featured

Küçük Salon Dizaynı Nasıl Olmalı | Küçük Salon Nasıl Büyük Gösterilir? Modern Küçük Salon Dekorasyonu Örnekleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük salon dizaynı nasıl olmalı? Dekorasyon tüm yaşam alanlarını ön plana çıkaran ve huzur yükleyen düzenlemeler olarak bilinmektedir. İnsanların yaşamak durumunda kaldığı her ev ne yazık ki geniş ve ferah olamıyor. Ekonomik sebeplerle birçok insan küçük ve kullanışlı formattaki evleri tercih edebilmek durumunda kalabiliyor.

Ancak sanılanın aksine bu küçük formdaki evlerde güzel bir şekilde dizayn edildiğinde konforlu ve huzurlu bir görünüm sunabiliyor. Peki, yaşam alanlarının en önemli parçası olan küçük salon dizaynı nasıl yapılmalı? Küçük salon ve yemek odası dekorasyonu konusunda önemli detaylar neler? Gelin, birlikte bakalım.

Küçük Salon Dizaynı İçin Nelere Yer Verilmeli?

Küçük salon dizaynı için nelere yer verilip verilmeyeceği tamamen kişinin hür iradesine kalmıştır. Birçok insan salonlarının küçük olması sebebiyle eşyaları azaltmaya çalışmakta, istediği dekorasyonu net bir şekilde salona uygulayamamaktadır. Ancak akılcı bir şekilde davranıldığında, bu yaşam alanlarında da istenilen dekorasyon görünümünü elde edebilmek mümkündür.

1- Dar Dikdörtgen Salon Nasıl Döşenir? Dar ve Küçük Salon Dizayn Önerileri

Küçük salon dizaynı denildiğinde ilk olarak akıllara dar ve uzun salonlar gelir. Peki, dar dikdörtgen salon nasıl döşenir? Dar ve uzun salonlarda fazla mobilya ya da dekoratif eşya kullanmak uygun değildir. Çünkü bu eşyalar, zaten dar olan ortamın iyice işlevsiz olmasına neden olacaktır. Dar ve uzun salonlarda genellikle küçük salon takımları ya da köşeli koltuklara yer verilmelidir.

YouTube video

Rahat etmek adına alan kalıyorsa köşeli koltuklar, alan kalmıyorsa ikili ya da berjer koltuklar kullanarak koltuk takımı oluşturmak yeterli olacaktır. Dar ve küçük salon dizayn önerileri arasında bir diğeri aynı kullanımıdır. Küçük salon dizaynı sırasında kullanılan aynalar odalara derinlik verdiğinden salonun büyük görünmesini destekleyebilir.

Üstelik duvara monte edildiğinden alanı kaplaması da söz konusu değildir. Dar salonlarda orta sehpa kullanmak, alanı daraltmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bu nedenle orta sehpa yerine, küçük zigon sehpalar kullanmak daha doğru olacaktır. Küçük salon dizaynı TV ünitesi konusunda ise daha mini formda ve işlevsel modüler eşyalara yer verilmesi önerilmektedir.

2- Küçük Kare Salon Dekorasyonu | Kare Küçük Salon Nasıl Büyük Gösterilir?

Küçük kare salon dekorasyonu, dar uzun formda olan salonlara nazaran daha kolay bir şekilde oluşturulabilecektir. Küçük ve kare formda bir salonunuz varsa sizlere önerilen özellikle küçük salon dizaynı konusunda zemin bütünlüğünüzü sağlamanızdır. Kısacası zeminin tek model ve renk olması oldukça önemlidir. Ancak Amerikan mutfaklı küçük salon dekorasyonu oluşturulacaksa bu durumda mutfak ve salonda zıt renklere yer verilmesi, görsel akışın bozulmasını dolayısıyla alanın küçük görülmesini önleyecektir.

Küçük salon dizaynı konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer detay yüksek mobilya tercih etmek olacaktır. Ayaklı ve yüksek mobilyalar duvara sabit gibi görünmediğinden daha ferah ve geniş bir alan algısı yaratabilecektir.

Duvarları genişletebilmek mümkün olmasa da, duvarları hareketlendirmek derinlik hissi yaratarak kare küçük salon nasıl büyük gösterilir konusuna ilaç olabilecektir.  Kare küçük salon dizaynı için duvar kağıtları, pano, tablo, yere kadar uzanan perdeler ve raflar kullanmak bu görünümü yaratmak için doğru seçimler olacaktır.

Küçük salon dizaynı konusunda kare salonlarınıza mutlaka kesintisiz hareket kabiliyeti sunacak eşyalar koymalısınız. Alanı daraltan, hareketi kısıtlayan tüm eşyaların salonunuzu daracık göstereceğini unutmamalısınız. Bu nedenle illa üçlü koltuklar kullanmak yerine ikili ya da berjer formunda tasarlanan koltukları tercih edebilirsiniz.

