featured

Mometix Burun Spreyi Fiyatı 2023 | Mometix AQ Nasıl Kullanılır Yan Etkileri Nelerdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mometix burun spreyi fiyatı 2023 ne kadar sorusu, burundaki iltihap, kaşıntı ve tıkanıklık için kendisine Mometix reçete edilen kişiler tarafından merak ediliyor. SGK tarafından da karşılanan bir burun spreyi olan Mometix, eczanelerden reçetesiz de satın alınabiliyor. Peki, Mometix burun spreyi fiyatı ne kadar? Mometix Aq %0.05 burun spreyi nasıl kullanılır? Mometix nedir ne işe yarar? Mometix yan etkileri nelerdir? Bu yazımızda Mometix prospektüs içeriğine göre en merak edilen sorulara cevap verecek, Mometix burun spreyi hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız…

Mometix Burun Spreyi Fiyatı 2023 Ne Kadar ?

Mometix burun spreyi fiyatı 2023 fiyat listesine göre; 60.35 TL. Normal reçete ile satılan bu burun spreyi, sosyal güvencesi olan kişiler tarafından daha düşük bir ücretle de satın alınabiliyor. Eğer sosyal güvenceniz yok ise Mometix burun spreyi fiyatı 2023 yılında sizler için 60.35 TL.

Mometix Burun Spreyi Nedir ? Mometix Aq Etken Maddesi Nedir ?

Mometix burun spreyi nedir; etken maddesi mometazon furoat monohidrat, yardımcı maddeleri ise; benzalkonyum klorür, gliserin, mikrokristal selüloz, sitrik asit monohidrat, sodyum karboksimetilselüloz, sodyum sitrat dihidrat, saf su ve polisorbat 80 olan bir burun spreyidir.

Mometix AQ %0.05 burun spreyinin her püskürtmesinde 50.000 mikrogram mometazon furoata eşdeğer 51.75 mikrogram mometazon furoat monohidrat bulunmaktadır. Drogsan İlaçları tarafından satışa sunulan Mometix burun spreyi fiyatı 2023 Ocak ayı itibari ile 60.35 TL’dir. Yalnızca eczanelerde satışı yapılmaktadır.

Mometix Ne İşe Yarar ?

Mometix AQ burun spreyi ne işe yarar; burundaki kaşıntıyı, tıkanıklığı, iltihabı ve hapşırığı gidermede etkilidir. Mometix AQ içeriğindeki küçük miktardaki mometazon furoat, burun içine püskürtüldüğünde burundaki iltihabı, kaşıntıyı ve tıkanıklığı tedavi eder.

Mometix burun spreyi, süspansiyon kortikosteroidler ilaç grubuna dahildir. Genellikle 6 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde kullanıma uygundur. Ancak alerjik rinit tanısı alan 2-6 yaş arası çocuklarda, doktor tavsiyesiyle kullanılabilir. Mometix prospektüs içeriğinde, Mometix ne işe yarar sorusuna şu başlıklar altında cevap verilmiştir:

Yetişkinlerde ve 6 yaş üstü çocuklarda saman nezlesi tedavisinde kullanılırYetişkinlerde ve 6 yaş üstü çocuklarda yıl boyu devam eden rinit (burun iltihabı) tedavisinde kullanılır12 yaş üzeri çocuklarda ve erişkinlerde mevsimsel alerjik rinitin önlenmesi için kullanılır2-6 yaş arası alerjik rinit tanısı alan çocukların tedavisinde kullanılır18 yaş bireylerde ve yetişkinlerde iyi huylu ut (nazal polip) tedavisinde kullanılır

Mometix Burun Spreyi Nasıl Kullanılır ?

