featured

Kuzgun Hayvanı Özellikleri Nelerdir? Kuzgun Kuşu ile Karga Arasındaki Farklar Neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzgun hayvanı hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Kargagiller ailesinden bulunan ve aslında bir kuş olan kuzgun kuşu, sandığınız kuşlardan bir miktar farklıdır.

YouTube video

Sahip olduğu özellikler neticesinde kuzgun hayvanı çok dikkat çekmektedir. Öğreneceğiniz bilgiler ile aslında bir kuşa göre daha zeki ve farklı yapılara sahip olduğunu göreceksiniz.

Özellikle kuşlar ve hayvanlar ile ilgili olan kişilerin bu kuzgun kuşu hakkında iyi bilgi sahibi oldukları görülür. Eğer siz de kuzgun kuşu özellikleri hakkında bilgi almak isterseniz, yazının devamında detayları bulabilirsiniz.

Kuzgun Kuşu Özellikleri Neler? Kuzgun Hayvanı Hakkında Bilgiler

Kuzgun kuşu özellikleri arasında genel özellikleri kadar özel bilgiler de mevcuttur. Zaten bu kuşu diğerlerinden farklı kılan özellikle budur.

Kuzgunlar karakarga olarak bilinirler. Çünkü simsiyah bir yapıya sahipler. Kelağ karagiller yani Corvidae ailesinden geldikleri saptanmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki kuzgun hayvanı farklı isimlerle de adlandırılmaktadır. Kuzgun kuşu yerine hırsız kuşu olarak da anılırlar. Çünkü dişilerini etkilemek için ufak çaplı eşyaları saklayıp yuvalarına götürdükleri bilinir.

1- Kuzgun Hayvanı Genel Özellikleri

Çok büyük kuş olduklarını söylemek mümkün değildir. Ortalama bir karga boyutuna sahip olabilirler. Kanatlarını tam açtıklarında 1,5 metre boyutuna kadar erişebilirler.

Boyut olarak bakıldığında yine bu hayvanların 60-64 cm gibi bir uzunluğu mevcuttur.

Dış görünüşleri kuzgun hayvanı için; iri ve uzun gagası ile ön olana çıkar. Bununla birlikte üçgene benzeyen baklava kuyruk denebilecek bir kuyrukları bulunur.

Aslında bahsedilen bu kuyruk tipi özellikle uzak mesafeden ya da uçarken kuzgun hayvanı tespit etmek için temel özelliklerden birisidir.

Bahsedilen bu kuzgun kuşunu diğer hayvanlardan ayırmanızda etkili olarak kullanabileceğiniz bir diğer özellik de daha önce bahsedilen simsiyah tüylere sahip olmasıdır. Gözleri, tüyleri tamamen siyahtır. Farklı bir renk ile göremezsiniz.

2- Kuzgun Kuşunun Gelişim Evresi

Kuzgun kuşu hayata adapte olurken ve gelişirken çok kısa sürede hazır hale gelir. Bir kuzgun yumurtasının kuluçka süresi sadece 12 gündür. 12 gün sonunda hayata gözlerini açarlar.

Bunun yanı sıra kuzgun hayvanı ortalama olarak 13-16 gün içinde uçmaya hazır hale gelirler.

Onları uçarken fark etmenizi sağlayacak farklı sesler de çıkarırlar. Belirli ve sadece bir tane sesleri yoktur.

Seslerinin yanı sıra gelişimleri ve yaşamları boyunca tek başına görebileceğiniz gibi onları bir arada topluda görebilirsiniz. Genellikle kalabalık bir şekilde uçan kuzgun hayvanları buradan aldığı cesaretle kendilerinden güçlü hayvanlara saldırabilirler

3- Kuzgunlar Nerede Yaşar? Türkiye’de Kuzgun Var mı?

Game of Thores dizisinde geçmişe, geleceğe dair bilgiler aktarmasıyla dikkat çeken kuzgun hayvanı kolay kolay alçaklarda görülmez.

Beslenme dışında yüksek alanlarda yaşam alanlarını kurarlar. Kayalıkların ya da ağaçların üzerinde çalı ve çırpılarla küçük çaplı bir yuva oluştururlar.

Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde bahsedilen bu yabani kuşu görebilirsiniz. Yabani denildiğine bakmayın insanlara yakınlığıyla da çok dikkat çeken bir kuştur.

4-. Kuzgun Kuşu Ne Yer?

Kuzgun kuşu hem etçil hem de bitkisel olarak beslenebilir. Ağırlıklı olarak et ağırlıklı tüketim yaptığı görülür.

Cüsselerinin küçük olması çok bir besin kaynağı arayışında olmalarının önüne geçer. Onları genellikler; solucan, böcek türleri, balık, bitkisel türler, tohum ya da nadirde olsa midye yerken görebilirsiniz.

5- Kuzgun Kuşu ile Karga Arasındaki Fark Nedir?

Eğer hayvanlar özellikle kargagiller ailesi hakkında detaylı bilgiye sahip değilseniz bahsedilen bu iki cinsi karıştırabilirsiniz.

Kuzgun hayvanı ve karga arasında çok ufak farklar mevcuttur. Gerçekten dikkat etmeyenin ayırt etmesi zordur.

Kuzgunlar genel olarak kargalara göre daha büyük ve geniştir. Kargaların kuzgun ile yan yana geldiğinde küçük kaldığı görülür.

Bununla birlikte kuzgunların kesin olarak renkleri simsiyahtır. Siyah dışında bir rengi mevcut değildir. Kargaların siyaha çalan koyu gri ile ikili renkleri de görülebilir.

