featured

Maya Maskesi Ne İşe Yarar | Maya Maskesi Kaç Günde Bir Yapılmalı? Maya Maskesinden Sonra Yüze Ne Sürülmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maya maskesi ne işe yarar? Güzellik konusu yalnızca kadınların değil, erkeklerin de yakından ilgilendiği konular arasında yer almaktadır. Bu noktada birçok kişinin imdadına yetişen maya maskesi, son zamanların en popüler uygulamalarından bir tanesidir. Peki maya maskesi ne işe yarar? Maya maskesi tarifi nasıl? Yaş maya ile cilt maskesi nasıl yapılır? İşte, konuya dair tüm detaylar!

Maya Maskesi Ne İşe Yarar? Maya Maskesinin Faydaları Neler?

Maya maskesi ne işe yarar? Mayanın hücrelerin yenilenmesi ve cildin onarılması konusunda oldukça etkili sonuçlar sunduğu bilinmektedir. Bu nedenle cilde uygulandığında, yaşanan cilt problemlerinin giderilmesinde etkili olabilecektir. Maya maskesi faydaları şu şekilde sıralanmaktadır;

Yağlı ciltlere uygulandığında, cildin fazla yağdan arındırılmasını desteklemektedir.Tüm cilt tiplerinde sivilce ve siyah nokta oluşumunu önleyebilecektir.Kuru ciltlerde oluşan pullanma ve dökülmeler bu maske ile ortadan kaldırılabilecektir.Cildi besleyen bu maske, cildin ölü deriden arınmasına yardımcı olur.Maya maskesi ne işe yarar? Cildi nemlendirmesi sebebiyle kırışıklık ve yaşlanmayı da geciktirecektir.Egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisi içinde bu maske kullanılmaktadır.Ayrıca deri döküntüleri, dermatit gibi cilt problemlerinde semptomların iyileştirilmesine yardımcı olabilecektir.

1- Maya Maskesi Yaş mı Kuru mu? Maya Maskesi Lekelere İyi Gelir mi?

Maya maskesi yaş mı kuru mu? Kuru ya da yaş maya her ikisi de cilt onarımı ve beslenmesinde etkilidir. Bu nedenle kuru ya da yaş maya ile maske yapıldığında alınan sonuç fark etmeyecektir. Maya maskesi ne işe yarar konusunda, bir kısım insan bu maskenin cilt lekelerinin açılmasına vesile olduğunu belirtmektedir. Bu nedenle maskenin cilt lekelerini gidermek amacıyla da kullanılabileceği düşünülmektedir.

2- Sivilce İçin Kuru Maya Maskesi Kullanılır mı?

Maya maskesi ne işe yarar? Sivilce için kuru maya maskesi kullanılması önerilmektedir. Düzenli kullanımda bu maske sivilce hatta sivilce izlerini dahi giderebilecektir.

3- Cilt Beyazlatan Maya Maskesi Var mı?

Maya maskesi ne işe yarar? Maya maskesi kullanıcılarının büyük bir kısmı cilt tonu eşitsizlikleri içinde etkili bir ürün olduğunu savunmaktadır. Bu nedenle cildi daha beyaz ve renk tonu eşitsizliği bulunan kişiler maya maskesi yaptırabileceklerdir.

4- Saça Maya Maskesi Ne İşe Yarar?

Maya maskesi nelere iyi gelir? Maya maskesi ne işe yarar hakkında yalnızca cildi örnek vermek doğru olmayacaktır. Bu mucizevi maske saçta da inanılması güç sonuçların alınmasını sağlayacaktır. Düzenli kullanımda saçlar kökten uca beslenirken, daha hacimli ve parlak görünecektir. Ayrıca saçlara yapılan maya maskesi kepek sorununa çözüm olmakta ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını desteklemektedir.

5- Kuru Maya Maskesi Nasıl Yapılır? Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

Peki yaş ya da kuru maya maskesi nasıl yapılır? Aslına bakıldığında bu maskenin yapım aşaması yalnızca birkaç dakikadan ibarettir. Ancak bu maskenin hangi yan ürünlerle kullanılacağı cilt bakım sorununa göre belirlenmelidir. Cilt lekeleri için kuru ya da yaş maya ılık suda eritilmeli ve bir çay kaşığı karbonat eklemesi yapılmalıdır.

