featured

Koronavirüs, Sirke ve Fermente Ürünlere Olan İlgiyi Yüzde 66 Artırdı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19 pandemisi, Türkiye ve dünyada fermente yiyecek ve içeceklere ilgiyi artırdı. Yılda 18 milyon litre sirke üreten Fersan’ın sirke satışı, pandemide yüzde 66 arttı.

Fersan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürhan Güven, 43 yıldır üretim yapan şirketin, fermente gıdaları vitamin ve doğal takviyelerle güçlendireceğini söyledi.

İhracat Satışları Yüzde 15 Arttı!

Yeni ürünlerle ilgili geliştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Güven, sirke ve fermente gıdaların ihracatının arttığını belirtti:

“Sirkeli içeceklerde olduğu gibi fermente gıdaların vitamin ve doğal takviyelerle güçlendirilmesini amaçlıyoruz. Yıllık 18 milyon sirke üreten Fersan’ın imalatının yüzde 40’ını ihraç ediyoruz ve 2021’in ilk yedi aylık döneminde ihracat satışlarını yüzde 15 artırdık” 

“Satışlarda Yüzde 66 Büyüme Gerçekleşti”

Üretim yaparken amaçlarının insan sağlığına katkı olduğunun altını çizen Güven şu açıklamalarda bulundu:

“Fonksiyonel gıdalar üreterek besinlerin insan sağlığına etkilerini pekiştirme noktasında Ar-Ge temel odaklarımız arasında yer alıyor. Soslarımızda pancar şekeri kullanıyoruz fakat yine de şeker azaltımı çalışmalarımız mevcut. Katkısız ürünlerin geliştirilmesi ve yalın bileşenlerden hazırlanan ürünlerin üretilmesi üzerine çalışmalarımız bulunuyor. Bu bileşenlerin yanında içeceklerimiz B3 (niasin), B6, B9 (folik asit) ve B12 vitaminlerini de içeriyor. Ayrıca pandemiyle birlikte evde daha çok geçirilen zamanlarda tüm ihtiyaçların online olarak temin edildiğini, sağlık ve bağışıklık için en önemli ürünlerden biri olan sirke satışlarında da yüzde 66’lık büyüme gerçekleşti” 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!