featured

Kripto Para ile Para Kazanmak | Kripto Para Yatırım Tavsiyeleri | Kripto Para Nedir Nasıl Kazanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para ile Para Kazanmak zor mudur? Kripto para nedir nasıl kazanılır? Kripto Para Yatırım Tavsiyeleri nelerdir? Son günlerin en popüler konularından biri haline gelen Kripto parada nasıl yüksek kazanç sağlayacağınız hakkında size bazı ipuçları vereceğiz.

Kripto para alıp satan ve bu işten ciddi kazançlar elde eden insanları gördüğümüzde bu platforma olan merakımız giderek artıyor. Kripto para nedir, nasıl alınır ve satılır gibi soruların yanıtını, uzun uzun videolar izlemenize veya forumlarda aramanıza gerek kalmadan tek bir yazıda derledik. O zaman buyurun:

Kripto Para ile Para Kazanmak  için en popüler kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin; neredeyse hepimizin aşina olduğu, haber bültenlerinde dahi karşılaştığımız, en az bir kez de olsa duyduğu bir terim. Bitcoin ne zaman alınmalı, yatırımı nasıl yapılmalı gibi sorulara verilen birçok yanıt mevcut.

YouTube video

Finans uzmanı olduğunu iddia eden insanların forumlardan ve internet sitelerinden fikirlerinin alınması veya YouTube videolarının izlenmesi, genç yatırımcıların önerileri arasında.

Peki saatlerce video izledik, forumları alt üst ettik. Elde edeceğimiz bilgiler yalnızca şunlar olacaktır. Bitcoin’in dijital bir para birimi olduğu, bu alanda yatırım yapmak için güvenilir borsalar bulunduğu, Blockchain diye bir terimin varlığı..

Özetle harcadığınız onca saat ve çaba sonucunda yatırımı ve mantığı oldukça kolay olan Bitcoin ’in, bir zeka sorusu kadar karmaşık olduğunu düşünmeniz çok normal. İşin aslı ise çok farklı. Yatırımcının kimliği, banka hesabı ve e-posta adresi olması bu yatırımı yapabilmesi için yeterli. O zaman başlayalım:

Kripto Para Nedir Nasıl Kazanılır? Kripto Para ile Para Kazanmak İçin Bilinmesi Gereken Terimler

Bitcoin dünyasına adım atmak için birkaç dakikanızın olması ilk etap için yeterli olacaktır. Sosyal medya hesaplarına üye olduğunuz gibi Bitcoin borsası denilen siteye üye olmanız gerekmektedir.

Sonrasında cihazınıza indireceğiniz mobil uygulama yardımıyla Bitcoin borsasını anlık takip edebilirsiniz. Yatırım yapmak istediğiniz miktarı, sanal döviz bürosu olan Bitcoin borsası tarafından verilen hesap numarasına yatırarak ilk Bitcoin’lerinizi satın alabilirsiniz.

Bitcoin hesaplama aracı, herhangi bir yerde ödeme yaparken bunun için harcamanız gereken Bitcoin miktarını hesaplayarak size yardımcı olan araçlardır. Size katkısı bulunacak bu araçları kullanarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Ripple(XRP) nedir? Ripple ya da XRP, kripto para türlerinden biridir. 2012’den beri kullanılan XRP, Blockchain teknolojisi yardımıyla aynı zamanda en çok işleyen kripto paralardandır. Hızlı para alışverişi sağlayan Ripple, hem işlem platformu hem de dijital para birimi olarak kullanılır.

Başka kripto para türlerine göre Ripple, madenciliği yapılamayan bir para birimi olma özelliğini taşır. Piyasadaki tüm XRP’ler yalnızca bir şirket tarafından üretilmekte, sadece belirli bir kısmı işlem görmektedir.

Kripto Para Yatırım Tavsiyeleri ve Dikkat Noktaları

Kripto Para ile Para Kazanmak için adımları attınız. Peki Kripto para borsası aniden kapanırsa ne olacak? Her ne kadar dövize yatırımla benzerlik gösterse de dijital olması akıllarda büyük soru işaretlerine neden olabiliyor.

Yasaklanırsa veya kapanırsa neler olabileceği merak konusu. Elbette çeşitli riskleri bulunmakta fakat bu apayrı bir konu. Bu yazıda daha çok kazanç elde edebilmenin ipuçlarını paylaşacağız.

