featured

Küba Gezisi ile Şehrin Büyüsüne Kapılın | Küba’da Gezilecek Yerler Neler? Küba Turu Herşey Dahil Fırsatlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küba gezisi ile bu efsane şehrin büyüsüne kapılmak ister misiniz? Bilindiği üzere Küba Christophe Colomb’un ilk ayak bastığı ülke olma özelliği taşıyor. Yeni kıtanın ilk keşfi olan Küba ‘’Yaşamak için güzel bir yer’’ anlamına gelmektedir. Devrimi simgeleyen modern ama oldukça nostaljik olan Küba tarihi, yaşam tarzı ve kültürü ile adeta büyülüyor. Peki Küba gezisi sırasında nerelere gitmeli, hangi Küba turu tercih edilmeli

Küba Gezi Turu | Küba Gezisi Blog

Küba gezi turu sayesinde tatilin tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Irkçılık yapmayan ve insanların ten rengini önemsemeyerek müthiş bir misafirperverlik örneği sunan bir ülkedir. Çinliler, İspanyollar ve Afrikalıların fazlasıyla yer aldığı bu ülkeyi gezmek istiyorsanız, öncelikli olarak bu tatilin kaç gün olacağınızı planlamalısınız. Yapılan araştırmalara göre UNESCO gezilip görülmek istenen ülkelerden ilki Küba’dır. Küba’nın 14 bölgesi ve 1 belediyesi bulunmaktadır. Karayiplerde bulunan ada ülkesi Küba’yı karış karış gezebilmeniz için en az 7 ila 10 gün aralığında bir tatil planlamalısınız.

1- Küba Kaç Gün Gezilir | Küba’da Gezilecek Yerler

Küba gezisi sırasında gezilmesi gereken en önemli şehrin Havana olduğu bilinmektedir. Küba’nın en büyük şehri olan Havana, şehrin turist getirisinin büyük bir kısmında pay sahibidir. Oldukça bohem bir tarzı olduğu bilinen Küba, neo-klasik ve eklektik mimarisinin çok başarılı şekilde işlendiği bir ülkedir. Dev bir açık hava müzesi olarak adlandırılabilecek Küba eşyaları, hayat ritmi, tarihi ve doğal güzellikleri ile sizi kendisine hayran bırakabilecek. Bu nedenle Havana’da hiçbir yer ayırt etmeden gezmeniz gerekecektir.

Küba’da gezilecek yerler arasında ikinci büyük şehir ise Santiago de Cuba’dır. Ülke ile aynı adı yaşayan Küba adası Havana’ya göre daha küçüktür. Özellikle bu bölgede bulunan Cespedes Park, kentin adeta kalbinin attığı yer olarak tanımlanabilecektir. Bu şehirde görülmesi gereken en önemli yerler ise belediye sarayı, Katedral kilisesi, Diego Velazquez evi ve Club San Carlos bölgesi olarak öne çıkmaktadır. Havana ve Küba adası dışında Trinidad, Varadero, Santa Clara, Santa Domingo, Pinar del Rio ve Cienfuegos adındaki mini adacıkları da mutlaka görmelisiniz.

2- Küba Gezisi Blog | Küba Kültürü Hakkında Merak Edilenler

hakkında bilgi almak için yazıyı okuyabilirsiniz. 

3- Küba Gezisi Kaç Gün Olmalı | Küba Gezisi Sırasında Neler Yenilmeli

Küba gezisi yorumları incelendiğinde bu ülkeye giden turistlerin büyük bir kısmının mutfağına hayran kaldıkları görülüyor. Bu nedenle Küba gezisi planlayan kişilerin mutlaka ama mutlaka Küba mutfağı yemeklerine yer vermesi gerekiyor. Bu mutfağın en önemli besinlerinden bir tanesi pirinçtir. Pirinç sade, deniz ürünleri, et ya da tavuk ile servis edilmektedir.

Ülkenin en bilinen ve tüketilen yemeği ise siyah barbunya ve pirinç ile elde edilen Congri yemeğidir. Küba mutfağında en çok tüketilen ve denenmesi gereken diğer besinler ise yeşil muz kızartması, şeker kamışı ve siyah fasulye yemeğidir. İçki kültürünün oldukça yaygın olduğu Küba gezisi sırasında rom ve bira tadımlamak de farklı bir deneyim olabilir.

