featured

Koltuk Temizleme Püf Noktaları | Pırıl Pırıl Koltuklar İçin Kullanabileceğiniz Doğal Koltuk Temizleme Ürünleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koltuk temizleme, temizlik işleri arasında en çok vakit alan ve aynı zamanda çok titizlik gösterilmesi gereken temizlik işlerinden birisidir. Koltuk yıkama makinesi ya da koltuk temizleme makinesi olanlar için bu iş biraz daha kolay hale gelse de kullanılacak en doğru ürünleri bildiğinizde koltuklarınızı silerken de tertemiz yapabilmeniz mümkündür.

Sürekli oturulan ve haliyle de kullanıma maruz kalan koltuklar, toz ve kir gibi unsurlar nedeni ile sürekli kirlenir ve temizlenme ihtiyacı duyar. Birçok koltuk temizleyici ürün ile koltuk temizliğinde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Ancak tercihiniz doğal ürünlerden yana ise her evde bulunan doğal ürünlerle de koltuk temizleme işleminiz son derece kolay olabilir.

Koltuk En İyi Neyle Silinir? Koltuk Silme Suyuna Ne Konur?

Temizliğe önem veren birçok kadın koltuk temizliği için daima en iyi koltuk temizleme deterjanı ürünü arayışına girer. Ancak kimi zaman deterjanlar iyi bir hijyen sonucu verse de içerisindeki kimyasallar nedeni ile tercih sebebi olmayabiliyor.

Siz de koltuk temizliğini evde kendiniz oluşturduğunuz koltuk temizleme ilacı ile yapmak istiyorsanız her evde bulunan doğal ürünleri tercih ederek tıpkı deterjanların sunduğu temizliği elde edebilirsiniz.

Koltuk Temizleme Alanında Uzman Doğal Ürünler | Evde Koltuk Silme Suyuna Ne Konur?

Koltuk temizliği, titizlik ve dikkat gerektiren bir iştir. Aksi halde kullandığınız yanlış bir ürün koltuklarınızın yapısına ve işlevselliğine zarar verirken aynı zamanda sizin ve ailenizin sağlığı için de risk haline gelebilir. Eğer deterjan kullanacaksanız da içeriğinin temiz olmasına bu noktada mutlaka dikkat etmelisiniz.

Günümüzde birçok kadının tercih ettiği, başarısı onaylanmış bir birçok koltuk temizleme için kullanılan doğal ürünler vardır. Sizler de bu ürünler ile koltuk temizliğinizi hem koltuğunuzu hem de sağlığınızı koruyarak yapabilirsiniz.

1. Bulaşık Tableti İle Koltuk Silme

Koltuk temizliği sırasında en çok tercih edilen etkili ürünlerden birisi de bulaşık tabletidir. Bulaşık tableti ile koltuk temizlemek son derece kolaydır. Koltuklarınızı bulaşık tableti ile pırıl pırıl yapmak için hazırladığınız sıcak suyun içerisine sadece bir tane bulaşık tableti atıp eritmeniz yeterli olacaktır.

Dilerseniz bulaşık tabletine ek olarak koltuk temizleme suyunuza birkaç damla beyaz sirke de ekleyerek temizleme suyunuzun temizleyici etkisini arttırabilirsiniz.

2. Karbonatla Koltuk Temizliği

Karbonat, temizleyicilik özelliği yüksek olan bir madde olduğundan birçok alanda olduğu gibi koltuk temizliğinde de sık sık tercih ediliyor. Karbonat ile koltuklarınız temizlemek için temizlenecek alanın genişliğine göre karbonat serpin.

Daha sonra bir bez ya da koltuk temizleme fırçası ile koltuklarınızı dairesel hareketler ile silmeye başlayın. Yüksek oranda temizleyici özelliği olan karbonat, aynı zamanda koltuklarınıza hapsolmuş kötü kokuların da tamamen yok olmasını sağlayacak ve bakterileri tamamen yok edecektir.

