featured

Köpek Maması | Proplan Köpek Maması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köpek maması seçimi köpek sahiplerinin en çok zorlandığı konulardan biridir. Günümüzde birçok farklı markanın birçok farklı çeşitte köpek maması üretmesi ile birlikte köpek maması seçimi de git gide zorlaşmaya başladı. Köpeklerin bakımında, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmelerinde beslenme büyük bir önem taşır.

Zaman zaman ekonomik olması nedeniyle açık köpek mamaları tercih edilse de köpeğinizin bakımında kaliteli köpek mamaları çeşitlerini tercih etmeniz oldukça önemlidir.

Açık köpek mamalarının üretim ve içerik bilgileri her daim bilinmezlik içerir ve açık köpek mamalarında oluşan bakteri üremesiyle birlikte köpeğinizin mamadan olumsuz yönde etkilenmesi büyük bir olasılıktır. Bu nedenle köpeğinizin beslenmesinde açık köpek mamalarının kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Köpeğinizin beslenmesinde kullanacağınız köpek maması, köpeğiniz ırkına, yaşına ve boyutlarına uygun olmalıdır. Örneğin köpeğiniz yavruluk dönemindeyse yavru köpek maması ya da köpeğiniz yaşlı bir köpek yaşlı köpeklere özel üretilen mamaları çeşitlerinden tercih etmelisiniz. Ayrıca köpeklerin ırk ve boyutlarına göre de köpek mamaları farklılaşmaktadır.

Küçük ırk köpekler için üretilen mamalar büyük ırk köpekler için yeteri kadar besleyici olmayacaktır. Bu nedenle köpeğinizin özelliklerine göre üretilen köpek maması çeşitlerini tercih etmeniz önerilmektedir. Böylece köpeğiniz beslenmesinde ihtiyacı olan vitamin, mineral ve proteinleri ihtiyacı kadar almış olur.

Proplan Köpek Maması

Ülkemizde birçok köpek maması markasını kolayca bulabilmek mümkün. Köpek maması üreten markalar arasında bulunan proplan köpek maması çeşitleri ülkemizde oldukça çok tercih edilmektedir.

Köpeğinizin yaşına, ırk özelliklerine ve boyutlarına uygun beslenme gereksinimlerine cevap vermeyi amaçlayan proplan köpek mamalarında köpeğiniz sağlıklı beslenmesi için dengeli bir içerik bulunmaktadır.

Proplan köpek mamalarının içerisinde bulunan yüksek protein içeriğinin yanında köpeğinizin gelişim süreçlerinde ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri de içeriğinde bulundurarak köpeğiniz için tam bir besleme sağlar.

Proplan köpek maması çeşitleri 300 gramlık paketlerden başlayarak 15 kilogramlık paketlere kadar satılmaktadır. Köpeğiniz için doğru mamayı seçmek için tavsiyemiz öncelikle küçük paketlerde köpek maması satın alıp köpeğinizin mamayı sevdiğinden emin olduktan sonra büyük paketlere yönelmenizdir.

Çünkü paketler büyük ya da küçük olsa da içerisindeki mama aynıdır. Köpeğinizin sevmeyeceği bir 15 kilogramlık mama size maddi açıdan zarar verebilir.

Köpeğinizin beslenmesinde kaliteli köpek maması kullanmak isteyen köpek sahiplerinin oldukça sık tercih ettiği proplan mama çeşitlerine birçok petshop mağazasından kolayca ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!