featured

Masalsı Bir Kasaba: Bled Kasabası | Bled Gölü ve Kalesi Nerede?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Masalsı atmosferiyle dikkatleri üzerine çeken Bled Kasabası, turistik açıdan en merak edilen yerlerden bir tanesi. Bu nedenle de her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Bir göl etrafına konumlanmış olan bu kasaba ne gibi özellikleri taşıyor? Bled Gölü nerede? Bled Kalesi nerede? İşte merak edilen yönleriyle Bled Kasabası Slovenya…

Bled Kasabası Nerede ?

Bled Kasabası Slovenya’da yer alıyor. Slovenya’nın kuzeybatısında kalan bu kasaba aynı zamanda Avusturya sınırında bulunuyor. Etrafı Julian Alpleri ile çevrili olan Bled Kasabası’nın adı “masal Kasabası” olarak da kullanılıyor. Çünkü burası gerçekten de hem doğasıyla hem havasıyla hem de aktivite seçenekleriyle masallara aitmiş hissi veriyor.

Slovenya’nın Masalsı Kasabası Bled’in Ortasında Eşsiz Güzellikte Bir Göl: Bled Gölü

Dünya turizmi açısından Bled Kasabası oldukça önemli. Bu kasabayı öne çıkaran ve önemli kılan da tam ortasındaki Bled Gölü. Üstelik Bled Gölü’nün tam ortasında da küçük bir adacık bulunuyor. Adı her ne kadar adacık olsa da burada aranılan her şeyi bulmak mümkün. Pazarından marketine, restoranından barına her şeyi bu adacıkta bulabilirsiniz. Hatta bu adacık bir kiliseyi bile bünyesinde barındırıyor.

Bled Gölü Özelikleri

YouTube video
Bled Gölü aslında tektonik bir göl. Buzulların erimesiyle ortaya çıkan bu gölde etraf yemyeşil ağaçlarla çevrili. Ve burada nereye bakarsanız bakın manzaranızda mutlaka dev dağlar oluyor. Üstelik Bled Kasabası ve göl çevresi birbirinden güzel kuğularla dolu. Günün her saatinde Bled Gölü’nde kürek çeken sandalcıları da görmek mümkün.

Eşsiz Bir Deneyim: Tekne ile Bled Gölü Turu

Eğer Slovenya Bled Kasabası ziyareti yapmayı planlıyorsanız, burayı keşfetmek için eşsiz bir tekne turu yapabileceğinizi bilmelisiniz. Ama bu tekneler bizlerin alışık olduğu, çok kişilik ve motorlu tekneler değil.

YouTube video

Doğanın korunması ve Bled’in doğasının zarar görmemesi için burada yalnızca motorsuz ve 8,10 kışlık tekneler kullanılıyor. Bu tekneler yalnızca buraya özgü ve adı da “Pletna”. Pletna tekneleri yalnızca insan gücüyle çalışıyor.

Bled Kasabası ve Gölü Keşfi için Sandal Kiralayabilirsiniz

Eğer Bled Gölü’nü ve Bled Kasabası’nı başka kişilerle değil de kendiniz veya yakınlarınız ile birlikte keşfetmek istiyorsanız sandal da kiralayabilirsiniz. Üstelik kiraladığınız sandalı kendiniz kullanabilir ve dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz.

Romantik ve Huzurlu Tatillerin Adresi: Bled Kasabası

Huzurlu bir tatil için Bled Gölü Slovenya gerçekten doğru bir adres olabilir. Çünkü genel olarak burayı yalnızca yurtdışından gelen turistler değil, huzurlu tatil yapmak isteyen Slovenya vatandaşları da tercih ediyor. Üstelik hem imkanlar hem de doğa güzelliği açısından burası çeşitli etkinlik ve organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Masalsı güzellikteki bu kasaba doğum günü, evlilik teklifi, evlilik yıl dönümü ve benzeri özel günler için oldukça ideal.

Bled Kasabası’nın Şans Getiren Kilisesi: St. Martin Kilisesi

Bled Gölü ortasındaki adacıkta sosyal alanlar olduğu gibi bir de Neogotik St. Martin Kilisesi yer alıyor. Bu kilise öncesi de ayni yer de Slav mitolojisinde bereketi ve aşkı temsil eden tanrıça Ziva’ya ait tapınak bulunuyormuş. Sloven geleneğine göre de; henüz yeni evlendikten sonra çiftler bu adacığa gelerek evliliklerinde iyi bir adım attıklarını inanıyorlarmış. Ancak bunun da bir ritüeli var. Evliliğe iyi bir başlangıç yapılması için damat gelini kucağına almalı ve kiliseleri 99 basamaklı merdiveni tırmanmalı. Tırmanış sonrasında da kilisenin çanı çalınmalı.

Günümüzde Turistler St. Martin Kilisesi’de Dilek Diliyor

Sloven geleneği nedeniyle yeni evli çiftlerin Bled Gölü içindeki adacıkta bulunan St. Martin Kilisesi’ne gelmesi ve buradaki 99 basamaklı merdivenden sonra kilisenin çanını çalması, günümüzde turistik bir faaliyet olarak gerçekleştiriliyor. Çünkü Bled Kasabası ziyaretçileri bu kiliseye geliyor ve çanı çalarken dileklerini diliyor.

Slovenya Bled’de Gün Batımının En Güzel Halinin Adresi: Bled Kalesi

YouTube video
Slovenya Bled Kasabasına gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Bled Kalesi de yer alıyor. Eğer doğanın ve manzaranın keyfini çıkarmak istiyorsanız Bled Kalesine özellikle gün batımlarında gelmelisiniz. Üstelik burada muhteşem manzara fotoğrafları da çekilebiliyor.

Bled Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Slovenya’ya gidecek olanlar mutlaka bu şirin ve doğa harikası kasaba ile gölü keşfetmeli. Peki, Slovenya Bled’e nasıl gidilir, Bled Gölü’ne nasıl gidilir? Eğer ulaşımınızı Slovenya’nın başkenti Ljubljana’dan yapacaksanız oldukça kolay. Çünkü Ljubljana’daki otobüs terminalinden sürekli olarak Bled otobüsleri kalkıyor. Slovenya’nın başkenti Ljubljana ve Bled arası ise ortalama olarak 1.5 saat.

BONUS: Slovenya Bled Kasabası’nda Ne Yenir?

Bilindiği üzere Slovenya’nın meşhur tatlısı kremalı Bled keki. Bu tatlı da adını Slovenya’nın masalsı kasabasından alıyor. Dolayısıyla hem Slovenya’ya hem de Bled Kasabası’na gittiğinizde hemen hemen her yerde kremalı Bled keki görmeniz mümkün. Bu tatlının diğer adı da Kremma Rezina. Bu nedenle Slovenya’ya gidildiğinde denenmesi gereken lezzetler arasında Kremalı Bled Pastası yani Kremma Rezina bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!