featured

Koronavirüs Desteği ile 2020 Model Lamborghini Huracan Satın Alan Adam

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri koronavirüs nedeniyle verilen kredi ile 2020 model Lamborghini satın alan adamı konuşuyor. Şirketi için destek istediği belirtilen kişi aldığı destek ile son model Lamborghini satın aldı ve ardından lüks otellerde tatil yaptı.

Pandemi sürecinde dünya genelinde birçok büyük firma ve iş yeri ekonomik sıkıntı yaşadı. Ödemeler yapılamadı, kredilerin ödenmesinde sıkıntılar yaşandı. Bazı iş yerleri işçi çıkarmak zorunda kaldı. Kimi yerler ise kepenk indirdi. Devletler bu gidişatın önüne geçmek amacı ile düşük faizli veya faizsiz kredi paketleri çıkardı.

İsteyen her esnaf ve firmanın bu kredilerden yararlanması için çalışmalar yürütüldü. Birçok kişiye can suyu oldu. Fakat bu kredileri farklı amaçlarla kullanan kişiler de sonradan tespit edildi. Bu kişilerden birisi de 29 yaşındaki David T. Hines isimli bir Amerikalı.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla ortaya çıkan olay basında geniş yer aldı. Pandemi nedeni ile işten çıkarmaların artmasının önüne geçmek için verilen kredi desteğinden Hines 4 milyona yakın para aldı. Desteği şirketleri için aldığını söylediği belirlendi.

YouTube video

Toplamda 3,9 milyon dolar destek alan Hines, 4 firmalarının olduğunu ve 70 çalışanlarının olduğunu belirtti. Bu beyanları sonucunda da 3 taksitte ödenen desteği aldı.

2020 Model Lamborghini Aldı Yetmedi Tatile Çıktı

Kredi desteği için yaptığı beyanın yalan olduğu daha sonra anlaşılan Hines, aldığı destek ile 318 bin dolar değerinde Lamborghini aldı. Bu son model arabayı kredinin hesabına yatmasından kısa bir süre sonra satın aldı.

Son model araba satın alan 29 yaşındaki Amerikalı iş adamı bununla da yetinmedi. Paranın bir kısmı ile de lüks otellerde konakladı ve tatil yaptı. Ayrıca yine lüks mağazalardan yüklü alışverişler yaptığı ortaya çıktı.

Hinnes’in koronavirüs nedeni ile verilen krediyi alabilmek için yalan ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Şirketlerinin, beyanlarında belirttiği gibi 4 milyon dolar değil de 200 bin dolar desteğe ihtiyacı olduğu görüldü. Ayrıca 4 şirket olarak ifade ettiği beyanı da yalan çıktı. Toplamda kayıtlı 2 şirketinin olduğu anlaşıldı.

70 Yıl Hapsi İsteniyor

Dolandırıcılık ve yalan beyan suçları ile arana David T. Hines polisler tarafından yakalandı. İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Miami Federal Mahkemesi tarafından görülen davada dolandırıcılık, yalan beyan ve yasa dışı işlem suçları yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=bAjc54fNSS8

Koronavirüs kredi desteği ile 2020 Lamborghini Huracan satın alan Hines’in aracına ve geriye kalan 3,4 milyon dolarına el konuldu. Tutuklu yargılanan Hines’in davası sonuca varması halinde 70 yıl ceza alması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!