featured

Körler de Rüya Görür! Peki Ama Nasıl?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Bazen göz hastalıkları bazen de beynin bazı bölgelerinin olması gerektiği gibi çalışmamasından dolayı körlük sorunu ortaya çıkabiliyor.

Kimi zaman doğuştan, kimi zaman da sonradan ortaya çıkabilen körlük ile ilgili gizemini koruyan pek çok da konu bulunuyor. Mesela; körler rüya görür mü? Körler nasıl rüya görür? İşte, körlük ile ilgili en merak edilen sorunun yanıtı…

1- Körler Rüya Görür mü?

Sosyal hayatta pek çok kişi merak ediyor; körler rüya görür mü? Evet, körler de rüya görebiliyor çünkü rüyalar sadece görme yerimize bağlı olarak gelişmiyor. Ancak doğuştan kör olanlar ile sonradan kör olanların gördüğü rüyalar birbirinden farklı.

2- Doğuştan Körler de Rüya Görebiliyor!

Doğuştan kör olan kişiler de rüya görebiliyor. Bu kişilerin hayata geldiği andan itibaren hiçbir şekilde beyinleri görsel bir deneyim kazanıp, görsel bir işleme yapamıyor fakat yine de rüya görebiliyor.

Ancak doğuştan körlerin gördüğü rüyalar, gözleri gören ya da sonradan kör olan kişilerin gördüğü rüyalardan biraz farklı.

3- Doğuştan Kör İnsanlar Diğer Duyulara Dayalı Rüyalar Görüyor

Doğuştan kör olmak, rüya görmeye engel değil. Ama bu demek değildir ki; körler de görme problemi olmayan insanlar gibi rüya görüyor… Doğuştan kör kişilerin görsel anlamda hiç bir deneyimi olmadığından dolayı, gördükleri rüyalar da diğer duyularıyla mümkün oluyor.

Yani; doğuştan körlerin gördüğü rüyalar dokunmaya, koklamaya, tatmaya dayalı olarak gelişiyor. Kısacası; doğuştan körler görme dışında deneyimledikleri diğer duyulara dayalı olarak rüyalar görebiliyor.

4- Sonradan Kör Olanlar Görüntüye Dayalı Rüyalar Görebiliyor

Sonradan kör olanların rüyası da doğuştan kör olanların rüyasından farklı. Çünkü sonradan kör olan kişiler, kör oluncaya dek çeşitli görsel deneyime sahip olmuş oluyor ve bu nedenle de kör olduktan sonra da görüntüye dayalı rüyalar görebiliyor.

5- Sonradan Kör Olanlar, Rüyaları Daha Gerçekçi Görüyor

Yapılan araştırmalara göre sonradan kör olan kişilerin gördükleri rüyalar oldukça gerçekçi ve hatta gerçek hayattakinden çok çok daha gerçekçi. Bu rüyalar onlar için o kadar gerçek ki, rüyalarında da olsa gerçekten yine görebildiklerini hissedebiliyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!