Kargalar kaç yıl yaşar, kuzgunlar kaç yıl yaşar derseniz ortalama 25-30 senedir. Aralarında fark yoktur. 

Her iki hayvan da toplu şekilde yaşar, çok zekidir. Ancak bir diğer farkları ise kuyruk tipleridir. Kargalar ‘fan’ şeklinde kuyruklara sahiptir. Halbuki kuzgun kuşu daha çok üçgen/kama kuyruğuyla bilinir.

6- Kuzgun Hayvan Sesi Nasıldır?

https://www.youtube.com/watch?v=ju4DtXofYYI

Bir hayvanın sesini yazı ile tarif etmek oldukça zordur. Bu yüzden bir video ile açıklık getirmek daha doğru olacaktır.

Ayrıca kuzgunların saldırı, kendini koruma ve normal seyrinde değişik sesler çıkarabileceğini de unutmamak gerekir.

7- Kuzguna Dair Şaşırtıcı Bilgiler! Bilim Dünyası Kuzguna Dair İlginç Bilgiler Açıkladı

Bilim dünyasının açık bir şekilde kuzgun hayvanı hakkında araştırma yaptığını söylemek mümkün. Çünkü onudiğer kuşlardan ayıran çok farklı, dikkat çekici özellikler vardır.

Zekiler: Hayvanlar arasında zekadan bahsederken genelde şempanze ya da yunusları görebilirsiniz. Fakat kuzgunların bu konuda oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Kargalar da aslında zekidir.Taklit Yetenekleri: Kuş familyasında papağanların ses taklitleri ün elde etmiş olsa da kuzgunların insanları taklit edebildiğini biliyor muydunuz? Ancak bu özelliğini ortaya çıkarmak için maalesef insanlar tarafından kötü davranışlara maruz kalırlar.Oyuncudur: Hayvanlar arasında oyun çok şaşılmayabilir; örneğin kedi, köpek gibi hayvanlar da oyuncudur. Ancak bir kuştan oyuncu olmasını beklemek biraz zordur. Fakat kuzgun hayvanı bu konuda iddialıdır. Yerden buldukları taşları, kozalakları ya da ufak parçaları birbirine atarak oyun kurabilirler.Eşlerine Değer Verirler: Dişi kuzgun kuşu etkilemek adına parlak, mavi renkte taşları bularak yuvalarına getirirler. Bu yüzden ‘hırsız kuş’ olarak da adlandırıldıkları olmuştur.Tüylerine Önem Verirler: Aslında bu özellik konusunda bilim dünyası da net bir görüşe sahip değil. Kuzgun hayvanları, yerde gördükleri karınca ve küçük böceklerin üzerinde yuvarlanarak kanatlarına yapışmasına neden olur. Daha sonra bu hayvanlarla tüylerini iyice ovalayarak yumuşak olmasını sağlar.Beden Dillerini Etkin Olarak Kullanırlar: Kuşlar sadece sesleriyle haberleşmez. Kuzgun hayvanı aynı zamanda beden dilini de çok ciddi bir şekilde kullanır. Sessiz bir şekilde kanatlarını el gibi kullanarak iletişim kurarlar.Hafızaları Kuvvetli: Kurdukları ilişkileri unutmuyorlar! Sevdikleri kuşlarla yıllarca ayrı kalsa bile daha sonra bir araya geldiklerinde sevgi gösterilerinde bulunurlar. Aynı zamanda rakip olarak gördükleri kuşlara da yıllarca kin besleyebilirler.Gelecek Planı Yaparlar: Lund Üniversitesi’nde yer alan bir araştırmacının ortaya koyduğu sonuçlar çok ses getirdi. Araştırmaya göre şuan ihtiyacı olmasa bile gelecekte ihtiyacı olduğunu düşünerek plan yapabilirler. Kuzgun kuşu ileriye dönük planlarına göre eşya depolayabilirler.

8- Şamanizm’de Kuzgun Neden Önemli? Kuzgun Mitoloji Hikayeleri

Kuzgun kuşu mitolojik olarak geçmişten beri çok önemli bir yere sahiptir. Hatta taşıdığı bu anlamda doğrultusunda Game of Thores dizisine ya da Edgar Allan Poe’ya ait bir şiirde yer alıyordu.

Yunan, Kelt ve hatta İskandinav bölgelerinde oluşmuş mitolojik hikayelerde sık sık kuzgun kuşuna rastlayacaksınız.

Mitolojik hikayelerin en yoğun olduğu Yunan mitolojinde; Apollon tanrısının dünyaya gönderdiği bir haberci kılığında kuzgun yer alıyordu. Aynı zamanda bilinenin aksine ‘iyi şans’ temsilcisiydi.

Yıllarca toplumdan topluma aktarılan bu hikayelerde kuzgun hayvanının simsiyah olması ve çığlığa benzeyen bir sese sahip olması onun kara haberci, kıyamet habercisi olarak adlandırılmasına sebep olmuştur.

Tüm bunların yanı sıra kuzgun hayvanı, Türklerin eski dini olan Şamanizm içinde de özel bir yere sahiptir.

Şamanizm güçleri arasında bulunan kuzgunlar; dertlere deva olan, koruyan, sihirli, içsel bir yolculuk ve hayvanların tüm ruhunu temsil eder.

Eğer bir şamanın erk yani baskın hayvanı kuzgun ise bu hayvan şamana bir kuzgun gibi cesaret, gözlem gibi yetenekleri sunduğu düşünülür.  

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!