featured

Kundalini Reiki Nedir Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kundalini Reiki, bir çeşit kuvvetli meditasyon yöntemidir. Bütün ruhsal gelişim sistemlerinde olduğu gibi, bu yöntemde de çakralar kullanılarak enerji geçişleri sağlanır. Enerjiyi vücuda yeterli miktarda dağıtmak esastır. Kundalini Reiki metodunda, tüm çakraların devreye koyulması, kök çakradan başlayarak, taç çakraya kadar enerjinin akıtılması esas alınır.

Reiki, enerji akışını kontrol ederek ruhsal şifalanmayı hedefleyen, Japonya merkezli bir tekniktir. Kundalini ise, Sanskritçe’de “gizemli, saklı” anlamına gelmektedir. Bireyin bedeninde saklı bulunan gizemli enerjiyi, kendi potansiyelinin en üst sınırına ulaştırmayı amaçlayan bir enerji eğitim yöntemidir. Bu saklı enerji, insan bedeninde kök çakrada gizlenmekte ve çoğu zaman diğer çakralara erişmemiş durumdadır. İşte bu enerjiyi bütün çakralara taşımak, Kundalini reiki için esastır. Reiki nedir nasıl öğrenilir yazımıza mutlaka göz atın

1 – Kundalini Reiki ile Neler Yapılabilir?

Kundalini Reiki nedir sorusuna cevap verildikten sonra,  genellikle onun ne amaçla yapıldığı merak edilir. İnsanın enerjisini düzenleyen ve dengeleyen bir uygulama olması sebebiyle, bireyin ruhsal performansını maksimuma getirme ve yaşam kalitesini artırmayı

hedefler. Hastalık sürecindeki bireye, şifa vermesi adına uygulanabilir. Negatif ve kötü enerjilerden arınma için uygulanabilir.

YouTube video

Kundalini Reiki yöntemiyle mekân sınırları olmaksızın istenen kişiye ya da nesneye, enerji yönlendirmesi sağlanabilir. Geçmiş ve gelecekteki istenen bir ana gidilebilir ve buralara olumlu yüklemeler yapılabilir. Bireyin hayatını olumsuz etkileyen ve stres yaratan, geçmişle alakalı her hangi bir olay tespit edilip onarılabilir. Ya da henüz gerçekleşmemiş önemli bir an için, gelecekteki bir vakte olumlu enerji aktarımında kullanılabilir.

2 – Kundalini Reiki Faydaları Nelerdir?

Kundalini Reiki faydaları oldukça fazla olan bir ruhsal uygulamadır. Öncelikle kolay ve kısa sürede uygulanır olması, birçok kişi için alternatif tercih sebebi olarak görülür. Ayrıca bireyin yaşamında oldukça önemi olan enerji konusu da, faydalarının ayrı bir boyutudur. Çünkü enerjiler, bireyin günlük yaşamını etkileyen çok önemli faktörlerdir. Enerjisi düşük kimseler, gündelik işlerinde bile stres, huzursuzluk, bitkinlik, tükenmişlik gibi hisler içinde olabilir.

Kök çakrada geçmişte yaşanan olaylardan ve travmalardan getirilen negatif yüklü enerjiler gizlenmektedir. Bunlar çoğu zaman bireyi olumsuz etkileyebilmekte, yaşam enerjisini düşürebilmektedir. Ayrıca geçmişin bu izleri, kişinin diğer bütün çakralarını etkileyecek, onlara doğru enerji akışını engelleyebilecek ve tıkanmalarına sebep olabilecek olaylar olabilir. Bu açıdan bireyin ruhsal bir kalkınmaya ve dinçliğe ihtiyacı olabilir.

Kundalini Reiki, kök çakrada hazır bulunan olumsuz enerjinin tespitine ve onarılmasına öncelik verir. Daha sonra kök çakradan başlayarak taç çakraya kadar her birine ulaşmayı hedeflemektedir. Vücutta hızlı bir enerji akımı sağlamak, tüm çakraları açarak maksimum seviyelerine ulaştırmak ve bu enerjiyi her birine dağıtmak en önemli faydalarıdır. Bireyde hem ruhsal hem de fiziksel dinçleşme sağlayarak, daha aktif ve kaliteli bir yaşam sürme yönünde katkıda bulunur.

3 – Kundalini Reiki Zararları Nelerdir?

