featured

Kürtaj İzmir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kürtaj, mevcut hamileliğin tıbbi yöntemlerle sonlandırılmasıdır. Kürtaja aynı zamanda gebeliğin sonlandırılması da denmektedir. Embriyo veya fetüsü ve plasentayı rahimden çıkarmak için ilaç veya ameliyat kullanır. Hamileliği sonlandırma kararı oldukça kişisel ve özel bir karardır. Kürtaj yaptırmayı düşünenlerin öncesinde bir danışmanla görüşmesi gerektiği düşünülmektedir. İzmir kürtaj doktoru araması yapıldığında birçok seçenekle karşılaşılmaktadır.

Kürtaj yaptırma nedenleri değişebilmektedir. Fakat genellikle aşağıdaki durumlarda kürtaj seçeneği değerlendirilir;

Hamilelik yaşamı tehdit ediyorsa,Hamilelik istenmiyorsa,Fetüsün ciddi bir tıbbi durumu varsa

Tıbbi veya cerrahi kürtajdan önce doktorunuz idrar testi, fiziki muayene veya kan tahlili isteyebilmektedir. Kürtaj bir aile planlaması yöntemi değildir. İstenmeyen gebelikler modern aile planlaması yöntemleri ile engellenebilmektedir. Kürtaj için ülkemizde belli bir yasal sınır bulunmaktadır. Bu yasal sınır ülkemiz için “son adet tarihinden itibaren 10 hafta” şeklinde belirtilmiştir. Bu tarihten sonra anne ve babanın rızası olsa bile resmî kurumlar bu işlemi gerçekleştiremez.

Ayrıca ülkemizde;

15 yaş altı kürtaj için adli mercilere bildirim gerekmektedir.15-18 yaş arasında ise ebeveyn imzası ile kürtaj işlemi yapılabilir.

Bununla birlikte hamilelik anne için hayati bir tehlike oluşturmaktaysa bu durumda anne hayatı düşünülerek gebelik sonlandırılır bilir. Bunun için de en az iki doktor imzasıyla sağlık kurulu raporu çıkartılmalıdır. Aynı şekilde fetüsün doğduktan sonra yaşamını büyük ölçüde etkileyecek bir sorunu varsa ve bu da tarama testleri ile tespit edilirse bebek hayatı düşünülerek kürtaj uygulaması yapılabilir. İzmir kürtaj doktor kontrolü sonrasında tespit edilen problemlere göre işlem yapılmaktadır.

Kürtaj operasyonundan sonra yaklaşık bir ay kadar regl kanamasından fazla olmayacak şekilde kanama meydana gelebilir. İlk adet ise operasyondan 40 ya da 60 gün sonrasında görülebilmektedir. Hasta yaklaşık 2 saat içerisinde günlük yaşantısına devam edebilmektedir. Bir ay süre ile cinsel ilişki yasaklanır.

İzmir kürtaj merkezi kadının kendi mahremiyetinde ve isterse tek başına tıbbi kürtaj operasyonu yapma imkânı sunmaktadır. Doktorunuz hemen sonrasında size detaylı bilgilendirme yapacaktır. Bu süreçte yaşanabilecek tüm olumsuzluklarla ilgili yeniden kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz. Detaylar için tıklayın: https://opdrhasanulasbasyurt.com/kurtaj/ 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!