featured

Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022 | Tüm Bankaların Kredi Kartından Nakit Avans Çekme Faizi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Kredi kartından para çekme faizi hesaplama 2022 yöntemleri bankadan bankaya göre değişiyor. Çünkü her bankanın kredi kartından nakit avans çekme faizi hesaplama şekilleri farklı. Eğer taksitli nakit avans seçeneği kullanılırsa, bankaya geri ödenecek para da değişiyor. O zaman kredi kartından para çekme garanti bbva, Ziraat, İş Bankası, Akbank, Kuveyt Türk gibi bankalarda nasıl?

Bu yazıda neler var?

Bu işleme nakit avans ve taksitli nakit avans ismi veriliyor ve genelde acil nakit ihtiyacı olup, mevduat hesabında para olmayan kişiler tarafından tercih ediliyor. Peki, kredi kartından para çekme faizi 2022 nasıl hesaplanır, kredi kartından nakit avans çekme faizi ne kadar? İşte, bankalara göre kredi kartından para çekme faizi hesaplama

1- Kredi Kartından Para Çekme Garanti BBVA | Garanti BBVA Nakit Avans Çekme

Garanti kredi kartından para çekme işlemi için bankanın farklı kanalları kullanılabiliyor. Garanti BBVA müşterileri, kredi kartından nakit avans çekebildiği gibi bu avansı taksitli olarak geri ödeyebileceği taksitli nakit avans seçeneğini de kullanabiliyor. Garanti nakit avans çekme işlemi için kullanılabilecek kanallar ise şunlar:

Garanti BBVA ATMleriDiğer banka ATMleriGaranti BBVA İnternet BankacılığıGaranti BBVA Müşteri İletişim Merkezi (444 0 333)

Garanti BBVA internet bankacılığı ya da Garanti mobil uygulaması ile kredi kartından nakit avans çekmek ise oldukça kolay. Bunun için ‘’Başvurular’’ bölümünden işlem yapılabiliyor. Garanti BVVA kredi kartından günlük para çekme limiti ise ATM’lerde 6.000 TL. Garanti BBVA internet bankacılığı ile müşteri iletişim merkezi kanallarında ise bu limit, nakit çekme maksimum sınırı kadar.

Garanti Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

Garanti nakit avans faizi aylık olarak, bu yazının yazıldığı zamanda KKDF ve BSMV hariç %1,80. Kredi kartından nakit avans çekimi tarihinden itibaren ise günlük faiz işlemeye başlar. Ayrıca Garanti nakit avans faizi üzerine %15 KKDF ve %5 BSMV uygulanır.

Garanti nakit avans işlem ücreti ise BSMV hariç, işlem tutarının %1’i. Güncel olarak Garanti kredi kartından para çekme faizi ve işlem ücreti için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

2- İş Bankası Kredi Kartından Para Çekme Nasıl Yapılır?

İş Bankası kredi kartıyla 7/24 kesintisiz olarak, kredi kartının kullanılabilir nakit limiti kadar olmak suretiyle nakit avans çekilebiliyor. İş Bankası Maximum kredi kartından nakit çekme yöntemleri için şu kanallar kullanılabiliyor:

İş Bankası ATMleriDiğer banka ATMleriMaximum MobilİşCepİş Bankası internet şubesiBanka şubeleriİş Bankası telefon bankacılığı (0850 724 0 724)

Üstelik İş Bankası nakit avans 12 aya kadar taksitli nakit avans olarak da çekilebiliyor. Taksitli nakit avans işlemlerinde internet şubesi, telefon bankacılığı, Maximum Mobil ve İşCep kanallarıyla toplamda 30.000 TL’ye kadar çekim yapılabiliyor.

İş Bankası Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

İş Bankası kredi kartından nakit avans çekme faizi, nakit çekiminden ödeme gerçekleştirilene kadar günlük olarak uygulanır. Ayrıca nakit avans faiz tutarına %5 BSMV ile %15 KKDF yansıtılır. Bu yazının hazırlandığı esnada İş Bankası kredi kartından para çekme faizi %1.80’dir.

