmen sizce de kiracıların günümüzdeki hallerini çok doğru bir şekilde yansıtmıyor mu?

3. Bir de Son Çareyi Kirasını Ödeyemediği Evin Sahibinden Kirayı Ödemek İçin Borç Almakta Bulanlar Var!

YouTube video

Yukarıda da dediğimiz gibi kiracılık zor iştir. Hele d ev sahipleri koşulları zorlaştırırsa kiracı olmak günümüzde daha da zor bir hal alıyor. Güldür Güldür Show ekibi ise bu konuyu komedi dolu sahneler ile ele almış.

Kiracı, kirayı ödemezse ne yapar? Çalışıyorsa patronundan ya da eşinden, dostundan borç almayı düşünür. Ancak burada durum biraz farklı! Kiracı, kirasını ödeyebilmek için ev sahibinden borç istiyor ve kiracının halleri daha da trajikomik oluyor.

4. Hayatta Kalmak İstiyorsanız Öncelikle Kiracılık Sınavını Vermeniz Gerekiyor!

YouTube video

Kiracılığın aslında bir sınav olabileceğini hiç düşündünüz mü? Sürekli artan kiralar, ev sahiplerinin empatiden yoksun tavırları, bir de yetmezmiş gibi taşınma sırasındaki nakliyat maliyetleri aslında kiracı olanlar için sınavın tam da kendisi haline geldi.

Şartlar bu denli zorlaşınca elbette kiracılık da hayatta kalmanın bir şartı niteliğinde oluyor. Hayatta kalmak istiyorsanız ve bir eviniz yoksa öncelikle o evin sahibi olamayacağınız halde her ay para vermeniz gerekiyor. Ya vermezseniz? İşte o zaman vay halinize, zira sokakta kalacağınız günler yakın demektir…

5. Evden Kazınmayı Göze Alan, “Yine de Çıkmam” Diyen Kiracı Modeli de Var!

YouTube video

Kiracılık şartlarının oldukça zorlayıcı olduğundan bir ev bulan ve bir şekilde halinden memnun olan kiracılar, hal böyle olunca evlerinden çıkmak da istemiyor. Evinden çıkan kiracıların ise genellikle çıktıkları ev ile aynı standartlarda ev bulamayacakları için evden çıkmak istemeyişleri de komik sahnelere gebe oluyor.

Dünya üzerinde sanki sadece onun evi olduğu hissi yaşayan bazı ev sahipleri var ki; yasal hakları bilmemekle birlikte duvara çakılan bir tabloyu bile “kiracıyı çıkartmak için” adeta kendine bir sebep ediniyor. Güldür Güldür Show ekibi ise o anları ekranlara komik hallerle taşımış.

6. Düşük Bütçeyle Ev Tutmaya Çalışan Öğrencilerin Hem Üzen Hem Güldüren Trajikomik Halleri

YouTube video

Kiracılık her ne kadar zor ise bir de öğrenciyseniz katlanmanız gereken zorluklar bir hayli artacaktır. Her ne kadar güldüren haller olsa da aslında günümüzün acı gerçeklerden birisi de okumaya çalışan öğrencilerin kiracılıkla başa çıkmaya çalışmasıdır.

“Ev Kira” skecinde birbirleri ile anlaşamayan ancak kirayı ödeyebilmek için beraber yaşamak durumunda kalan öğrencilerin trajikomik halleri Çok Güzel Hareketler konusu oldu, izleyenler ise kahkahalara boğuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!