featured

Mel Robbins 5 Saniye Kuralı ile Hayatınızın İplerini Elinize Alın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

5 Saniye Kuralı, ünlü girişimci Mel Robbins tarafından bir anda ortaya çıkarılan ve o andan sonra milyonlarca insanın hayatını etkileyen bir kuraldır. Her şey, Robbins’in bir gün evinde bir reklam filminde 5’ten geriye doğru sayarak fırlatılan bir roketi izlemesi ile başladı. Ünlü iş insanı Mel Robbins, o andan sonra, yapmak istemediği işlere başlamadan önce 5’ten geriye saymaya başladı ve bu alışkanlık ona çok şey kattı. İşte, 5 saniye kuralı ve mucizevi etkileri.

Başarmak İçin İşlerinize 5 Saniye Kuralı ile Başlayın!

5 saniye kuralı, başlamak için üşendiğimiz birçok işte öz motivasyonumuzu kazanmamızı sağlıyor. Yapmakta zorlandığımız işler için kendimizi zorladığımız anda başarılı olabileceğimizi anlatan Mel Robbins, bu basitçe uygulanabilecek kuralla her zorluğun atlatılabileceğini anlatıyor.

1 – Bazen Çok Düşünmemek Gerek

Eğer siz de bazı işleri yapmak için kendinizi zorlayamıyorsanız, belki de çok düşünüyorsunuzdur. Ünlü girişimci Robbins’e göre de olay tam da burada başlıyor. 5 saniye kuralı ile güne başlayan kişiler, yapılması gereken işi düşünmek yerine işe başlamadan hemen önce 5’ten geriye doğru sayıyor. Böylece düşünmek yerine hareket etmek çok daha kolay oluyor.

2 – Başarmak İçin Korkuyu Hayatınızdan Çıkarın

5 saniye kuralı, yerine getirmemiz gereken sorumluluklar hakkında detaylıca düşünürken başlamaktan korktuğumuz anlardan bizi kurtarıyor. Çünkü bazı iş ve sorumlulukları düşünürken korku, stres ya da tedirginlik yaşayabiliriz. Bu mucizevi kural sayesinde hayatınızı etkileyecek kararları alırken stresin olumsuz etkisinden kendinizi kurtarabilirsiniz.

3 – Mel Robbins 5 Saniye Kuralı ile Beyninizi Başka Yere Odaklayın

Mel Robbins 5 saniye kuralı sayesinde beyniniz o anda düşünmekte olduğu ve büyük ihtimalle başlamamak için kendisini ikna edeceği durumdan uzaklaşarak rahatlamaktadır. Hayatı boyunca tüm işlerinde planlı ve programlı olan ve çoğu zaman bu davranış biçmi nedeniyle hayata geç kalan kişiler, bu faydalı yaşam şekli ile zaman kaybetmeden harekete geçmeyi öğrenebilir. Böylece daha stressiz bir hayata sahip olmak mümkün olur.

4 – Hayatınız 5 Saniyede Değişebilir

İnsanların birçoğu seçim yapmakta zorlandığı ya da başlamak için karar veremediği lişkiler nedeniyle hayatında büyük kayıplar yaşamıştır. Bu kayıpları yaşadıklarını, üzerinden çok uzun süre geçtikten sonra fark eden bu kişiler, hayata geç kaldıklarını düşünürler. İşte, bu noktada hayatınızın 5 saniyede değişebileceğini hatırlayın.

5 saniye kuralı ile siz de hayatınızın iplerini elinizde tutun. Zor bir görev ile mi karşılaştınz? Bu görevi yapmak zorunda olan kişi sizseniz, hemen harekete geçin. Bir girişim yaparken tereddüt mü ettiniz? 5’ten geriye doğru sayın ve kolları sıvayın. Stresin ve kaygının sizi kontrol etmesinin önüne geçin.

5 – Önyargılar Potansiyelinizi Göstermenizi Engeller

YouTube video

Sahip olduğunuz önyargılar, bazı iş ve projelere geç kalmanıza neden olabilir. Sabah alarm çalarken gözünüzü açtıktan 5 saniye sonra ayağa kalkmanız, sizin o gün çok daha enerjik olmanızı sağlayacaktır. 

Önyargılı olduğunuz bazı durumlar içerisinde bulunmak zorundaysanız, tereddüt etmeden, kendinize güvenin. Ortaklık içeren projelerin bir gün son bulacağını düşünüyor olabilirsiniz. Bu, girişimciler arasında sahip olunan en büyük önyargıdır. Fakat birçok kaliteli ortaklık da büyük projelerin hayata geçmesini sağlayan minik adımlardır. Peki, ne yapmalı? Önyargılarınızı kenara bırakın.

Önyargılardan kurtulmak ve bu düşüncelerin hayatınızı olumsuz yönde etkilememesi için 5 saniye kuralı alışkanlığınızı uygulayın. Böylece kararsızlık ve belirsizlikten kurtulun. Çünkü bu kötü ve stres dolu düşünceler potansiyelinizi kullanmanızın önüne geçecektir. Bu da Kişisel Gelişim ve çalışma hayatınız için önemli bir kayıp yaşamanıza neden olabilir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!