Kuru ciltlerde ise yaş maya eritildikten sonra içerisine bir yumurta kırılarak pullanma tedavi edilebilecektir. Maya maskesi ne işe yarar? Yağlı ciltlerdeki fazla yağ için ise eritilen mayanın içerisine birkaç damla limon eklenmesi yeterlidir. Yalnızca peeling olarak kullanmak isteyenlerin ise mayayı eritmesi yeterli olacaktır.

YouTube video

Cilt bakım sorununa göre karışım hazırlandıktan sonra, cildin tüm bölümüne uygulanmalı ve dairesel olarak masaj yapılmalıdır. Yedirilen maya maskesi, ciltte bir süre bekletilmelidir. Kuru maya maskesi nasıl yapılır, daha fazla bilgi almak için tıklayınız. 

6- Maya Maskesi Kaç Dakika Bekler? Maya Maskesi Haftada Kaç Kez Yapılmalı?

Maya maskesi ne işe yarar? Maya maskesi yüze uygulandıktan sonra cilt tarafından emilebilmesi için bir süre beklenmelidir. Kuru ve yaş maya ciltte ne kadar bekletilir? Cildin tüm bölümüne uygulanan bu maske ciltte ortalama 15-20 dakika bekletilmelidir. Saça uygulanması halinde maskenin 1-2 saat bekletilmesi önerilmektedir.

Sonrasında ise cildin tamamen su ile durulanması önerilmektedir. Peki, maya maskesi haftada kaç kere yapılmalı? Maya maskesinin haftada maksimum 2 kez uygulanması önerilmektedir. Düzenli kullanımda maya maskesi ne işe yarar, görerek öğrenilebilecektir.

7- Maya Maskesi Sonrası Yüze Ne Sürülmeli? Maya Maskesi Kullananlar Ne Diyor?

Maya maskesi ne işe yarar? Maya maskesi cildi derinlemesine nemlendireceğinden, işlem sonrasında nemlendirici vb. sürülmesine gerek yoktur. Cildin maskeden soğuk su ile arındırılması yeterli olacaktır. Maya maskesi kullananlar gene anlamda memnuniyet bildiriminde bulunmaktadır.

Maya maskesi ne işe yarar? Kullanıcıların büyük bir kısmı olumlu sonuçlar aldıklarını ifade etmektedir. Ancak bu maskeyi lekeleri için kullanan kullanıcıların, uzun bir süre doğru ve düzenli kullanmaya gayret göstermesi gereklidir. Kuru ve yaş maya maskesi yorumları içerisinde olumsuz bildirimler bulunsa da sayıca çok azdır.

8- Maya Maskesi Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Maya maskesi ne işe yarar? Maya maskesi ne kadar sürede etki eder konusu kişiden kişiye göre değişebilir. Ancak maskenin kısa sürede mucizevi etkiler göstereceğini söyleyebilmek neredeyse imkansızdır. Bu maskeden alınan verimin maksimum olabilmesi adına düzenli ve etkili kullanımın çok önemli olduğu belirtilmektedir.

9- Maya Maskesi Zararı Var mı? Yaş Maya Maskesi Zararları Neler?

Maya maskesi ne işe yarar? Maya maskesi zararı var mı yok mu son olarak bundan bahsedelim. Doğru ve sınırlı olarak kullanılan maya maskesinin herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak maya maskesi alerjik vücutlarda ya da aşırı uygulandığında cilde ve saça hasar verebilir.

Genel olarak zararları cilt derisinde dökülmeler, aşırı tahriş, kabarıklık, kaşıntı ve yoğun kuruluk şeklinde olabilecektir. Bu nedenle kullanım öncesinde hazırlanan maya karışımının cildin küçük bir bölümüne uygulanması ve gözlemlenmesi önerilir. Ciltte herhangi bir belirti gözlenmiyorsa, diğer bölümlere güvenle uygulanabilecektir.

Siyah nokta sorunundan kurtulmak için 4 muhteşem doğal maskesi önerisi yazımıza göz atmak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!