3- L Tipi Küçük Salon Dizayn Modelleri | L Tipi Küçük Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Küçük salon dizaynı hakkında araştırmaların yapıldığı bir diğer konu L tipi salonlardır. Aslında korkulanın aksine L tipi salonları dekore edebilmek ve hoş bir görünüm elde edebilmek oldukça kolaydır. Bu küçük salon dizayn modelleri için tek seçenek bulunmaktadır. Oda köşeli koltuklar tercih etmek olacaktır. Köşeli koltuklar salonun geniş kısmını ferah ve konforlu bir şekilde gösterecektir.

L tipi küçük salon dekorasyonu nasıl olmalı? L tipi küçük salon dizaynı için geniş alanı odak olarak belirlemelisiniz. Odak belirlenen bu alana koltuk, orta sehpa, ihtişamlı avizeler, duvar dekorasyon ürünleri gibi eşyalar kullanmak alanın vurgulu görünmesini sağlayacaktır.

Vurguladığınız tarz her ne ise, o alanları hareketlendirmek ve geniş bir görünüme kavuşturmak için tam zıttında dekorasyon ürünleri de kullanmalısınız. Küçük salon dizaynı diğer dar ve kısa alanda ise aynalar, çiçekler, lambader ya da duvar rafları kullanarak alanı daha işlevsel bir hale getirebilirsiniz.

4- Küçük Salon Dekorasyonu Modelleri | Küçük Salonda Yemek Masası Nereye Konmalı?

Küçük salon dekorasyonu modelleri söz konusu olduğunda en çok araştırılan konu yemek masasının nereye konulduğudur. Küçük salon dizaynı tasarlarken yemek masasını bu odaya koymak zorunda değilsiniz. Vitrin, orta sehpa ve koltuk takımı gibi eşyalarınız fazlaysa bu durumda yemek masasını da salona koymanız, alanın iyice daralmasına neden olabilir.

Bu nedenle eşya çokluğu söz konusu olduğunda yemek masasının, oturma odası gibi daha az eşyalı alanlara konulması önerilebilecektir. Eğer ki küçük salon dizaynı konusunda bu mümkün değilse, açılır kapanır formda modüler masa-sandalye takımları tercih edebilirsiniz.

Bu takımlar, kullanıldığında açılabilmekte kullanılmadığında ise kapatılarak kaldırılabilmektedir. Böylece kullanılmadığında yemek masası ve sandalyesi, alandan tasarruf edilmesini sağlayacaktır.

2022 salon dekorasyon trendleri neler öğrenmek için bu yazıya göz atabilirsiniz.

5- Küçük Salon Takımları Tercih Edilmeli mi? Modern Küçük Salon Dekorasyonu

Küçük salon takımları tercih edilmeli mi? Elbette küçük salon dizaynı konusundan bahsediliyorsa, büyük salon takımları yerine küçük salon takımları tercih edilmelidir. Böylece hareket özgürlüğü sağlanabilecek ve alanın tıkış tıkış küçücük görünmesi önlenebilecektir.

Ayrıca bu salon takımlarının depolama özelliğinin bulunması kullanılmayan eşyaların, ortadan kaldırılmasını ve dağınık bir görünümün oluşmasını engelleyecektir. Modern küçük salon dekorasyonu için mutlaka açık renkler tercih edilmelidir.

Açık renkler modern ve ferah bir görünüm hissi uyandırmaktadır. Koyu tonlar ise içeriye giren gün ışığının etkisini azaltmakta ve dar bir oda görünümü sunmaktadır. Küçük salon dizaynı için en çok önerilen renk açık krem tonları, beyaz ve pudra renkleridir. Duvar için kullanılan rafların tavandan başlaması da derinlik algısını artıran ve ortamı geniş gösteren bir detaydır.

Yaşam alanlarının zemininde açık renk kullanmak, daha öncede belirttiğimiz gibi illüzyon etkisi yaratarak ortamı geniş gösterebilecektir. Küçük salon dizaynı için tercih ettiğiniz halılarda da minimal tasarımlara ve açık renklere yer verdiğinizde bu görünüm vurgulanacaktır.

Işığın dar alandaki önemi yadsınamaz bir gerçektir. Küçük alanlar ne kadar aydınlık görünürse, o kadarda büyük görünecektir. Bu nedenle küçük salonların bu algısını kırmak için ortamı başarılı bir şekilde aydınlatan, avizelere yer verilmelidir. Bir diğer önemli konu yatak odası gardırop tasarımları için yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!