Ayrıca İş Bankası yurtiçi kredi kartından nakit çekimi için BSMV hariç %1 işlem ücreti uygulanır. Güncel İş Bankası kredi kartından para çekme faizi için buraya tıklayıp bilgi alabilirsiniz.

3- Kredi Kartından Para Çekme Ziraat Bankası

Ziraat kredi kartından para çekme işlemleri, Bankkart sahipleri tarafından 12 ay taksitle yapılabiliyor. Taksitli nakit avans hizmeti ile müşterilerine acil nakit desteği veren Ziraat nakit avans için taksitlendirme işleminde hiçbir ek ücret talep etmiyor.

Ziraat kredi kartından para çekme limiti ise günlük en az 100 TL ile en fazla 20.000 TL arasında değişiyor. Eğer Ziraat kredi kartından para çekme işlemi ATMlerden yapılacak ise günlük para çekme limiti, ATM’den maksimum para çekim limiti ile sınırlı oluyor. Kredi kartından para çekme Ziraat Bankası kanalları ise şunlar:

Ziraat Bankası şubeleriZiraat Bankası ATMleriBankkart mobilZiraat Bankası internet şubesiZiraat mobilZiraat Bankası müşteri iletişim merkezi (0850 258 00 00)

Ziraat Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

Bu yazının hazırlandığı esnada Ziraat kredi kartından para çekme faizi oranı %1,80’dir. Ancak bu tutar üzerine %15 KKDF ile %5 BSMV de ekleniyor. Örneğin Ziraat kredi kartından para çekme işlemi 2 taksitli olarak yapılacaksa; toplam faiz tutarı 13,55 TL. Aylık ödenecek taksit tutarı ise 258,13 TL. Ödenecek toplam tutar ise; 516,26 TL. Eğer siz de Kredi kartından para çekme Ziraat faiz hesaplama yapmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

4- Yapı Kredi Kredi Kartından Para Çekme 2022

Acil nakit ihtiyacı hissettiğinizde Worldcard Yapı Kredi kredi kartından para çekme seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Üstelik 5 ile 12 ay arasında sabit taksit sayısıyla ve 1.80 faiz oranıyla geri ödeyebilirsiniz. Yapı Kredi nakit avans 2022 için kullanabileceğiniz kanallar ise şunlar:

Yapı Kredi şubeleriYapı Kredi internet şubesiYapı Kredi mobil şubeYapı Kredi ATM’leriYapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi (444 0 444)

Yapı Kredi Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama2022

Yapı Kredi nakit avans faiz oranı ve taksitli nakit avans faiz oranı %1,80 olarak uygulanıyor. Ayrıca nakit avans işlemi için işlem tutarının %1’i kadar da BSMV hariç ücret yansıtılıyor. Worldcard Yapı Kredi kredi kartından para çekme faizi ve detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

5- Kuveyt Türk Kredi Kartından Para Çekme 2022

Kuveyt Türk kredi kartından para çekme limiti, sahip olunan Kuveyt Türk Sağlam Kart türüne göre değişkenlik gösteriyor. Ancak Sağlam Kart türü ne olursa olsun, çekilen nakit avansın ilk ekstre ile birlikte ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca Kuveyt Türk nakit avans çekilebilmesi için de kart sahiplerinin ödenmemiş ekstra borcunun olmaması şartı aranıyor. Kuveyt Türk nakit avans limiti Sağlam Kart sahipliğine göre şu şekilde:

Klasik Sağlam Kart Nakit Avans Limiti: kart limitinin %10’u kadar olmak şartıyla maksimum 500 TLGold Sağlam Kart Nakit Avans Limiti: kart limitinin %10’u kadar olmak şartıyla maksimum 1.000 TLPlatin Sağlam Kart Nakit Avans Limiti: kart limitinin %10’u kadar olmak şartıyla maksimum 2.000 TL

Kuveyt Türk Nakit Avans Faizi Hesaplama 2022

Kuveyt Türk Sağlam Kart ile yapılacak nakit avans çekimlerinde, çekilen nakit avansın %1’i oranında işlem ücreti alınmaktadır. Ve bu ücret e azla 1.25 TL olmaktadır. Kuveyt Tük nakit avans faizi ve daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

