featured

Kuran’da Geçen Kıyamet Alametleri Nelerdir? O Günün Yaklaştığını Haber Veren İbareler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde dünyanın başına gelenler ile insanların aklına ” Kuran’da geçen kıyamet alametleri nelerdir?” sorusunu getirdi. Biz de bu yazımızda sizler için bu konuyu araştırdık. Kuran’da tam 110 yerde geçen kıyamet kelimesi konu ile ilgili ayetlerde ve tek surelerde dahi yer almaktadır. Kuran’da yer alan kıyamet alametlerinden başka Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından da ifade edilen kıyamet alametleri de vardır. Bunları büyük kıyamet alametleri ve küçük kıyamet alametleri olarak ifade etmişlerdir.

Kuran’da Kıyamet Nasıl Kopacak?

Kuran’da kıyamet ne zaman kopacak? sorusunun cevabına kesin bir zaman verilmemiştir. Bunun sebebi insanların imtihan dünyasında yaptıklarının karşılıklarını görebilmelerine imkân vermektir.  Kuran’da tam 40 yerde geçen “saat” ifadesi jeolojik zaman dilimleri içinde düşünülürse Kıyametin kopmasının yakın olduğunu belirtir. 

Evrensel anlamda ise bunun ne zaman gerçekleşeceği zaten bir muammadır. Ancak kıyametin ne zaman kopacağı bilgisi sadece Allah tarafından bilinen gizli bir bilgidir. Bazı medyumlar ve sözde Kuran’ın şifrelerini çözenler bazı zaman aralıkları vermişlerdir. Fakat şimdiye kadar gerçekleşen bir kıyamet zamanı kehaneti yoktur. Ancak Peygamber efendimiz tarafından ifade edilen alametlerden birçoğu gerçekleşmiştir.

Alametlerin hepsi Kuran’da geçen kıyamet alametleri olmasa da Peygamber Efendimiz tarafından bizlere iletilenler de vardır. Kıyamet alametleri iki farklı başlıkta incelenmektedir. 

 Küçük Kıyamet Alametleri

Küçük kıyamet alametleri Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından dile getirilen alametlerdir. 

Binalar Çok Katlı Olacak

Binalar çok katlı olacak alameti gerçekleşmenin de ötesine geçmiş hatta uydu kentler kurulmuştur. Son zamanlarda Suudi Arabistan ve İsrail ortak projesi robotların şehri olacak olan NEOM bunun zirve noktası olacak gibi görünüyor. 

Fuhuş Artacak ve Aleni Hale Gelecek

Fuhuş artacak ve aleni hale gelecek alameti uzun yıllardır özellikle internetin yaygın kullanımı ve televizyon kanallarının artmasıyla çoktan gerçekleşmiş durumda. Aleni olarak her yerde ve her zaman karşımıza bir fuhuş manzarası çıkıyor. +18 sitelere üye olmak legal artık bu durumda bu küçük kıyamet alameti zamanımızda yaşandığı açıkça görülüyor.

Cariyeler Efendilerini Doğuracak

Cariyeler efendilerini doğuracak alameti için değerlendirme yapacak olursak; şimdiki çocuklar anne babalarının efendileri gibi olmuşlardır. Evlerde çocuklar ne derse o olmakta her şey çocuklara göre düzenlenmektedir. Bu durumda bu alamet de gerçekleşmiştir.

Aynı Davada Aynı Safta Yer Alan İki Büyük Toplumun Birbiriyle Savaşması

Aynı davada aynı safta yer alan iki büyük toplumun birbiriyle savaşması alametinin İran- Irak Savaşı ile gerçekleşmiş olduğu varsayılmaktadır. Ama son zamanlarda Ortadoğu da çok fazla savaş görüldüğü için hangisinin küçük kıyamet alametleri içinden biri olduğu konusu tartışmalıdır.

Kadın Nüfusu Erkek Nüfusuna Göre 50 Kat Daha Fazla Artması

Kadın nüfusu erkek nüfusuna göre 50 kat daha fazla artması alameti, henüz büyük oranda gerçekleşmemiş olarak durmaktadır. Küçük kıyamet alametleri olarak belki de bunun gerçekleşmemiş olması hatta gerçekleşmeye çok uzak olması bizim için büyük bir umut olabilir. Kuran’da geçen  kıyamet alametleri içinde bulunmamasına rağmen hadislerle iletilmiştir.

Cinayetlerin Artması ve Fitnelerin Çoğalması

Cinayetlerin artması ve fitnelerin çoğalması son zamanlarda bu alamet zirve yapmış durumda.

İlmin Ortadan Kalkıp Cahilliğin Yerleşmesi

İlmin ortadan kalkıp cahilliğin yerleşmesi alameti ise insanların Kuran’ın kılavuzluğunu bırakıp bidatlara sığınması ile zaten çok uzun zamandır gerçekleşmiş durumdadır. 