3. Soda İle Koltuk Temizleme

Soda ile yapılan koltuk temizleme suyu, aynı zamanda etkili bir koltuk temizleme spreyi olarak biliniyor. Eğer koltuklarınızda yağ, mürekkep, kan ve benzeri gibi inatçı lekeler var ise soda ile koltuklarınızdaki tüm inatçı lekeleri kısa sürede çıkarabilirsiniz.

Hazırladığınız sıcak koltuk temizleme suyunun içerisine bir miktar beyaz sirke ekledikten sonra en son aşamada bir yemek kaşığı kadar soda ekleyin. Bu karışımı bir sprey şişesine koyarak koltuklarınıza sıkıp ardından koltuk temizleme aparatı ya da nemli bir bez ile koltuklarınızı ovalayın. Kısa sürede koltuklarınızdaki lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

4. Arap Sabunu İle Koltuk Silme

Arap sabunu, yüzyıllar öncesinden günümüze kadar gelmeyi başaran hem içeriği hem de kokusu ile oldukça başarılı bir temizlik ürünüdür. Dolayısıyla da kadınların her dönem birçok temizlik alanında olduğu gibi koltuk temizliğinde de en büyük yardımcılarından birisidir.

Arap sabunu ile koltuklarınızı silmek için sadece koltuk silme suyunuzun içerisine bir miktar Arap sabunu dökmeniz yeterli olacaktır. Arap sabununu suya tamamen karıştırdıktan sonra bu su ile yıkadığınız nemli beziniz ile koltuklarınızı gönül rahatlığı ile temizleyebilirsiniz.

5. Beyaz Sabun İle Koltuk Silme

Koltuk temizliğinde etkisi kanıtlanmış ve en az Arap sabunu kadar güçlü olan doğal koltuk temizlik ürünlerinden birisi de beyaz sabundur. Kullanımı da tıpkı Arap sabunu gibidir. Sıcak koltuk silme suyunuzun içerisine koyduğunuz bir kalıp beyaz sabunu eriyip suya karıştıkça temizleme suyuna temizleyici özellik katacaktır.

Beyaz sabunun suda erimesini bekleyecek kadar zamanınız yok ise o halde beyaz sabunu rendeleyerek suya atabilir ve koltuklarınızın derinlemesine temizliğini yapabilirsiniz.

Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Koltuk temizliği, doğru bir şekilde yapılmadığında koltuklara uzun vadede büyük zarar veren bir iş haline gelebilir. Bu nedenle de eğer koltuklarınızı evde kendiniz temizleyecekseniz öncelikle temizliğe dair püf noktalarını mutlaka bilmelisiniz.

İşte koltuk temizliğinde dikkat etmeniz gerekenler;

– Öncelikle koltuklarınızı silerken su oranına dikkat etmelisiniz. Eğer koltuğunuzun içinde kalan suyu vakumlayarak çekecek bir makineniz yoksa bezinizin mümkün olduğunda susuz yani suyunun iyi sıkılmış olmasına özen göstermelisiniz.

– Silme sırasında koltuklarınızda minimum su bırakmalısınız. Aksi halde koltuklarınızda kalan fazla su, zamanda koltuklarınızın iç kısmında kötü kokuya ve hatta küflenmeye neden olabilir.

– Silme işlemini eğer içerisinde kimyasal bulunan deterjan ve benzeri gibi ürünler ile yapacaksanız mutlaka koltuk en iyi hangi deterjanla silinir detaylı olarak araştırmalı ve zararlı kimyasallar içermeyen deterjanları tercih etmelisiniz.

– Eğer tercih ettiğiniz koltuk silme deterjanı içeriğinde zararlı kimyasallar var ise ve koltuklarınızı yeterinde durulamazsanız koltuklarınızda kalan kimyasallar hem koltuklarınız hem de sizin sağlığınız için tehdit edici bir unsur haline gelebilir. 

Tüm bu püf noktaları ve doğal ürünleri göz önünde bulundurarak yüksek koltuk temizleme fiyatları ödemeden koltuklarınızın temiz olmasını sağlayabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!