6- Akbank Kredi Kartından Para Çekme 2022

Akbank kredi kartından para çekme işlemleri, Axess kart sahipleri tarafından ATM’lerden 7/24 kesintisiz olarak yapılabiliyor. Ayrıca pek çok bankadan farklı olarak Akbank nakit avans SMS ile de gerçekleşebiliyor. Akbank kredi kartından nakit çekme yöntemleri ise şunlar:

Axess mobilAkbank ATMleriDiğer banka ATMleriAkbank şubeleriAkbank mobilAkbank internet şubesiAbank telefon şubesi (444 25 25)Akbank SMS bankacılığı

a- SMS ile Axess Kredi Kartından Para Çekme Nasıl Yapılır?

Axess kredi kartından para çekme işlemini SMS yoluyla da oldukça kolay bir şekilde yapabilmek mümkün. Akbank nakit avans başvurusu yapmak isteyen kişilerin yapması gereken tek şey ise; cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne NA yazıp kartın son 6 hanesini eklemek ve talep edilen nakit avans tutarını yazıp 5990’a göndermek.

b- Axess Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

Akbank nakit avans faiz oranı BSMV hariç olarak %1,80’dir. Yurtiçi Akbank nakit avans ücreti ise, çekilen nakit avans tutarının %1’idir. Örneğin; 2.000 TL tutarından çekilecek Akbank nakit avansın vadesinin 20 gün olması durumunda; işlem ücreti olarak 21 TL, 28,80 TL ise toplam faiz uygulanarak 2.049,80 TL geri ödenmektedir.

Eğer siz de Axess kredi kartından para çekme faizi 2022 hesaplaması yapmak istiyorsanız, buraya tıklayarak Akbank nakit avans hesaplayabilirsiniz.

7- HSBC Kredi Kartından Para Çekme 2022

HSBC Advantage Kredi Kartı nakit avans çekme limiti günlük olarak telefon bankacılığı, internet bankacılığı ve ATM’ler kanallarıyla 12.000 TL’ye kadar yapılabiliyor. HSBC bankası, bu nakit avans çekme hizmetini taksitli olarak sunduğunda ise ÇatPara adını veriyor. HSBC kredi kartından nakit çekme yöntemleri ise şunlar:

HSBC telefon bankacılığı (0850 211 0 111)HSBC internet bankacılığıHSBC şubeleriHSBC ATM’leri ve diğer banka ATM’leri

HSBC Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

HSBC kredi kartından taksitli nakit avans yani ÇatPara faiz oranı aylık %1.80’dir ve ÇatPara işlem ücrti söz konusu değildir. Minimum olarak 200 TL ÇatPara çekimi yapılabilmektedir. Eğer siz de HSBC ÇatPara faiz oranı hesaplamak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

8- QNB Finansbank Nakit Avans Çekme

QNB Finansbank CardFinans nakit avans çekme limiti 15.000 TL’ye kadardır. QNB Finansbank CardFinans nakit avans çekmek için şu kanallar kullanılabilmektedir:

QNB MobilQNB Finansbank şubeleriQNB Finansbank ATM’leriQNB Finansbank internet şubesiQNB telefon bankacılığı (0850 222 0 900)Diğer banka ATM’leri

QNB Finansbank CardFinans Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

QNB Finansbank CardFinans kredi kartından par çekme faizi aylık %1,80’dir. Bu faiz oranı üzerine KKDF ile BSMV de eklenmektedir. Ayrıca QNB Finansbank kanallarıyla çekilen nakit avans tutarının %1’i kadar işlem ücreti uygulanır. Buraya tıklayarak QNB Finansbank nakit avans çekme hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

9- Denizbank Kredi Kartından Nakit Avans Çekme

Denizbank taksitli nakit avans hizmeti ile ön plana çıkıyor. Denizbank taksitli nakit avans çekme şart ise yalnızca bir Denizbank kredi kartına sahip olmak. Denizbank kredi kartından nakit çekme yöntemleri ise şunlar:

