featured

Kripto Para Piyasasında Bilmeniz Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerde herkes kripto para yatırımlarını konuşur oldu. Çok büyük ve cezbedici kazançların söz konusu olduğu bu piyasa birçok yatırımcının dikkatini çekiyor. Doğru ve yerinde adımlar atıldığında size güzel bir kazanç kapısı olacak kripto para piyasasında mağdur olmamak için bilmeniz gereken önemli noktalar yer alıyor. İşte kripto para piyasasında nasıl hareket etmeniz gerektiği ve nelerden kaçınmanız gerektiği konusunda bazı tüyolar;

Direnç ve Destek Noktalarını Analiz Edin

Bir kripto para grafiğinde direnç ve destek noktalarını iyi analiz edebilmek çok önemli bir adımdır. Hangi noktalarda alım ve satım yapacağınızın bilgisini size veren bu noktalar hatalı alım ve satım yapmanızın önüne geçecektir. Yükselen bir coine yatırım yaparken en tepeden alım yapma riskiniz olduğunu unutmayın. Bunu ancak destek ve direnç noktalarından anlayabilirsiniz.

Bitcoini Takip Edin

Kripto piyasasının yön dengesini Bitcoin belirler. Ve diğer altcoinler Bitcoini izler. Eğer bir altcoine yatırım yaptıysanız BTC ilerlemesini de mutlaka takip etmelisiniz. Çünkü BTC yükseldikçe var olan para altcoinlerden çıkıp BTC’ye geçecektir. Bu da kayıp yaşayabilme ihtimalinizi gösterir.

Kripto Terimlerine Hakım Olun

Kripto para dünyası çok geniş bir dünyadır. İçerisinde birçok önemli bilgi barındırır. Bu bilgilere ne kadar çok hakim olursanız bu alanda o kadar başarılı olursanız. Aksi halde yaptığınız yatırımlar bir nevi kumar olacaktır. Şansınıza bağlı kalacaktır. Bu risk ise size bir noktada önemli kayıplar yaşatabilir. Bu nedenle kripto para piyasası ile ilgili uzman yorumlarını sürekli dinleyin. Onları anlayabilmek için de kullanılan terimlerin en anlama geldiğini öğrenin.

Aldığınız Bir Coine Bağımlı Kalmayın

Kripto para piyasasına yapmayı planladığınız yatırımı tek bir coine yapmayın. Belirli oranlarda bir dağıtım ile 2/3 farklı coin alımı yaparak riski paylaştırın. Ve en önemlisi aldığınız bir coine bağımlı kalmayın. Hedef ve stop loss koyarak onları belirli bir aşamaya geldiğinde elinizden çıkarmaktan korkmayın.

Mendor.com sitesi kripto para alanında çok gerekli ve önemli bilgilerle yatırımcıların bilinçlenmesine olanak sağlıyor. Siteyi takip edebilir ve piyasa hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

 

  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!