İnternet, dijital para yatırım sektörüyle ilgili gereksiz ve doğru olmayan bilgilerle dolu. Özellikle insanları yanlış yönlendiren kötü niyetli kişiler de yok değil. Bu yüzden bu konuda başarı sahibi olmuş birkaç kişiyi takip etmeniz yeterli olacaktır.

Dolandırılmamak için ne yapmalı? Kullandığınız hizmetin gerçek bir mobil uygulama olduğundan emin olmalısınız. Uygulama puanını ve kullananların yaptığı yorumları dikkate alın.

Google’a bağlı görünen pencereleri tetikleyen uygulamalar karşısında dikkatli olun. Bu, siber suçluların oldukça sık kullandığı bir yöntem. Çift faktörlü koruma ve lisanslı güvenlik yazılımları kullanarak güvenlik katmanınızı arttırabilirsiniz.

Kripto Para ile Para Kazanmak İçin Atılması Gereken Adımlar  | Kripto Para Yatırım Tavsiyeleri

Nasıl kazanacağız? Bitcoin’den kazanç sağlayabilmek ve güzel paralar kazanabilmek için hızlı olmak oldukça önemli. Öncelikle Bitcoin alırken şunu bilmelisiniz ki uzun vadede kazanç elde etmek yerine, kısa vadeli düşünmeli ve bu yüzden devamlı aktif olmalısınız.

Uzun vadede kripto para yatırım tavsiyeleri arayışı olan ya da bitcoin yatırımı düşünenler bunu yapan yatırımcıların eksiye doğru ilerlediğini bilmelidirler. Ancak kısa vadede ciddi sıçrayışlar yapabilen Bitcoin’in çok yükseldiği dönemler yatırımcılar için önemli bir fırsat.

Fakat aynı zamanda da gerçek bir risk demek. Neden? Bitcoin ciddi yükşeliş içindeyse bilin ki ani bir düşüş yaklaşmak üzeredir. Yani kripto paranın yükselmesine, aniden sıçramasına kanmayın.

Geçmiş zamanlara baktığımızda Bitcoin’in en güçlü sıçrayışı 2017 yılında gerçekleşmişti. 7000 dolar seviyelerindeki 1 Bitcoin, akıllara durgunluk verecek bir yükseliş yaşayarak 18-19 bin seviyelerine çıkmıştı.

Bu dönem Bitcoin yatırımcıları için adeta bir piyango bileti demekti ve bu sıçrayışı değerlendirebilen yatırımcılar çok güzel kazançlar elde etti.

Sonraki dönemlerde düşüşe geçen Bitcoin, 10 bin doların altına ardından 2019 yılının başlarında 4000 dolar seviyelerine oradan da 3000 dolar bandına kadar düştü. Ekim 2019 itibariyle 9-10 bin dolar civarlarında seyretmesine rağmen 2021 yılının Ocak ayında değerlenerek 30 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi.

YouTube video

Ocak ayında 40 bin dolar civarlarına yükseldiğinde ise yatırımcıların heyecanı giderek attı. Bu durumda en doğru kararı veren yatırımcılar, Aralık başında Bitcoin alan, Ocak ayının başında ise sahip olduğu Bitcoin’leri satan yatırımcılar oldu.  Peki ya ne yapmalı?

Dijital para sektörü, çok dalgalı bir ritme sahiptir. Uzun süre durgun görünen kripto para dünyasında ani düşüşler ya da yükselişler olabilir. Yani Kripto para yatırım tavsiyeleri ile yatırımcı olmayı düşünüyorsanız sürprizlere açık ve uyanık olmalısınız.

Hatta bu ani değişimler yüzde 50’lere kadar çıkabilir. Gözünüzü dört açıp gelişmeleri yakından takip etmezseniz kazanç yerine kayıp yaşayabilirsiniz. Kripto paraya yatırım yapmayı düşünüyorsanız şu 3 maddeyi aklınızdan çıkarmamalısınız:

-Yatırım yapacağınız miktar kayıp yaşadığınızda sizi üzecek bir miktar ise, yatırım için farklı bir alan tercih edebilirsiniz.

-Paranızı kripto paraya yatırırken yüksek beklentiler içinde olmayın.

-Gelişmeleri sık sık takip edin, ani değer kazanmalarda kripto paranızı elden çıkarın.

Bunlara dikkat ederek hayal kırıklığı uğrama riskinizi en aza, kazanç sağlama ihtiyacınızı ise maksimum seviyeye çıkarmış olursunuz. Bizden söylemesi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!