featured

Koronavirüs’ten Koruyacak Vitamin Takviyesi İlaçlar | En İyi Vitamin Takviyesi Hangisi ? Vitamin Takviyesi Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vitamin takviyesi ilaçlar; vücutta var olan bir eksikliği kapatma konusunda oldukça başarılı ürünler olarak ön plana çıkıyor. Bu ilaçlarda çok çeşitli vitamin ve mineral desteği bulunduğu için, vücut eksiklerini tamamlayabiliyor. Yaşamı sürdürebilmek için vücudun ihtiyaç duyduğu bu vitaminler, yiyeceklerden alınamayan her eksiği içerisinde barındırmaktadır. Peki Multivitaminlerde hangi vitaminler var? Her organizmanın ihtiyaç duyduğu vitamin değişiklik gösterse de vitamin takviyesi ilaçlar içerisinde C, D B12,B6, B1,B5, B2,B3, B7, Folat, K ve E vitaminleri yer almaktadır.

Vitamin Takviyesi İlaçlar Kullanmak Neden Önemli? Vitamin Markaları Arasından Nasıl Seçim Yapılır?

Vitamin takviyesi kullanmak vücudun dinç kalabilmesi ve sağlıklı yaşamın sürdürülebilmesi adına büyük önem arz ediyor. Vitaminlerin eksikliğinin bulunması ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu nedenle vitamin takviyesi ilaçlar kullanmak, bu sorunların oluşmasını engelleyebiliyor. Peki vitamin takviyesi önerileri neler? Vitamin markaları arasında hangileri seçilebilir?  İşte detaylar…

1- Vitamin Takviyesi Özellikleri Neler? 

Vitamin takviyesi ilaçlar özellikleri bakımından sağlığın sürdürebilmesi konusunda avantaj sağlamaktadır. Yağda ve suda eriyen vitaminler içeren multivitaminlerin özellikleri ise şunlardır;

Suda çözünenler direkt kana geçerken, yağda çözünenler önce lenf sistemine sonrasında kana geçerler.Serbest taşınabildikleri için vücuda fayda sağlarlar. Ancak yağda çözünenlerin taşınabilmesi için proteinlere ihtiyaç duyulacaktır.Toksik düzeylere ulaşma olasılığı yalnızca yağda eriyen vitaminlerde bulunur.Düzenli kullanımda sağlık sorunlarının ortadan kaldırılmasında destekleyici bir rol oynar.Metabolik faaliyetlerde rol oynayan vitaminler sayesinde sindirim kolaylaşmakta ve toksik maddeler hızlıca vücuttan uzaklaştırılmaktadır.Sinir sisteminin çalışmasını etkileyen vitaminler psikolojik rahatsızlıkların görülme olasılığını büyük ölçüde azaltabilecektir.

2- Vitamin Takviyesi Zararlı mı?

Vitamin takviyesi zararlı mı? Vitamin takviyesi kullanmanın hiçbir zararı bulunmuyor. Ancak doz aşımının olmamasına ve düzenli kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde verim alınamayacağı için, sağlık sorunları devam edebiliyor.

3- Vitamin Takviyesi Zararları ve Yan Etkileri Neler Olabilir?

Vitamin takviyesi zararları ve yan etkileri neler olabiliyor. Multivitaminlerin hiçbir zararı bulunmasa da, insan bünyesinde bazı yan etkilerin ortaya çıkabilmesi söz konusu olabiliyor. Vitamin takviyesinin olası yan etkileri ise nefes darlığı, dil ya da dudak şişmesi, ürtiker, kaşıntı ve kilo alma şeklinde sıralanıyor.

4- Vitamin Takviyesi Kilo Aldırır mı?

Vitamin takviyesi kilo aldırır mı? Aslında vitamin takviyesi ürünler doğrudan kilo alınmasına sebep olmuyor. Vücudun eksiklerini yerine koyan bu ilaçlar, iştahın açılmasını sağlayabiliyor. Buna bağlı olarak kalori miktarını artıran bireylerde kilo alımı ortaya çıkabilir. Bu nedenle vitamin kullanımı sırasında beslenme ve kalori ihtiyacınıza ekstra önem vermeniz gerekiyor.

5- Vitamin Takviyesi Ekşi Sözlük Ne Diyor?

Vitamin takviyesi ekşi sözlük platformu üzerinde de sıklıkla konuşulan bir konu olarak öne çıkıyor. Bu platformda vitamin takviyeleri tavsiyesi, vitamin takviyelerinin olası yan etkileri, kullanım şekli gibi noktalara değinen birçok kullanıcı bulunmaktadır.

6- Vitamin Takviyesi İlaçlar Hangileri? En İyi Vitamin İlaçları 2021?

Vitamin takviyesi ilaçlar arasında önerilen 4 farklı çeşidin bulunduğunu söyleyebilmek mümkün. Bunun dışında çok çeşitli ilaç seçeneği bulunsa da ürün içeriği, kullanıcı yorumları tatmin etmediği için yaygın kullanıldıkları söylenemeyecektir. Sizin için hazırladığımız en iyi vitamin ilaçları 2021 listesi…

A) Megadyn: Halsizlik ve Yorgun İçin Vitamin Hapları Arasında! 