Denizbank ATM’leriMobilDeniz uygulamasıDenizbank internet bankacılığıDenizbank şubeleri

Denizbank, müşterilerine 10.000 TL’ye kadar nakit avans çekme fırsatını sunuyor ancak günlük olarak Denizbank ATM’lerinden çekilebilecek en fazla tutar 3.000 TL ile sınırlı.

a- Denizbank Taksitli Nakit Avans Çekme Faizi 2022

Denizbank kredi kartından nakit avans çekme faizi 2022 yılında, taksitli nakit avans olduğu için %1,98. Ayrıca Denizbank müşterileri, dilerlerse taksitli nakit avans faiz oranını kedileri de belirleyebiliyor.

b- Denizbank Taksitli Nakit Avans Nasıl Çekilir?

Eğer taksitli nakit avans için Denizbank ATMleri kullanılacaksa; ATM ekranında şifre ile giriş yapıldıktan sonra ‘’Nakit Avans’’ seçeneği tercih edilir ve ‘’Taksitli Nakit Avans’’ butonuna basılır. Burada çekmek istenilen nakit avans tutarı ve istenilen taksit sayısı seçilir. Tüm bu işlemlerin sonucunda, faiz oranı dahil geri ödenmesi gereken toplam tutar ekrana yansır. ‘’İşlemi bitir’’ seçeneğinin onaylanması ile taksitli nakit avans anında çekilir.

Eğer Denizbank kredi kartından para çekme faizi hesaplama yapmak istiyor ve ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

10- Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Nakit Avans Çekme

TEB nakit avans hizmeti ile acil nakit ihtiyacı duyan müşterilerine 7/24 kesintisiz olarak hizmet sunuyor. TEB kredi kartı sahipleri, maksimum 10.000 TL’ye kadar nakit avans çekimi yapabiliyor. TEB kredi kartından nakit çekme yöntemleri şunlardır:

CepteTEB mobil uygulamasıTEB şubeleriTEB ATMleriTEB telefon şubesi (0850 200 0 666)CETETEB internet şubesiCeptepara SMS yöntemi (NAKIT(boşluk)TEB kredi kartının son 4 hanesi yazılıp 4616’ya SMS gönderimi)

TEB Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

TEB kredi kartından para çekme faizi %1,98’dir. Her ne kadar TEB nakit avans maksimum tutarı 10.000 TL olsa da, ATM’lerden yapılacak işlem başına tutarın limiti 2.000 TL’dir ve ATM’den günlük para çekme limiti de 5.000 TL’dir.

Türkiye Ekonomi Bankası nakit avans ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve günce faiz oranı hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

11- Anadolubank Kredi Kartından Nakit Avans Çekme

Anadolubank nakit avans ve taksitli nakit avans olmak üzere müşterilerine acil nakit ihtiyacını gidermeleri için hizmet sunuyor. Anadolubank kredi kartından nakit çekme yöntemleri ise şunlar:

Anadolubank ATM’leriDiğer banka ATM’leriAnadolubank internet şubesiAnadolubank mobilAnadolubank çağrı merkezi

Anadolubank Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

Anadolubanka kredi kartından para çekme faizi oranı %1,80. Bu faiz oranı dışında, nakit avans çekimlerinde KKDF ve BSMV de faiz tutarına yansıtılıyor. Ayrıca Anadolubank ATM’lerinden çekilen nakit avans ücreti olarak da çekilen nakit avans tutarının %1’i alınıyor.