Kundalini Reiki zararları düşünüldüğünde, aslında en önemli ve belki de tek zararı, bu konuda usta olan birine danışmamaktır. Daha önce birçok kez Kundalini Reiki tecrübesi yaşamış bir kişiye danışmak, öncelikli tercih olmalıdır. Bu alanda üst düzey tecrübe ve bilgi sahibi kişilere master adı verilir. Güvenilir bir master bulduğunuz zaman, kendiniz için doğru bilgilendirme ve rehberliği sağlamış olursunuz.

Doğru bir rehberle yola çıkmadığınız zaman, fazlaca bir ruhsal ağırlığı olan bir Kundalini Reiki uygulamasını kaldıramayabilirsiniz. Hem bedeniniz hem de ruhunuz açısından, bu uygulamaya hazır hale gelebilmek için, bir bilene danışmanız faydalı olacaktır. Bünyenize ağır gelebilme ihtimali olan bu uygulamaya, asla tek başınıza kalkışmamalısınız. Bu metodun enerji seviyesini, size en uygun şekilde sunan bir master, size yol gösterici olacaktır.

4 – Kundalini Reiki Sembolleri Ne Anlama Gelir?

Birçok meditasyon için önemli olan semboller arasında, Kundalini Reiki sembolleri olarak bilinen semboller de vardır. Bu semboller Cho Ku Rei, Sei He Ki, Dai Ki Myo, Hon Sha Ze Sho Nen şeklinde uzak doğu isimleriyle anılmakta olup dört adettir. Olumlu enerjiyi açığa çıkarma, bedeni rahatsızlıkların şifa bulmasına yardımcı olma, uzak yerlere enerji ulaştırma gibi işlevleri olan bu semboller, Kundalini Reiki için vazgeçilmezdir.

Uygulama esnasında kullanılabilecek bu semboller, günlük yaşama da dâhil edilebilir. Kundalini enerjisini aktif etmek ve çakraları açık tutmak için, bu simgelere başvurulabilir. Bu sembollerin anlamları ve işlevleri, alacağınız Kundalini eğitimi öncesinde sizlere öğretilir. Her bir sembolü yerinde kullanmak, enerjinize doğru yolu göstermeyi, onu doğru noktaya kanalize etmeyi sağlayacaktır.

5 – Kundalini Reiki ile Usui Reiki Arasındaki Fark Nedir?

Usui Reiki, Japonya temelli bir meditasyondur. Kundalini Reiki ise, Danimarkalı Ole Gabrielsen’ın geliştirdiği bir metottur. İkisinde de üçer aşama bulunur. Ve yine her ikisi de inisiyasyonlar ile tamamlanan aşamalardan oluşmaktadır. Kundalini Reiki, Usui Reiki’den farklı olarak 2 ve 3. Aşaması uzaktan tamamlanabilen bir uygulamadır. Usui Reiki’nin uygulama aşamalarının hepsinde, uygulayıcıların aynı ortamda bulunması gerekir.

Güçlü bir enerji sirkülasyonuna açık olan herkes için ikisi de uygun olan yöntemlerdir. Usai Reiki, görece daha kolay uyum sağlanabilen bir uygulama olduğundan, önce onunla başlamakta fayda vardır. Bu deneyim elde edildikten sonra, Kundalini Reiki işleminin şiddetli ve yoğun gücüne hazır hale gelinebilir. Çünkü Kundalini ateşi de denen bu Reiki türünde daha yoğun bir enerji aktarımı söz konusudur. Her ikisiyle de enerji düzenleme ve aktarımı, şifalanma, yenilenme gibi düzenleyici etkiler edinilebilir.

6 – Kundalini Reiki Sertifikası Nasıl Alınır?

Kundalini Reiki eğitimi veren, bu alanda uzman olan kişi ve kurumlardan bu eğitimi alabilirsiniz. Doğru ve etkili bir eğitimle, zihinsel, bedensel ve ruhsal etkinliğinizi maksimuma ulaştırabilirsiniz. Eğitim sertifikası ile bu uygulamayı bildiğinizi ve tecrübe ettiğinizi belgelemiş olursunuz. Üç aşamalı olan bu eğitimi özenli ve dikkatli bir biçimde tamamlamanızda fayda vardır. Aşamaların bitirilmeden yarıda bırakılması tavsiye edilmez.

