featured

Lada Yedek Parçaya Neden İhtiyaç Duyulur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıfır ya da ikinci el olan araçlar bazı durumlarda mevcut üzerinde bulunan parçaların yedeklerine ihtiyaç duyarlar. Aracın kaza yapması ya da aşınma, yıpranma, bozulma gibi nedenlerden dolayı üzerindeki yedek parçaların yerine yenisini takmak gerekebilir. Lada yedek parça ihtiyacı olduğunda eğer teferruatlı bir yedek parça ise bu konuda uzman kişiler tarafından sıkıntının hangi parçada olduğu belirlenir.

Eğer silecek, far gibi basit aksamlar değişecek ise bir ustadan yardım almak yerine bu yedek parçaları kendiniz kolay bir şekilde takabilirsiniz. Bu tarz basit yedek parçaları internet üzerinden de temin etmek mümkün.

Lpgli Araçların Yedek Parça Alternatifleri

Bazı benzinli araçlar fabrika çıkışlı olarak lpgli üretilir. Bazı araçlar ise benzinin yüksek maliyetinden kaçmak için lpgli sistemi sonradan taktırabilirler. Bu sistem bazı durumlarda  lpg yedek parça ihtiyacı duyabilir. Bu gibi durumlarda ise orijinal ya da yan sanayi yedek parça veya ikinci el çıkma yedek parçalar kullanılarak sorunlar giderilmeye çalışılır. İyi bir araştırma neticesinde bir tercih yapılması gerekir. Orijinal yedek parçalar, aracın markasının fabrikasından direkt olarak üretildiği için birebir aynı konforu sağlar.

Ancak yurtdışından alındığı için maliyetleri diğer yedek parça alternatiflerine göre yüksektir. Diğer bir seçenek ise yan sanayi yedek parça temin etmektir. Türkiye yan sanayi yedek parça üretiminde büyük bir paya sahip ülkelerden biridir. Bu açıdan yan sanayi yedek parça temini kısa sürede olacağı gibi maliyetleri açısından da orijinal yedek parçalara oranla daha düşük maliyetlidir. Son olarak çıkma diye adlandırılan ikinci el orijinal yedek parçalar tercih edilebilir.

Sıfır Araçlarda Yan Sanayi Yedek Parça Kullanılır mı?

Araç eğer yeni ise kaza durumlarında ya da herhangi bir yedek parça ihtiyacı oluştuğunda mutlaka kendi yetkili servisine götürülmesi gerekir. Her markanın kendine özgü yedek parçası kendi yetkili servisinde bulunur.

Maliyetleri açısından yan sanayi yedek parçalar kullanmak tercih edilir ise araç garanti kapsamından çıkacaktır. Bu açıdan yeni araçlarda mutlak suretle kendi yetkili servisine götürülerek uzman kişiler tarafından yedek parçalar temin edilip gerekli işlemler yapılmalıdır.  Bu anlamda detaylı bilgi https://www.sanayiden.com/lada sitesinden alınabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!