Buraya tıklayarak Anadolubank kredi kartından para çekme faizi hesaplama işlemi yapabilir ve Anadolubank nakit avans hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

12- Şekerbank Kredi Kartından Nakit Avans Çekme

Şekerbank, minimum kredi kartından para çekme limiti olmayan bir banka. Bu nedenle Şekerbank müşterileri, maksimum Şekerbank kredi kartlarının nakit avans limiti olmak kaydıyla diledikleri tutarda kredi kartından para çekebiliyor. Şekerbank kredi kartından nakit çekme yöntemleri şunlardır:

Şekerbank internet bankacılığıŞekerbank ATM’leriŞekerbank çağrı merkezi (0850 222 78 78)Şekerbank şubeleriŞekerbank SMS Nakit

Şekerbank Kredi Kartından Para Çekme Faizi Hesaplama 2022

Şekerbank nakit avans çekme faizi diğer bankalarda olduğu gibi %1.80. ancak bu faiz oranına vergiler dahil değil. Dolayısı ile nakit avans tutarı üzerine %5 BSMV ve %15 KKDF de ekleniyor. Buraya tıklayarak Şekerbank kredi kartından para çekme faizi hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

13 – EnPara Nakit Avans Çekme

QNB Finansbak’a bağlı olarak hizmet sunan ve şubesiz bankacılık ile ön plana çıkan Enpara nakit avans hizmetini ‘’Ekpara’’ adıyla müşterilerine sunuyor. Enpara’nın Ekpara hizmeti, vadesiz TL hesabına bağlı olarak çalışıyor ve müşterilerin kısa süreli, acil nakit ihtiyacını karşılıyor.

Ancak diğer nakit avans başvuru yöntemlerinden farklı olarak Ekpara’da, Enpara’nın talep sonrasında Ekpara limiti teklif etmesi gerekiyor. Kısacası; Ekpara başvurusu yapmak isteyen kişilerin öncelikle mobil uygulamadan ‘’Teklifler ve Başvurular’’ bölümünden işlem yapıp, teklif almayı beklemesi gerekiyor.

Enpara Ekpara Faiz Oranı 2022

Bu yazının hazırlandığı tarihte Enpara’nın nakit avans hizmeti Ekpara’nın faiz oranı %1,80’dir. Eğer güncel olarak Ekpara faiz oranına ulaşmak istiyorsanız ve Ekpara faiz oranı hesaplama işlemi yapmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

YouTube video

Kredi Kartından Para Çekilir mi ?

Hemen hemen bütün bankaların kredi kartından para çekilir ve bu işleme ‘’Nakit Avans’’ adı verilir. Her bankanın ve kredi kartının özelliklerine göre kredi kartından çekilecek nakit avans tutarı farklılık gösterir.

Kredi Kartından En Fazla Ne Kadar Para Çekilir ?

Kredi kartından en fazla ne kadar para çekileceği hem tercih edilen bankaya hem de sahip olunan kredi kartının özelliklerine göre değişir. Kimi bankalar maksimum 10.000 TL’ye kadar nakit avans verirken kimi bankalar da 30.000 TL’ye kadar vermektedir. Bu nedenle kredi kartından en fazla ne kadar para çekilir sorusunun cevabı için müşterisi olunan banka ile iletişime geçilmesi gerekir.

Ayrıca; nakit avans çekimi için ATM kullanılacaksa, ATMden günlük para çekme limiti kadar çekim yapılabilir. Yapı Kredi günlük para çekme limiti için yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Kredi Kartından Para Çekme Faizi Ne Kadar?

Kredi kartından nakit avans çekme faizi, bu yazının hazırlandığı esnada tüm bankalarda %1,80’dir. Ancak bunun dışında nakit avans çekme işlem ücreti olarak da çekilen nakit avans tutarının %1’i tahsil edilmektedir. Ayrıca belirtilen nakit avans çekme faizi ve ücretine vergiler dahil değildir.

YouTube video

Kredi Kartından Nakit Çekme Yöntemleri Nelerdir?

Kredi kartından nakit çekme yöntemleri ‘’Nakit Avans’’ ve ‘’Taksiti Nakit Avans’’tır. Hemen hemen her bankada mobil bankacılık, internet bankacılığı, şube bankacılığı, telefon bankacılığı ve ATM’ler kanallarıyla nakit avans çekimi yapılabilmektedir.

Kredi Kartından En Az Ne Kadar Nakit Çekebilirim?

Kredi kartından en az ne kadar nakit çekilebileceği de bankadan bankaya göre değişir. Kimi bankalar, kredi kartından en az 100 TL nakit avans çekimine olanak tanımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!