Sarhoşluk Veren İçeceklerin Yaygınlaşması

Sarhoşluk veren içeceklerin yaygınlaşması çok uzun zamandan beri gerçekleşmiş bir alamettir. Devlet içki satışından vergi almakta ve bu vergilerle hizmet vermektedir. Üstelik en yüksek vergi oranı alkollü içkiler ve tütün mamullerinden alınmaktadır. 

Zekât Verilecek Kimse Bulunamayacak Kadar Zenginliğin Artması

Zekât verilecek kimse bulamayacak kadar zenginliğin artması alameti henüz gerçekleşmemiştir. Evet, dünyadaki servet miktarını değerlendirecek olursak eğer eşit dağılım yapılabilseydi bu da gerçekleşmiş olabilirdi belki de. Ama adaletsiz dağılım sürdüğü müddetçe küçük kıyamet alametleri içinden biri olan bu alametin gerçekleşmesi yakın gelecekte mümkün olacak gibi görünmüyor.

Büyük Kıyamet Alametleri

Büyük kıyamet alametleri Kuran’da geçen ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından açıklanan alametlerdir. Bunların gerçekte olabilmesi adına Küçük kıyamet alametleri olan tüm alametlerin gerçekleşmesi gerekir.

Peygamber Olduğunu iddia eden En Az 30 Adet Deccal ’in Türemesi

Peygamber olduğunu iddia eden en az 30 adet Deccal ‘in türemesi ilk gerçekleşecek olan büyük kıyamet alametleri içinde yer alır. Hatta gerçekleşmiş olma ihtimali çok yüksektir. Çünkü hemen her gün bir adam çıkıp kendini peygamber ilan etmektedir. Bu kimseler internetten vaazlar vererek insanları etkilemeye çalışmaktadır.

Gece İle Gündüzün Eşit Hale Gelmesi 

Gece ile gündüzün eşit hale gelmesi için dünya ekseninde kayma olması gerekmektedir. Dünyanın ekseninin eğikliğinden kaynaklanan bu gece gündüz oluşumu ve sürelerinin farklılığının ortadan kalkması için dünyanın ekseninde bir kayma olacaktır.

Yeryüzünü Büyük Bir Duman Kaplaması

Yeryüzünü büyük bir duman kaplaması yanardağ patlaması olarak da düşünülmektedir. Hatta İzlanda’da bulunan Eyjafjallajökull yanardağı patlaması sırasında ortaya çıkan duman ve kül Kuran’da geçen kıyamet alametleri gerçekleşti olarak lanse edilmişti.

Depremlerin Sıklaşması

Depremlerin sıklaşması ile ilgili alametin son zamanlarda meydana gelen depremlerle ilgisi olup olmadığı bilinmemektedir. Ama normalden daha fazla deprem olduğu da inkâr edilemez bir bilimsel gerçektir. Depremlerin sıklaşması da büyük kıyamet alametleri arasında yer alır. 

Güneş’in Batıdan Doğması

Güneş’in batıdan doğması gerçekleştiğinde zaten kıyamet gerçekleşmiş gibi olacaktır. Büyük kıyamet alametleri içinde duyu organlarımızla en fazla algılayabileceğimiz alamet budur.

Yecüc ve Mecüc’ün Yeryüzüne Çıkması

Yecüc ve Mecüc’ün yeryüzüne çıkması gerçekleşmeden önce onları hapseden seddin açılması gerçekleşecektir. Hatta bu depremlerin ona neden olacağı ile ilgili teoriler de vardır. Bu alamet Kuran’da geçen kıyamet alametleri içinde yer alır.

Hicaz Bölgesinden Çok Büyük Bir Ateş Çıkması

Hicaz bölgesinden çok büyük bir ateş çıkması önemli bir alamettir. Bir yanardağ patlaması ya da petrol kuyularında meydana gelecek büyük bir yangından bahsediyor diyen teorisyenler vardır. Bu da büyük kıyamet alametleri arasında yer alır.

Dabbet’ül Arzın Zuhur Etmesi

Dabbet’ül arzın zuhur etmesi ile ilgili çeşitli teoriler vardır. Bunlardan biri televizyon olduğu diğeri de internet olduğudur. Çünkü dabbe arz olmaktan çıkacak, insanlarla konuşacak ve insanlara Allah’ın ayetlerini reddettiklerini söyleyeceklerdir.  Bu alamet de Kuran’da geçen kıyamet alametleri içinde yer bulur. Kuran’da yazdığına göre Dabbe ile gaflet uykusundan uyanıp kendine çeki düzen verenler kurtuluşa erecektir. Diğerleri ise korkunç kıyamet zuhur ettiğinde tarif edilemez acılar çekerek can vereceklerdir. Kuran’da geçen kıyamet alametleri arasında Dabbet’ül arz’ın zuhur etmesi bulunur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!