featured

Koç Holding CEO’su B20 Ticaret ve Yatırım Görev Gücü Eş Başkanlığı Görevine Getirilen İlk Türk Temsilci Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Türkiye’nin B20 zirvesindeki ilk temsilcisi olma gururunu yaşıyor.  B20’nin Ticaret ve Yatırım Görev Gücü Eş Başkanlığı’nı üstlenen Çakıroğlu,G20 çatısı altındaki bu önemli iş liderliği toplantısında yerini aldı. 22 ve 22 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleşen B20 zirvesinde Ticaret ve Yatırım Görev Gücü Eş Başkanı olarak görev alan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, bu görevi üstelenen ilk Türk lider oldu. 

B20 Toplantısında Bir Türk Temsilci: Levent Çakıroğlu

B20 ülkeleri, dünya ekonomisi için büyük bir oluşumdur. Dünya ekonomisinin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 85’ini oluşturan bu yapı, global ticaret dünyasının da %75’lik bölümüne katkı sağlamaktadır. 29 ülkeden 22 sektörde çalışma yapan iş insanlarının bir araya geldiği  B20 Ticaret ve Yatırım Görev Gücü toplantısında Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da yerini aldı. Toplantıda konuşma yapan Çakıroğlu, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“İçinde olduğumuz dönemin zorlukları da dikkate alındığında, B20’nin İtalya Dönem Başkanlığı’nda çok önemli bir görev üstleneceğine inanıyorum. Her geçen gün çözümü zorlaşan küresel sorunların üstesinden gelmek için, hükümetlerden iş dünyasına kadar tüm paydaşların bu istişare sürecini daha ciddiye alması gerekiyor. Bu çerçevede, yıl boyunca üzerinde çalışacağımız konulardaki tavsiyelerimizin ne ölçüde hayata geçeceğinin izlenmesini sağlayacak, önümüzdeki yıllarda aynı gayretlerin tekrarına değil güçlendirilmesine yardımcı olacak, daha sağlam ve kurumsal bir takip mekanizmasının tesis edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İtalya Dönem Başkanlığı’nın böyle bir amaca hizmet edebilmesini umarım” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!