featured

MasterChef Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır? En Lezzetli Kabak Çiçeği Dolması Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef’te dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan istenen kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Bu dolma, Egede sıkça yapılan hatta Türkiye genelinde de pek çok şehrin hanımlarının evlerinde yaptığı bir yemektir. Şimdi, en lezzetlisinden MasterChef kabak çiçeği dolması tarifi verelim mi? İşte MasterChef kabak çiçeği dolması tarif!

MasterChef Kabak Çiçeği Dolması Tarifi!

Malzemeler

25 adet kabak çiçeği,4 – 5 adet orta boy kuru soğan,2,5 su bardağı pirinç ( kırık pirinç olmasın ),3 adet iri domates rendesi ya da 1 kutu domates konservesi,2,5 yemek kaşığı kuru nane,1 tatlı kaşığı kimyon,2 tatlı kaşığı tarçın,Yarım çay bardağı kuş üzümü,Yarım çay bardağı dolmalık fıstık,1,5 yemek kaşığı şeker,1 su bardağından 1 parmak az Ayçiçek yağı,İçme suyu,Tuz.

MasterChef Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

MasterChef kabak çiçeği dolması nasıl yapılır diyelim ve tarifimizi verelim.

Soğanlar ince ince doğranır.Pirinçler yıkanıp suyu süzülür.Çukur teflon bir tavanın içerisine yağ dökülerek soğanlar, pirinç ve dolmalık fıstık üçü aynı anda soğanlar hafif pembeleşene kadar karıştırılarak kavrulur.Üzerine nane, kimyon, tarçın, kuş üzümü, tuz ve şeker eklenir nanenin kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kadar daha kavurma işlemine devam edilir.Domates rendesi veya domates konservesi ilave edilir ve domatesler suyunu salıp rengi sıvı yağa çıkana kadar karıştırılarak pişirilir.En son pirinçlerin üzeri su ile geçene kadar su eklenir ve tavanın kapağı kapatılarak suyun çekmesi sağlanır.Pirinçler suyu çekince ocağın altı kapatılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir.Diğer bir tarafta kabak çiçeklerinin içinde ve ortasında bulunan sarı parçalar çıkartılır.Soğuyan iç malzeme ile kabak çiçeklerinin yarısına kadar doldurulur ve ağızları çevrilerek ve büzülerek kapatılır.Ağızları kapatılan kabak çiçeği dolması tencereye sıralı bir şekilde dizilir.2-3 su bardağı kadar tencerenin içerisine kaynar su eklenir ve kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Su yetersiz gelirse kaynar sudan çok ilave edilebilir. Hazırlanan MasterChef kabak çiçeği dolması soğutulduktan sonra servise hazır hale gelir.Yayına yapılacak bir sos ile servis edilir. Bu sos yoğurtlu bir sos olabilir.

Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!