featured

Kıyafetlerimizdeki Renklerin Anlamı Neyi İfade Ediyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük hayatta giydiğin kıyafetlerdeki renklerin anlamı ruh halinizi ve kişiliğinizi yansıtabilir. Farkında olmadan sizi görenlere çeşitli mesajlar verebilirsiniz. Bu nedenle renkler ne anlama geliyor bilmek ve ruh haline göre kıyafet seçmek önemli bir konudur.

Renkler hayatımızın her noktasında yer alıyor. Hayatın daha anlamlı olması ve bir güzel görüntü elde etmek için farklı tarda renkler kullanırız. Giyimde, tasarımda, çiçeklerde, araba seçiminde aklınıza gelebilecek her konuda renk uyumuna özen gösteririz. Fakat uyumu düşündüğümüz kadar, renklerin ne anlama geldiğine de dikkat etmemiz gerekir.

YouTube video

Her kişinin kendi ile özdeşleştirdiği bir rengi vardır. Bu renk seçimi kişinin kişiliği hakkında detaylı bilgiler verir. Kıyafetlerdeki renklerin anlamı da ruh halimiz hakkında fikir vermektedir. Bazı seçimler kendimize güvenimiz olmadığını gösterirken bazı renk seçimleri de uçarı olduğumuzu gösterir. Her bir birey zaman geçtikçe kendini ifade eden renk seçimi yapacaktır.

Eğer hangi rengin sizi yansıttığını bilmiyor ve kıyafet rengi seçiminde zorluk çekiyorsanız yazımızı dikkatli okuyunuz.

1- Saygınlığın Rengi Siyah

Siyah renk genel olarak bir saygınlığı da beraberinde getirmektedir. İş adamlarında, devlet büyüklerinde sıklık gördüğümüz siyah takım elbiseler bir ağırlık olarak üzerimizde etki etmektedir. Siyah kıyafetler tercih etmek klas bir görünüme kavuşturur.

Tabi her şeyin fazlası zarar olduğu gibi fazla siyah giyinmekte görünümünüze zarar verebilir. Dengeli bir şekilde siyah kullanarak ve aksesuar destekleri ile insanlar üzerinde harika bir intiba bırakabilirsiniz. Ayrıca her şeyi siyah seçmek matem havasında olduğunuzu da göstermektedir.

2- Masumiyetin Rengi Beyaz

Saflığın ve masumiyetin rengi olarak beyaz rengi bilinmektedir. Ayrıca temizliğin ve teslimiyetin de rengidir beyaz. Sade bir görünümü olduğu için sizi pozitif gösterir. Hayata karşı dengeli olduğunuzu ve sade ve basit şeylerden hoşlandığınızı anlatır. Renklerin anlamı bilindikten sonra kıyafetler daha bir anlamlı geliyor değil mi?

3- Huzurun Rengi Mavi

Renklerin anlamı listemizde sıra huzurun rengine geldi. Mavi rengi kıyafetlerde tercih edilen en yaygın renklerden biridir. Gökyüzü ve deniz izlemenin huzurunu üzerinde taşımak isteyen her kişinin dolabında en az bir adet mavi renkli kıyafet vardır. İnsanı sakinleştiren, dinginleştiren bir özelliği vardır. Huzur dolu bir gün geçirmek istiyorsanız ve mutluysanız tercihiniz maviden yana olmalıdır.

4- Aşkın ve Tutkunun Rengi Kırmızı

Kırmızının cazibesi tartışılmaz bir konudur. Romantizmin, aşkın ve tutkunun rengi olan bu renk hem kadınları hem de erkekleri etkilemektedir. Tabi en çok erkekleri etkisi altına almaktadır. Kırmızı renkli bir kıyafet giyen kadın kendinden emindir ve karşısındaki erkek rengin büyüsüne kapılır. Yoğun bir duygu yaşıyorsanız kırmızı renkli kıyafetler sizin giymeniz gereken kıyafetlerdir.

5- Lüks Hayatın Rengi Mor

Mor öyle bir renktir ki bazı kişiler tarafından çok sevilir fakat bazıları tarafından da nefret edilir. Zengin ve lüks hayatın simgesi olarak görülen renk kişilerin yaratıcı bir tarafının da olduğu mesajını verir. Zevkine ve kendine çok güvenen kişiler genellikle mor renkli kıyafetler tercih etmektedir. Renklerin anlamı bilinerek kıyafet seçimi işte bu derece önemlidir.

6- Arkadaş Canlısı Renk Turuncu

Turuncu renk kıyafet giyen kişiler genelde eğlenceli ve deli dolu insanlardır. Bulundukları ortamlarda bu renk seçimi ile hemen dikkat çekerler. Sosyal yaşantıları ve arkadaşları olan ilişkileri çok canlıdır. Tabi bu rengin bir kötü yanı bulunuyor. O da hapishane mahkumu gibi göstermesidir. Bunun olmaması için çeşitli aksesuarlar kullanarak harika bir görünüme sahip olabilirsiniz.

7- Konsantrasyonun Rengi Sarı

Eğer ruh haliniz birik halde ise tercih edeceğiniz kıyafetin rengi mutlaka sarı olmalıdır. Çünkü sarı renk sizin enerjinizi yükseltecek ve bitik ruh halinden çıkartacaktır. Bu renkteki kıyafetler sizin ilginç bir tip olduğunuzu ve aktif bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterir. Tıpkı turuncu renkli kıyafetler gibi eğlenceli bir insan modeli çizersiniz. Yapılan araştırmalar konsantrasyonu büyük ölçüde artırdığını göstermiştir. Bu nedenle özellikle ders çalışırken satı renkli kıyafetler tercih etmeniz verimli ders için etkili olacaktır.

8- Güvenilir İnsanların Rengi Kahve

Kahverengi kıyafet tercih eden insanların diğer insanlarla iletişiminin daha fazla olduğu araştırmalar sonucunda görülmüştür. İnsanları teşvik etme konusunda daha başarılı bir yetkinliğe sahiptir. Kahverengi kıyafet giyen insanlar daha güvenilir gelmektedirler. Bunun nedeni olarak da doğanın bir rengi olarak kabul edilmesi gösteriliyor.

9- Sempatik Görünümün Rengi Pembe

Renklerin anlamı listemizin son sırasında kadınların daha çok tercih ettiği bir renk olan pembe rengi yer alıyor. Yumuşak bir renk olduğundan kadınsılığı ve sevecenliği imgeler. Bu rengi tercih eden kişinin sempatik olduğu vurgulanır. Bazı zamanlarda da savunmasız kaldığınızın mesajını verir. Kırmızı kadar olmasa da romantizmin rengi olarak da özel günlerde tercih edilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!