Kundalini Reiki uygulamasında ilk adımın doğru uygulanması önemlidir. Çünkü daha önce böyle bir enerjiyi almamış, onu nasıl karşılayacağını bilmeyen bir öğrenci, bu aşama sayesinde hazır hale gelebilir. Genellikle bir Usui Reiki deneyimi bulunanların, Kundalini’ye başlaması önerilir. Çünkü bu deneyim sayesinde birey, enerji akışı ve kontrolü konusuna hazırlıklı olabilir.

İlk aşamada öğrenciye metodun öğretimi yapılır ve çakra temizliğine başlanır. Bu aşamada öğrenci, kendisine, yanındakilere ya da uzağındakilere enerji akışı ve şifalanma gibi etkilerde bulunabilir. İkinci aşamaya hazır hale gelmesi de bu aşama ile mümkündür. İkinci aşamaya geçildiğinde, artık şiddetli ve hızlı bir enerji yükselimi başlar. Özel bir meditasyon öğretisiyle Kundalini ateşi açığa çıkarılır ve çakralar arasında hareket etmesi sağlanır.

https://www.youtube.com/watch?v=isDWsrJEnLQ

Son aşamaya Kundalini Reiki master aşaması adı verilir. Bu aşamayla birlikte kişi master unvanına erişir. Tüm çakraları etkileyen ateş, iyice yükselerek tepe çakraya kadar ilerler. Kişi ruhen ve bedenen en enerji dolu noktasına ulaşmış olur. Bu seviyede birey, başkalarına enerji uyumlaması yapabilecek düzeye gelir. Çok kuvvetli bir enerji akışının olduğu bu aşamada kimi zaman kişi, trans konumuna geçebilir, evrensel koruyucusuyla iletişime girebilir.

7 – Reiki Yapan Ünlüler Kimdir?

Günümüzde oldukça popüler olan, enerjilerin kontrolü ile yaşam kalitesini yükselten Kundalini Reiki uygulamasını, bazı ünlü isimler de hayatlarında uygulamaktadır. Onlar da yorucu ve stresli hayatlarını düzene sokabilmek ve kendi potansiyellerini keşfedebilmek için, bu uzak doğu kökenli metodu benimsemektedir. Reiki yöntemini kullanan bazı isimler ise şu şekildedir;

a – Ayşegül Aldinç

Ayşegül Aldinç, kendi içsel huzurunu yakalamaya ve çevresine de bu iyi duyguları yansıtmaya, Reiki sayesinde ulaşan isimlerdendir. Çalkantılı kariyer ve sosyal hayatındaki stres yönetimini ve olumlu düşünme çabasını da buna borçlu olduğu söylenebilir. O, kendi mutluluk kaynağını pozitif enerjide bulur ve bu olumlu enerjiye de Reiki ile ulaşır.

b – Dr. Ender Saraç

Ünlü doktor Ender Saraç da, Reiki’nin şifasını keşfeden ünlülerdendir. Saraç, bedensel rahatsızlıkların pozitif bakışla geçebilme ihtimaline, hatta pozitif enerjilerle dolu bir kimsenin hastalıklardan uzak olabileceğine inanır. Kişinin psikolojisi için önemi olan Reiki uygulamasının, bedensel sağlığına da olumlu etkisi olduğunu düşünür.

c – Metin Hara

Aynı zamanda fizyoterapist kimliğiyle de tanınan Metin Hara, bedensel ve ruhsal enerjiler, evrenin enerjisi ve çakralar konusunda da oldukça bilgilidir. Enerji eğitimleri ve Reiki yöntemiyle eskiden beri tanışık olan Hara, günümüzde hala bu alanda eğitimler vermeye devam etmektedir.

d – Deniz Baysal : Kundalini Reiki Yapan Ünlüler

Oyuncu Deniz Baysal da Reiki’yi yaşamında önemli bir yere koyanlardan biri. Hayatına dair karmaşık dönemler yaşayan Baysal, bu karmaşaları enerjilerini düzenleyerek yener. İlişkiler konusunda kendisini umutsuz bir durumda görürken, Reiki sayesinde bu umutsuzluktan kurtulur. Bu uygulamanın hayatına olumlu etkilerini anarak, ona hala teşekkür etmektedir.

e – Mabel Matiz

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz de, bu uygulama sayesinde enerjisini yüksek tutanlardandır. Şarkı söylemeden önce güzel enerjileri çağırmak adına Reiki yapan Matiz, bu uygulamanın hayatına etkisinin büyük olduğuna inanıyor. Kundalini Reiki gibi güçlü bir enerji düzenleme uygulaması, herkes için faydalı ve gerekli bir uygulamadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!