4- Küba Turu Fırsat: Küba’da Hediyelik Eşya Seçimi

Küba gezisi fırsatlarından birisi ise keyifli hediyelik eşyalardan seçebilmek ve hediye alabilmek olacaktır. Küba’da ülkenin en önemli üretim ürünler kahve, rom ve purodur. Bu ürünlere ilgi duyan sevdiklerinize, ürünleri seçmeniz hoş bir hediye verebilmenize fırsat olabilir. Bunun dışında Küba’da takılar, ahşap ürünler ve parfümlere ilginin oldukça yoğun olduğunu söylemek gerekecektir.

5- Küba Gezi Rehberi | Küba’ya Ne Zaman Gitmeli?

Küba gezi rehberi için arayış içerisindeyseniz öncelikli olarak güzel bir tarih seçimi ile işe başlayabilirsiniz. Yarı tropik bir iklimi bulunduğu bilinen ülkede yaz ve kış mevsimi görülür. Ancak bu iki mevsim arasında sıcaklık farkı oldukça azdır. Kışın yazdan belki de tek farkı yer yer kısa süreli rüzgarların esmesidir. Yıllık ortalama sıcaklık 26-27 derece arasında değişirken, tatilinizi Nisan- Kasım ayları arasında yapmanız en doğru seçim olacaktır.

Küba turu her şey dahil konsepti ile bu ülkeyi ziyaret edecekseniz özellikle festival dönemlerine denk getirmenizi öneririz. Yılın Aralık, Mart, Haziran ve Ağustos aylarında Havana bölgesinde çeşitli festivaller düzenlenir. Dans, müzik ve türlü etkinliklerle karşılaşacağınız bu festivaller tatil deneyiminizden aldığınız keyfi adeta zirveye taşıyacaktır.

6- Küba’ya Nasıl Gidilir ? Küba Uçak Bileti

Küba gezisi kadar Küba’ya nasıl gidileceği, uçak biletinin ne zaman alınacağı da merak konusu. Küba uçak bileti aylar öncesinden alındığında çok daha uygun fiyata geliyor. Bu nedenle gezi planladığınızda ilk olarak gününü belirlemeniz ve tam bu tarihler arasında gerekli izinleri almış olmanız gerekiyor.

Sonrasında ise tatil planınızı yapar yapmaz hızlı bir şekilde bilet arayışına geçmelisiniz. Haftanın Pazartesi ve Salı günlerinin daha ucuz olacağını aklınızda tutarak, bilet satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Türkiye’den Küba’ya direkt ya da Avrupa aktarmalı olarak 2 farklı şekilde gidilebilmesi mümkündür. Bilet fiyatları doğrultusunda nasıl gideceğinizi netleştirebilirsiniz. Küba ile Türkiye arası ortalama 15 saat sürecektir.

7- Küba da Nerede Kalınır?

Küba’da kalacak yer alternatifinin bir hayli fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. Özellikle Havana kentinde pansiyon, butik ya lüks otel içeriği çok sayıda bulunuyor. Bütçeniz doğrultusunda Küba’da kalabileceğiniz 5 iyi otel ise şu şekilde;

Havana Dream,Hotel Saratoga,VIP Morro,Revolution Boutique Hotel,Grand Memories Santa Maria All İnclusive’dir.

8- Küba Turu 2021 | Küba Gezisi Maliyeti Ne Kadardır?

Küba turu 2021 için seçenek bir hayli fazladır. Türkiye’de gezi imkanı sunabilecek çok sayıda platform bulunuyor. Tüm platformlarda sunulan imkanlar ise oldukça farklı. Bu nedenle sunulan imkanlara göz atarak, ücret dahilinde sizin için en uygun seçimi yapmanız gerekiyor. Küba gezisi fiyatları kişi başı ortalama olarak 2500-3000 dolar aralığında değişiklik gösterecektir. Bu kapsamda Küba gezisi kişi başı 21-22 bin TL’ye geleceğini söyleyebilmek mümkündür. Ne yazık ki Kübra gezisi maliyeti bakımından herkese hitap eden bir tur değildir.

9- Küba Pahalı mı? Küba’da Su Ne Kadar?

Peki Küba pahalı mı? Küba iki farklı para birimini benimsemiş durumda. Halk peso yerel para birimini kullanırken, turistler CUC para birimini benimsiyor. Ülke turistlerden gelir elde etmeye çalıştığı için ülkede tatilin ekstra pahalı olduğunu söyleyebilmek mümkün. Bunun yanı sıra ülkede tüm gıda ve diğer ürünler ithal edilerek temin ediliyor. İthalin bu denli fazla olması, yaşamında pahalı olmasına neden oluyor. Örneğin 1.5 litrelik bir su ortalama 8 TL’ye tekabül ediyor. Eğer Küba gezisi yapmayı kafaya koymuşsanız, tur planlarına göz atmanız çok daha ekonomik olacaktır.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!