featured

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir ? Mide Ağrısı İçin 10 Farklı Çözüm!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok kişinin sıklıkla yaşadığı şiddetli mide ağrısına ne iyi gelir ? Evde mide ağrısı ile baş etmenin çok sayıda yolu bulunmaktadır. Bu yolların birçoğu aslında sağlıklı beslenme kuralları arasında da yer alırken, bu listede kilo vermek için sağlıklı beslenme uygulamaları yapan kişiler için de geçerli maddeler bulunmaktadır. İşte, mide ağrısı nedenleri ve çözüm yolları!

Mide Ağrısı Neden Olur ?

Bazen kısa, bazense zaman uzun süreli olan bu ağrılar çeşitli nedenlerle meydana gelir. Gün içerisinde yenilen yiyeceklerin bu ağrıya sebep olacağı gibi psikolojik nedenler de bu ağrıların yaşanmasında etki sahibidir. Mide ağrısı yaşayan kişilerin ağrıların süresini ve sıklığını takip etmeleri büyük öneme sahiptir. Uzun süreli ve sıklıkla yaşanan mide ağrılarında ülser ve reflü gibi mideyi temel alan sorunlar yaşanabilir. Bu durumlardan şüphe duyulduğunda, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. 

1 – Stres

Mide ağrısı nedenleri arasında en sık yaşananı strestir. Aslında pek çok psikolojik durum sağlığa etki etse de bu durumdan en çok etkilenen organ midedir. Eğer stresli bir yaşam söz konusu ise mide ağrılarından şikayetçi olmak yüksek bir ihtimaldir.

2 – Psikolojik Faktörler

Mide ağrısı nedenleri arasında diğer psikolojik faktörler ise kaygı yani anksiyete ve depresyondur. Bu ciddi psikolojik sorunları yaşayan insanlar çoğunlukla baş ağrısı ve halsizliğin yanı sıra mide ağrısını da şiddetli bir biçimde hissederler.

3 – Yeme Alışkanlıkları Mide Ağrısına Neden Olur mu?

Ayrıca yenilen ve içilen şeylerin mide organı üzerindeki etkisi çok fazladır. Örneğin fazla baharatlı yiyecekleri düzenli olarak tüketmek ağrı nedenlerinden biridir. Acısı yüksek olan yiyecekler tüketmek, midenizde yanma şeklinde mide ağrıları çekiyor olabilirsiniz. Asitli içecekler ve çok tuzlu besinler de midenizi olumsuz etkiliyor. Çok fazla fast food tüketimi de mide sağlığınızı bozarak ağrılara sebep olmaktadır. Peki, mide ağrısına ne iyi gelir ? Mide ağrımız olduğunda ne yapmalıyız?

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir ?

Bazı kişilerde kronik hale gelen mide ağrısına ne iyi gelir ? Evde ağrı ile baş etmenin yolları nelerdir? Bu iki sorunun çok önemli olduğu, sürekli ağrılı bir hayat geçiren kişiler, listemizde yer alan önerileri dikkate alın! 

1- Mide Ağrısı Nasıl Geçer ? Tarçın Mide Ağrılarına İyi Geliyor

Kronik olarak mide sancısı ya da ağrısı yaşayan kişiler, sabahları aç karnına bir çay kaşığı kadar tarçın yemelidir. Mide ağrısını kısa sürede azaltan tarçın salep veya sütün üzerine dökülerek de yenilebilir. İçilen suya bir çubuk tarçın atmak da metabolizmayı hızlandırarak sindirim siteminizi çalıştıracak ve mideyi rahatlatacaktır. 

2 – Muz

Sporcular tarafından eklem ağrılarına iyi geldiği için çokça tüketilen muz mide ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevapları arasındaki en etkili çözümlerden biridir. Lifli bir besin olan muz midedeki enzimlerin doğru salgılanmasını sağlayarak midenin doğru bir şekilde çalışmasını sağlar. Öğün aralarında, akşam yatmadan önce veya sabah aç karnına yendiği zaman mide rahatsızlıklarına bire bir olan muz aynı zamanda tok tutar. 

