featured

Kripto para piyasaları Haziran ayına nasıl başladı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Mayıs ayında yüzde 22 eriyen kripto para piyasa değeri, ay kapanışını 1,3 trilyon dolar seviyesinde gerçekleştirdi. 2022 yılı geneline bakıldığında Şubat – Mart döneminde toparlanan kripto piyasaları Nisan itibarıyla düşüşüne devam ediyor. 

Son durum kripto para piyasalarındaki fonların, geçen sene Mayıs ayı dip seviyelerine gerilediğini gösteriyor. Bugüne dönersek piyasalar son 24 saatte 84 milyar dolarlık işlem hacmiyle devam ediyor. 

Kripto paralarda Haziran ayının ilk günü karışık bir seyir izlenirken ilk 100 kripto paranın 58’i artıdayken 42’si şu an düne göre ekside devam ediyor. 

Bitcoin, Mayıs ayında yüzde 15,5 geriledi

Bitcoin (BTC), Mayıs ayının ilk günleri 38.000 dolar bandında hareket ederken ay boyunca 28.000 dolar bandına kadar geriledi. Bitcoin’in Mayıs ayı kapanışı, son 3 günde gelen tepki alımlarıyla 31.800 dolarda gerçekleşti ve Bitcoin, Nisan ayındaki yüzde 17’lik geri çekilme sonrası Mayıs ayında da yüzde 15,5 oranında değer kaybetti. 

Bitcoin alıcıları, dün 31.800 bandında tutmayı başarırken hafta başındaki yüzde 8’e yakın değer artışı korumuş oldu. Bugün de yatay seyir düşük volatiliteyle devam ederken Bitcoin (BTC), ABD işlem saatleri öncesinde 31.700 ortalama fiyatıyla hareket ediyordu. 

En büyük kripto paranın piyasa değeri 605 milyar dolarda kalmaya devam ederken piyasa hakimiyet oranı yüzde 46 seviyesinde bulunuyor. 

Altcoin piyasasında son durum

En büyük altcoin Ethereum, Mayıs ayında yüzde 28 gibi önemli ölçüde bir değer kaybederek ayı, 1.941 dolardan kapattı. Dün 2.000 dolar denemesi başarısız olarak kısmi bir düşüş gören Ethereum, bugün yüzde 1 oranında düşüş oranlı bir yükselişle 1.960 dolar bandında bulunuyor.

En büyük 10 kripto para arasında yüzde 2 değer artışı gören Dogecoin dışında bir değer artışı görülmezken hafta başından bu yana dik ivmeli yükselişler kaydeden Cardano (ADA), son 24 saatte yüzde 4 düşüş görerek 0,6 dolar desteğine çekildi. 

İlk 100 kripto paranın da Haziran ayına sakin başladığı görülüyor. 13. sıradaki altcoin Tron (TRX), bugünkü yüzde 12 yükselişiyle en çok değerlenen kripto para oldu. Son günlerde primli hareket eden Waves (WAVES), sakin seyreden piyasada yüzde 10 artış gördü ve 10 dolar sınırında bulunuyor. 70. sırada bulunan Kusama (KSM) da yüzde 10’a yakın değer artışıyla akşam saatlerine doğru 82 dolar bandında alıcı buluyordu. 

Satış gören altcoinler arasında ise THORChain (RUNE), yüzde 7 oranında değer kaybı görerek en çok düşüş gören altcoin oldu. XDC Network (XDC), Axie Infinity (AXS) ve Kava (KAVA), ortalama yüzde 5 düşüş görerek en çok kaybettiren diğer altcoinler oldu. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!