Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Nedenleri ve Çözümleri

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Nedenleri ve Çözümleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koltuk altı kararması sir, ağda, jilet, lazer epilasyon uygulamaları gibi nedenlerle ortaya çıkan bir sorundur. Çünkü bu epilasyon yöntemleri deriye zarar verir ve buna bağlı olarak kararma problemi ortaya çıkar. Peki, koltuk altı kararması nasıl geçer? İşte, koltuk altı kararması nedenleri ve buna iyi gelecek, cildin beyazlamasını sağlayacak yöntemler…

Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Koltuk altı kararması nedenleri oldukça çeşitlidir. Koltukaltı bölgesinin kararma nedenleri genellikle şunlardır:

  • Genetik faktör
  • Sıcak ağda/sir kullanımı
  • Jilet ile tıraş
  • Deodorant ve roll on kullanımı
  • Lazer epilasyon sonrası güneşe maruz kalma
  • Koltuk altında ölü deri birikmesi
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Nedenleri ve Çözümleri

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararması nasıl geçer sorusuna cevap vermek ve bu sorunu ortadan kaldırmak için öncelikle nedeni doğru tespit etmek gerekir. Nedeninin tespitinden sonra koltukaltı kararmasına neden olan faktörün ortadan kaldırılmasıyla ve çeşitli uygulamalarla sorun giderilir.

Kimi zaman medikal güzellik uygulamalarıyla, kimi zaman evde doğal karışım ve uygulamalarla, kimi zaman da kozmetik ürün (koltuk altı beyazlatıcı) kullanımlarıyla koltukaltı kararmasına çözüm sağlanabilir. İşte, koltuk altı kararması nasıl geçer sorusunun cevapları…

1- Evde Uygulanabilecek Koltukaltı Kararmasına Doğal Çözümler

Koltuk altı kararması nasıl geçer sorusuna cevap olarak verilebilecek pek çok doğal çözümler vardır ve evlerde uygulanabilir. Örneğin; limon tuz karışımı, patates, salatalık, şeker gibi ürünlerle koltuk altı kararması ile birlikte bikini bölgesi kararmasına da çözüm sağlanabilir.

a- Patates ile Koltukaltı Kararması Nasıl Geçer?

İnce bir dilim halinde kesilen patates koltuk altına koyulur ve 10 dakika bekletildikten sonra durulanır. Dilerseniz de patatesin suyunu çıkartıp patates suyunu kararan koltukaltına uygulayabilir ve 10 dakika sonra durulayabilirsiniz. Bu uygulamayı, sonuç alıncaya dek haftada bir ya da iki kez tekrarlayabilirsiniz.

b- Limon ve Limon+Tuz Karışımıyla Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararması için en çok tercih edilen doğal yöntemlerden biri; limon uygulamasıdır. Dilerseniz dilimlediğiniz bir limonu kararan koltuk altında bekleterek, dilerseniz de dilimlediğiniz ya da suyunu çıkardığınız limona tuz ekleyip koltuk altına sürüp masaj uygulayarak yani peeling yaparak hem ölü deriden kurtulabilir hem de kararmaya çözüm sağlayabilirsiniz.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Nedenleri ve Çözümleri

c- Salatalık ile Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Salatalık da evde uygulanabilecek koltuk altı kararmasına doğal yöntemler arasındadır. Dilimlediğiniz bir salatalığı kararan koltuk altına koyup bekleterek ve bunu haftada bir veya iki kez tekrarlayarak sorunu çözebilirsiniz.

d- Karbonat ile Peeling Yaparak Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararma nedenleri arasında ölü deri birikmesi de vardır ve buna çözüm olarak peeling uygulanmaktadır. Karbonat da evde peeling uygulamak için kullanılabilecek, ulaşılabilir en kolay ürünlerdendir.

Karbonatı su ile ya da gül suyu ile karıştırıp macun kıvamına getirerek ve bu macunumsu karışımı kararan koltuk altına peeling şeklinde uygulayarak soruna çözüm sağlayabilirsiniz. Ancak bu uygulama hafta ½ tekrarlanmalıdır.

e- Şeker ile Peeling Yaparak Koltukaltı Kararması Nasıl Geçer?

Evde doğal peeling yapmak için en çok kullanılan ürünlerden biri de şekerdir. Şeker ile peeling yaparak koltuk altı kararmasına çözüm sağlayabilirsiniz. Tercihen esmer şeker ve bir kaç damla zeytinyağını karıştırıp kararan bölgeye peeling uygulayabilirsiniz.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Nedenleri ve Çözümleri

2- Medikal Güzellik Uygulamaları ve Tıbbi Tedavi ile Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Kimi zaman koltukaltı kararması evde doğal yöntemler ile geçmez. Genellikle genetik faktör nedeniyle koltuk altı kararması söz konusuysa tıbbi ya da medikal bir yardım almak gerekebilir. Bu durumlarda genellikle doktorlar tarafından kremler reçete edilir. Düzenli kullanım ile koltukaltı kararmasına çözüm sağlanır.

Tıbbi kremler dışında lazer gibi güzellik uygulamalarıyla da koltuk altı kararmasına çözüm sağlanabilir. Ancak kime hangi lazer uygulamasının yapılacağı güzellik uzmanları tarafından belirlenir.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Nedenleri ve Çözümleri

3- Kozmetik Ürün Kullanımlarıyla (Koltuk Altı Beyazlatıcı) Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı beyazlatıcı ürünler de soruna çözüm sağlama amacıyla yaygın olarak kullanılıyor. Piyasada bulunan koltuk altı beyazlatıcı ürünleri kullanabilir, kararmanın önüne geçebilirsiniz. İşte, koltuk altı beyazlatıcı ürünlerden bazıları…

  • Sinoz Vücut Beyazlatıcı Krem
  • Ovinda Beyazlatıcı Krem
  • Zenix Zen Özel Bölge-Koltuk Altı Beyazlatıcı Krem
  • Rozana Koltuk Altı Beyazlatıcı
  • Salkom Beyazlatıcı Krem
  • Sante Plus Genital ve Koltukaltı Beyazlatıcı Krem
  • Uraw Beyazlatıcı Krem
  • Dermokil Cilt Beyazlatıcı Krem
  • W-Lab Cilt Beyazlatıcı Krem

İlginizi Çekebilir: Pirinç Unu Maskesi ile Bembeyaz Bir Cilde Kavuşun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!