featured

Liposuction Sonrası Şişlik Ne Zaman İner? Liposuction Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liposuction, vücutta bulunan yağ dokusunun cerrahi yöntemler kullanılarak vücuttan alınmasıdır. Bu konuda yağ dokusunun bulunduğu bölgeye 1-2 mm’lik kesikler açılır, bu kesiklerin içinden uzun kanüler kullanılarak yağ vakumlama yöntemiyle çıkartılır. Söz konusu işlem genel itibariyle olumlu sonuç verir.

Ancak Liposuction sonrası her ameliyatta olduğu gibi hastanın dikkat etmesi gereken unsurlar ve ameliyata bağlı gelişen ameliyat sonrası durumlar vardır.

Liposuction Sonrası Vücutta Oluşan Şişlikler Ne Zaman İner?

Liposuction sonrasında çeşitli nedenlerden dolayı vücutta şişlik ve liposuction sonrası ödem gibi durumlar görülmesi doğaldır. Özellikle şişlikler başlarda oldukça fazla olabilir. Bu konuda şişliklerin inmesi için korse takılması tavsiye edilir. Korseler şişliklerin inme süresini kısaltmaktadır.

Şişliklerin inmesi ile alakalı kesin bir süre verilmesi mümkün olmasa da korse kullanımı ile ortalama 2-3 haftada şişliklerin indiği görülmektedir. Ancak bu durumun kişinin durumuna bağlı olarak farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır. Şişliklerin 4-5 hafta geçmesine rağmen inmemesi durumunda mutlaka hekim ile görüşülmelidir.

YouTube video

Liposuction Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Liposuction sonrası dikkat edilmesi gereken birtakım kurallar vardır, söz konusu kurallar Liposuction uygulamasının olumlu sonuç vermesi adına oldukça önemlidir.

Liposuction sonrası dikkat edilmesi gereken kurallar ise şöyledir;

Korse Kullanılmalı: Liposuction ameliyatı sonrasında korse kullanılması ödem oluşmasını önlemek ve şişliklerin inmesini hızlandırmak için kesinlikle gereklidir. Korse kullanım süresi ise hekim tarafından önerilen süre boyunca kullanılmalıdır.Yürüyüş Yapılmalı: Ödem atmak için yapılması gereken bir hususta yürüyüştür. Liposuction uygulamasından birkaç saat sonra yürümeye başlanmalı ve iyileşme süresinde sık sık yürüyüş yapılmalıdır.Sigara ve Alkol Kullanılmamalı: Liposuction uygulamasından sonra 15 gün boyunca kesinlikle sigara ve alkol kullanılmamalıdır. Özellikle sigara kullanmak dikişlerin geç iyileşmesine sebep olmaktadır. Alkol ise ödemin artmasına sebep olmaktadır.Güneş Işınlarına Fazla Maruz Kalınmamalı: Liposuction uygulamasından sonra güneşe çıkmanın bir zararı yoktur, ancak güneş altında saatlerce kalınması iyileşme sürecini uzatabilir. Aynı zamanda hamam ve sauna gibi yerlerden de uzak durulmalıdır.Dinlenilmeli: Ameliyat sonrasında günlük rutine dönmek için birkaç gün beklenmelidir. Özellikle ağır işlerden kaçınılmalıdır.Spor Yapılmalı: Ödemin atılması için spor yapılması oldukça önemlidir. Ancak ağır fiziksel aktivite gerektiren sporlardan kaçınılmalıdır.

Yukarıda belirtilen durumlara dikkat edilmesi iyileşme sürelerini olumlu etkileyecektir. Bu sebeple söz konusu durumlara dikkat edilmesi son derece önemlidir.

Liposuction Sonrası İyileşme Sürecini Hızlandıran Yiyecek-İçecekler Nelerdir?

Liposuction sonrasında iyileşme sürecini hızlandıran gıda takviyeleri şöyledir;

Taze SebzelerMeyvelerOmega-3Kuru baklagillerProtein kaynağı ürünlerMeyve SuyuBitkisel Çay

Ameliyat sonrası yukarıda belirtilen yiyecek-içeceklerin tüketilmesi iyileşme sürecini olumlu etkileyecektir.

Liposuction Ameliyatı Tehlikeli midir?

Liposuction ameliyatında hayati tehlike riski yoktur. Özellikle alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen Liposuction ameliyatında korkulması gereken bir durum yoktur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!