featured

Mart Ayı Apple Severlerin Ayı Olacak – Yeni Apple Cihazlar ve Kulaklık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Apple son zamanlarda duyurduğu yeni iphone ürünler ile birlikte gündemde kalmayı başarıyor. Mart ayında Iphone 9 yani Iphone SE 2 modelinin çıkması beklenirken farklı ürünler de ortaya çıktı. Başlarda iddia olarak sunulan ürünler birtakım destekler de alarak kesinlik kazanmaya başladı.

Apple çıkarttığı ürünlerin kalitesi ile piyasada oldukça uzun bir süre adını duyurabiliyor. Sadece orijinal pazarı değil çakma ürünler pazarına da yön veren sayılı firmalardan birisi. Çıkarttığı AirPods cihazlar sayesinde kablosuz kulaklık furyasını neredeyse tüm dünyaya yaymış durumda.

Apple Kablosuz Kulaklık Modelleri 

Yeni duyurulan cihazların arasında farklı kablosuz kulaklık modelleri de yer alıyor. AirPods cihazlar sadece kulak için olarak satıştaydı. Apple’ın kendi üretimi olan kulak üstü cihazlar bulunmuyor ancak Beats firmasını ürünlerini Apple Store ’da satışa sunuyor. Buna bir dur diyerek kendi kulaklık satışını yapmak isteyen Apple “ AirPods X Generation ” adındaki cihazını tanıtması bekleniyor.

Çıkacak Olan Apple Cihazlar Arasında Sadece Kulaklık Yok

Ortaya atılan iddialar arasında yer alan Kulak üstü kulaklık ürününün yanı sıra yeni İpod Touch , İpad ve AirPods bekleniyor. Evet kulak üstü kulaklık olarak çıkması beklenen bir AirPods var ancak bunlardan daha farklı ve ucuz olarak çıkması beklenen AirPods modeli de var. AirPods Lite olarak tanıtılması beklenen modelde daha kısıtlı özellik olması ve fiyat olarak oldukça düşük olması bekleniyor.

Apple Kulak Üstü Kulaklık Fark Yaratabilir

Uygun fiyatlı AirPods X Generation ‘in çıkış tarihi belli olmazken; duyurulması beklenen kulak sütü kulaklıkların tahmini değeri 399 Dolar. Fiyatlar elbet ki lansmandan sonra değişiklik gösterecektir, ancak Apple piyasada lansmandan sonra fiyat düşürmesi ile değil fiyatları sabit tutması ile tanınıyor. Fiyatlarda ufak oynamalar olabilir, bu oynamalar indirim şeklinde olabileceği gibi fiyat yükseltmesi olarak da yer alabilir.

Çıkması beklenen cihazın görüntüsü muhtemel olarak bu şekilde olacak. Ancak bazı iddialara göre Apple logosunda renkli ışıklar yer alacak ve isteğe göre kapatılabilecek. Apple kulak üstü kulaklık konusunda Pazar payını geçte olsa alacak gibi. Her ne kadar pazara sonradan giren bir firma olsa da kulaklıkların içerisinde yer alan çipler sayesinde piyasada bulunan kulaklıklara büyük meydan okuyacak gibi gözüküyor.

Kulaklıkların Yanı Sıra Apple 9 (SE2) Tanıtılacak

Mart ayı Apple ve Apple severler için bir dönüm noktası olabilir. Mart ayı aslında Apple ayı olarak lanse edilebilir. Kulaklıkların yanı sıra Iphone 9 veya diğer adı ile Iphone SE2 cihazı da tanıtılacak. Beklentiler arasında AirPower Qi uyumlu kablosuz şarj cihazının tanıtımı da bekleniyor.

Özellikle Iphone cihazlar ile adını duyuran ve piyasada canlı kalmayı başaran Apple yeni cihazı Iphone SE2 bir diğer değişle Iphone 9 ile piyasaya daha da hâkim bir hale gelecek. Geçtiğimi yıllarda Iphone SE modeli ile Ucuz Iphone devrini başlatan Apple bu yıl bu devrin devamını gerçekleştiriyor.

Mart ayında tanıtılması beklenen cihaz fiyat konusunda oldukça uygun bir şekilde piyasada kendine yer bulacak. Ucuzluğunun yanı sıra içerisinde bulunan ve üretimi tamamen Apple’a ait olan A13Bionic sayesinde performans canavarı olacak.

Iphone 8 kasasına benzer şekilde sunulması beklenen cihazın alışagelmiş 4,7” ekran boyutları olacak. Bu ekran boyutları sayesinde büyük ekran Iphone cihaz sevmeyenler de tekrar Iphone’a yönelebilecek.

Iphone SE 2 Özellikleri Nelerdir? 

4,7” LCD EkranA13 Bionic Yonga Seti3GB Ram64GB/128GB Rom12 MP f/1.8 Arka kamera7 MP f/2.2 Ön KameraTouch ID

Özelliklere genel olarak bakıldığında sevilen özellik Touch ID’nin tekrar bu cihaza döndüğünü görmek mümkün. Teknoloji devi olan Apple’ın iphone konusunda bu şekilde bir adım atması parmak iznin tekrar gelme şansının olup olmadığı yönünde düşüncelere yitiyor. 3GB Ram seçeneği ile çıkan cihaz Ram düşkünlerini korkutabilir. Ancak Apple cihazlar işlemlerini işlemciye yönelik yaptıkları için RAM’ları Android cihazlar kadar tüketmemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!