Megadyn oldukça eski bir multivitamin içeriği olarak karşımıza çıkıyor. Etken maddelerine baktığımızda bu ilaçta 12 vitamin, 4 mineral ve 3 eser elementin bulunduğu görülüyor. Yetişkinlerde kullanımı önerilen Megadyn günde bir tablet olarak kullanılabilmektedir. Kahvaltıda alınması önerilen ilaç, bulantı problemi bulunan kişilerde öğlen saatlerinde de alınabilecektir.

Gebelik, emzirme, kontrasepsiyon döneminde bile rahatlıkla kullanılabilecek bu ilacın olası yan etkileri ise sindirim sistemi rahatsızlıkları, ürtiker, astım, anjiyoödem şeklindedir.

Ayrıca vitamin takviyesi ilaçları arasında bulunan ürün B12 vitamin içeriği sebebiyle, idrarın daha sarı olmasına neden olabilmektedir. 30 ya da 60 tablet formunda bulunan Megady karaciğer ve böbrek hastalıkları bulunan kişilerde ancak doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Saklandığı ortamın ise maksimum 30 derece olmasına özen gösterilmelidir.

B) 40 Yaş İçin Hangi Vitamin Takviyesi İlaçlar: Pharmaton Vitamin

Pharmaton henüz yeni sayılan bir vitamin takviyesi ilaçları arasında olmasına rağmen kısa sürede büyük kullanıcı kitlesine ulaşmıştır. Vitaminler ve mineraller içeren Pharmaton, vücut için gerekli bu elementlerden yüksek dozda içerdiği için orta yaş ve ileri yaşta güvenle tercih edilebilecek bir takviyedir. Özellikle 50 yaş sonrası için 50+ multivitamin içeriği oluşturulmuştur. 

Pharmaton vitamin, efervesan içerikli olması sebebiyle daha kolay bir şekilde tüketilebilecektir. Günde bir maksimum iki kez kullanımı mümkündür. Pharmaton’da 5 farklı vitamin, 3 farklı mineral ve Ginseng içeriği yer almaktadır. Bilinen bir yan etkisi bulunmayan takviye gıda, glutein içermediği için Çölyak hastaları tarafından da kullanılabilecektir.

C) 65 Yaş Üstü Hangi Vitamin Takviyesi: YouPlus 

65 yaş üstü hangi vitamin takviyesi kullanmalı diyorsanız, buna güvenle Youplus yanıtı verilebilecektir. Multivitaminler içerisinde en yenisi Youplus 11 yaş üzeri çocuklar içinde güvenle kullanılabilecektir. 

İçerisinde C vitamini, Çinko ve saf propolis yer almaktadır. Sabahları kullanılması önerilen gıda efervesan olduğu için bir bardak suya atılarak tüketilebilecektir. Abdi İbrahim grubunun bir üyesi olması ile dikkat çeken Youplus, hemen her yaşta kullanılabildiği gibi bilinen bir yan etkiye de sahip değildir.

D) Kadınlar İçin En İyi Multivitamin : Supradyn Vitamin

Kadınlar için en iyi multivitamin desteği olarak Supradyn önerilebilecektir. İçerik bakımından en kapsamlı vitaminlerden olan bu ürün yetişkinlerin kullanımı için formüle edilmiştir. İçerisinde 13 farklı vitamin, 9 farklı mineral ve 4 farklı eser element yer almaktadır. Bunların yanı sıra Koenzim Q10 desteği sayesinde yaşlanmayı geciktirebilecektir.

30’lu tablet şeklinde olan bu vitamin takviyesi ilaçlar günde bir kez sabahları olacak şekilde tüketilmelidir. Hayatın günlük temposuna ayak uydurmanızı sağlayan Supradyn vitamin herhangi bir yan etkisine de sahip değildir. Özellikle metabolizmayı hızlandıran özelliği sayesinde kilo alma sorununu da ortadan kaldırabilecektir.

7- Multivitamin İlaçlar Nasıl Kullanılmalı? Vitamin Takviyesi İlaçları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Multivitamin ilaçlar hakkında kapsamlı bilgi verdikten sonra birde nasıl kullanılması gerektiği ve bu aşamada nelere dikkat edilmeli konularına değinilmelidir. Vitamin takviyesi ilaçların kullanımı sırasında şunlara dikkat edilmelidir; 

Mutlaka öncesinde rutin kan testleri yaptırarak, doktor kontrolünde kullanıma başlanmalıdır.Azami fayda için ağırlıklı olarak sabah kahvaltı sonrası tüketilmelidir.Multivitamin takviyesi dışında başka takviye gıdalar kullanıyorsanız, aralıklı olarak almaya özen göstermelisiniz.Herhangi bir besin ile tüketmemeye önem vermelisiniz. Yalnızca içerisinde C vitamini bulunuyorsa, portakal suyu ile tüketebilirsiniz.Doz aşımı yapmamaya dikkat etmelisiniz.Azami fayda için en az bir ay kullanmaya özen göstermelisiniz.Yan etkilerini dikkatli bir şekilde inceleyerek, yan etkileri bakımından kendinizi gözlemlemelisiniz.Vitamin takviye ilaçları kullanmak yeterli olmayacağı için su tüketimi ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!