featured

Makyajınızı Doğru Yapıyor musunuz? İşte Ünlü Makyözlerden Makyaj Tüyoları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü makyözlerden makyaj tüyoları duymaya hazır mısınız? İşte dünyaca ünlü olan ve ünlülerin kusursuz makyajlarını yapan makyözlerden doğru ve etkileyici makyaja dair püf noktalar…

Makyajınızı Doğru Yapıyor musunuz? İşte Ünlü Makyözlerden Makyaj Tüyoları!

Kadınların neredeyse tamamı abartılı ya da sade olarak farklı şekillerde makyaj yapmayı severler. Bazen az bir fondöten, biraz ruj, allık ve far ile kısa sürede makyaj yapabilirsiniz. Peki makyajınızı doğru yapıyor musunuz? Etkileyici makyaj nasıl yapılır? Makyözlerden sizlere önemli makyaj tüyoları…

2/11

Doğru Ruj Sürme Tekniği: İçten Dışa

Doğru Ruj Sürme Tekniği: İçten Dışa

Hangi kadına sorsanız ruj sürmenin çok kolay olduğunu söyler. Ancak ruj sürmek aslında o kadar da kolay değildir. Dünyaca ünlü makyözler ruj sürerken bir takım teknikler uyguluyor. Mesela ruj sürmeden önce dudaklara peeling uygulamak onlar için son derece önemlidir. Peeling ardından nemlendirici ile beslenen dudaklar, kalem ile çevrilir ve ruj içten dışa doğru sürülür.

3/11

Cildiniz Makyaja Hazır Olmalıdır

Cildiniz Makyaja Hazır Olmalıdır

Kusursuz bir makyaj için öncelikle cildinizin makyaja hazır olması önemli bir hazırlık aşamasıdır. Uzmanlara göre cildi makyaja nemlendirici bir ürünle hazırlamak son derece önemlidir. Kusursuz ve pürüzsüz bir makyaj görünümü elde etmek istiyorsanız makyaj öncesinde cildinizi nemlendirici bir krem ya da maske ile mutlaka hazırlamalısınız.

4/11

Bir Damla Yağ Fondöteninizi Daha Parlak Yapar

Bir Damla Yağ Fondöteninizi Daha Parlak Yapar

Cildinize kullanacağınız fondötene bir damla yağ eklerseniz makyaj sonrasında cildinizin daha canlı göründüğünü fark edeceksiniz. Dünyaca ünlü makyözlerin hepsi makyaj öncesinde mutlaka bir damla yağı fondötene güzel bir şekilde karıştırırlar.

5/11

Allığınızı Fondötenin Üstüne Uygulamayın

Allığınızı Fondötenin Üstüne Uygulamayın

Makyajda doğru bilinen yanlışlardan birisi de allık uygulaması oluyor. Makyaj profesyonelleri, allığı fondöten altına uyguluyor. Her ne kadar yanlış bir uygulama gibi görünse de aslında bu şekilde makyaj daha doğal ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturuluyor.

6/11

Mutlaka Islak Makyaj Süngeri İle Makyaj Yapın

Mutlaka Islak Makyaj Süngeri İle Makyaj Yapın

Makyaj konusunda uzmanlaşmış olan makyözler, makyaj yaparken mutlaka makyaj süngerini ilk aşamada nemlendirecek derecede ıslatmaktadır. Profesyonel makyözlere göre makyaj yaparken kullanacağınız ıslak makyaj süngeri sayesinde yüzünüzdeki fazla fondöteni alacağınız için makyaj görünümünüz daha doğal bir hal alır. Eğer süngeri çok ıslatırsanız mutlaka sıkarak fazla sudan arındırmalısınız. Ayrıca her kullanımdan sonra bir sonraki makyajda sorun yaşamamak adına makyaj süngerinizi yıkayarak temiz bırakmalısınız.

7/11

Bir Masaj Tüm Sonucu Değiştirebilir

Bir Masaj Tüm Sonucu Değiştirebilir

Kulağa tuhaf geliyor olsa da kusursuz makyajın sırlarından birisi de yüz masajı oluyor. Cildinizi masaja hazırlamak için nemlendirme yapma aşamasında cildinize narin bir masaj yaptığınızda cildinizdeki lenfatik sistemi uyarılır. Böylece cildinizdeki şişlikler iner ve cildiniz canlanır. Böylece makyajınızı yaptığınızda sonuç da mükemmel olacaktır.

8/11

Kaş Şekillendirmesi Önemli!

Kaş Şekillendirmesi Önemli!

Makyajın bir parçası da kaşların görünümüdür. Bu nedenle de makyaj yaparken kaşlarınızın şeklini düzeltmeye ve bu şekli korumaya özen göstermelisiniz. Dünyaca ünlü profesyoneller bu noktada kaşlarınızı şekillendirirken ilk önce aşağı doğru taramanızı tavsiye ediyor. Böylece kaşların en yüksek noktasından başlayarak keskin kaş hatları oluşturabilirsiniz. Kaşlarınızı kaş kalemi ile doldurduktan sonra sabitleyici ile kaşlarınızı yukarı doğru taradığınızda kaşlarınızı uzun süre şekillendirmiş olursunuz.

9/11

Krem Formundaki Makyaj Ürünleri Tercih Edin

Krem Formundaki Makyaj Ürünleri Tercih Edin

Makyaj ürünleri toz ve krem ürünler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ancak cilt gözeneklerinin dolma eğilimi göz önünde bulundurulduğunda en doğru tercih krem ürünler olacaktır. Krem makyaj ürünleri, cildinizi kaplar ancak gözeneklerin içini doldurmaz. Özellikle far ve allık gibi ürünlerin krem formunda kullanılması makyajınızın doğal, ıslak ve aynı zamanda daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar.

10/11

Tek Kat Eyeliner’a Son Verin!

Tek Kat Eyeliner’a Son Verin!

Kahverengi göz kalemi, göz makyajı için son derece isabetli bir seçimdir. Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi dünya güzellerinin makyajını yapan makyözlerin sırlarından birisi de budur. Fırça ile dağıtılan kalemin üzerine siyah göz kalemi üzerine likit formdaki eyeliner çektiğinizde can alıcı göz makyajı elde edebilirsiniz.

11/11

Fazla Fondötenden Kurtulun!

Fazla Fondötenden Kurtulun!

Makyaj sırasında yüzünüzde çok fazla fondöten olması makyajınızı başarısız hale getirebilir. Bu nedenle de cildinize fondöten uyguladıktan sonra bir selpak ya da sünger yardımıyla fazla fondötenden mutlaka kurtulmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!