3 – Yoğurt

Düzenli olarak spor yapan kimselerde vücudun yorulmasıyla kıvrandıran mide ağrısı ve ekşimesi çoğunlukla gözlenmektedir. Yarım yağlı ev yapımı veya laktoz içermeyen yoğurtlar tüketmek mideyi rahatlatacak ve enerji verecektir. Ayrıca mide enfeksiyonları önleyecek ve bağışlık güçlendirici  özellik taşıyacaktır. 

4 – Süt

Aniden gelen mide yanmaları ve kramplarına birkaç yudum süt içilmesi tavsiye edilir. Sütü fazla içmek gaza ve yine mide ağrısına neden olabileceği için az içmekte fayda vardır. Mide ağrısına ne iyi gelir diye düşünenler için en kolay çözüm yolu olan süt, mide sorunu yaşayan kişilerin dolabından eksik olmamalıdır. Eğer pek çok insanda görülen laktoza karşı bir hassasiyet durumu varsa veya süt ve süt ürünlerine reaksiyon gösteren bir vücut söz konusu ise süt önerisi göz ardı edilebilir. 

5 – Maden Suyu

Yemek yedikten yaklaşık 10 dakika sonra doğal maden suyu içmek mideyi rahatlatacak ve hazımsızlığı ortadan kaldıracaktır. Ayrıca bu doğal maden suyu tüketimini düzenli hale getirmek mideyi çok daha düzenli çalışmaya itecektir. Böylece ağrı da ortadan kalkacaktır. 

6 – Nane

Mide ağrısı nasıl geçer dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de taze nanedir. Çünkü bazı insanlar için sürekli yaşanan mide ağrıları irritabl bağırsak hastalığı yani IBS de denen hastalıktan kaynaklanır.  Bu nedenle nanenin bu sancıları çok daha azalttığı ve rahatlattığı için tavsiye edilmektedir.

7 – Keten Tohumu

İçermiş olduğu yüksek lif oranı ve omega 3 sayesinde keten tohumu, ilaçla geçmeyen mide ağrısı , mide şişliği ve sancısını önlemekte oldukça etkilidir. Bunların yanı sıra kabızlık sorunu yaşayanlar için de tavsiye edilir. Antioksidan özelliği taşıyan keten tohumu ayrıca midenizdeki oluşan enfeksiyonlara karşı size güçlü bir savunma sağlayacaktır.

8 – Bol Su Tüketmek

Bolca su içmek vücudumuzu düzene sokmakla kalmayıp aslında sorun yaşadığımız mide ve baş ağrıları gibi sancılara da iyi gelmektedir. Besinlerin kolay sindirimini ve emilimini sağladığı için su içme alışkanlığı hazımsızlık gibi sıkıntıları da ortadan kaldırır. 

9 – Zencefil

Mide problemleriniz için en önemli bitkisel çözümlerden birisi de zencefildir. Sindirim sistemini yatıştıran zencefil hazımsızlıkla başa çıkmada en etkili çözümdür.  Mideyi rahatlatırken besinlerin kolayca sindirilmesini de sağlar.

10 – Mide Ağrısına Ne İyi Gelir – Bitki Çayları

Rezene çayı, kimyon çayı, nane çayı, anason çayı ve özellikle papatya çayı gibi doğal bitki çayları Mide ağrısına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en etkili ve en rahatlatıcı çözümlerdir.  Sakinleştirici ve dinlendirici özelliği olan papatya çayı mide krampına ne iyi gelir diye düşünüyorsanız en etkili çözümdür.

Bonus : Mide Ağrısına İyi Gelen Doğal Kür Tarifi Feridun Kunak

YouTube video

Ünlü doktor Feridun Kunak mide ağrısı kürü ile mide rahatsızlıklarına çözüm önerisi sunmaktadır. Video da detaylı bir şekilde tarifi verilen kürü diyabet hastaları da uygulayabilmektedir. Fakat kişiden kişiye değişen hastalık geçmesi nedeniyle her tarifte olduğu gibi bu tarifi de uygulamadan önce mutlaka ve mutlaka doktora danışılmalıdır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!