Mometix burun spreyi fiyatı, bu sprey hakkında internet üzerinde en sık araştırılan konudur. Ancak Mometix Aq nasıl kullanılır sorusuna da sıklıkla yanıt aranmaktadır. Her zaman için bu burun spreyi, doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Eğer doktor veya eczacı tarafından bilgi verilmediyse, Mometix prospektüs içeriğine göre kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

Mometix Aq nasıl kullanılır sorusunun cevabı; spreyi kullanacak olan kişinin rahatsızlığına ve yaşına bağlı olarak değişir. Mometix sprey, doktorun önerdiği süreden ve dozdan fazla kullanılmamalıdır. Mometix prospektüs içeriğinde, spreyin kullanıma hazırlanması şu şekilde belirtilmiştir:

İlk kullanımda, spreyim pompasının ayarlanması ve düzgün püskürtme yapması için 10 kez havaya püskürtülmelidirMometix sprey, her kullanımdan önce çalkalanmalıdırMometix kullanımına 14 gün ara verildiyse; 14 gün sonrasında ilk kullanımda pompanın ayarlanması için havaya 2 kez püskürtülmelidir

Mometix burun spreyi nasıl kullanılır sorusuna ise prospektüste şu şekilde cevap verilmiştir:

Sprey şişesi yavaşça çalkalanır, kapak çıkartılırBurun narince temizlenirBurun deiğinin bir tanesi kapatılır, sprey pompasının ucu açık olan burun deliğine yerleştirilirBurundan yavaşça nefes alınır ve nefes içeri çekilirken sprey bir kere püskürtülür. Nefes ağızdan verilir ve diğer burun için aynı adımlar uygulanır

a- Rinit ve Saman Nezlesi Tedavisi için Mometix Burun Spreyi Nasıl Kullanılır ?

Mometix Aq %0.05 burun spreyi saman nezlesi ve yıl boyu devam eden rinit tedavisi için 12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde; günde bir defa 2 kez her burun deliğine püskürtülür

Mometix AQ %0.05 burun spreyi rinit ve saman nezlesi tedavisi için 2-11 yaş arası çocuklarda; her burun deliğine günde 1 defa püskürtülür

UYARI: Mometix burun spreyi, saman nezlesi etkilerinin azaltılması için polen mevsimi başlamadan 2-4 hafta önce doktor tavsiyesi ile kullanılmaya başlanabilir. Ancak nazal steroid olan burun spreyleri, çocukların büyüme hızını yavaşlatabilir. Bu sebeple kesinlikle doktor bilgisi dışında ve doktorun önerdiği süreden fazla kullanılmamalıdır.

b- Nazal Polip Tedavisinde Mometix AQ Burun Spreyi Nasıl Kullanılır ?

Nazal polip tedavisinde yetişkinlerde ve 18 yaşın üstündeki bireylerde Mometix kullanımı; başlangıç dozu olarak günde bir defa her iki burun deliğine de iki püskürtme şeklindedir. Eğer semptomlar en geç 6 hafta içerisinde kontrol altına alınmazsa, günde 2 kez her iki burun deliğine de 2 püskürtme yapılabilir. Ancak doz artırımı yalnızca doktorun tavsiyesi ile yapılmalıdır.

Mometix Burun Spreyi Yan Etkileri Nelerdir ?

Her ilaçta olduğu gibi Mometix aq yan etkileri de söz konusudur. Özellikle Mometix etken maddesi ve yardımcı maddelerine duyarlı olan kişiler bu spreyi kullanmamalı, doktorlarını bilgilendirmeli ve Mometix muadili sprey için bilgi almalıdır.

Mometix burun spreyi yan etkileri, prospektüste seyrek, çok seyrek, yaygın görülen yan etkiler olarak kategorize edilmiştir. Seyrek ve çok seyrek görülen Mometix AQ yan etkileri, spreyin kullanımının derhal durdurulmasını gerektiren, hemen sağlık kuruluşlarının acil bölümüne başvurulmasını gerektiren yan etkilerdir. Seyrek ve çok seyrek görülen Mometix aq yan etkileri şunlardır:

  • Uygulama sonrası burun içinde gelişen aşırı duyarlılık
  • Nefes darlığı
  • Ödem

Yaygın görülen ve doktorun bilgilendirilmesi gereken Mometix aq yan etkileri ise şunlardır:

  • Burunda tahriş
  • Baş ağrısı
  • Burun kanaması
  • Burunda yanma
  • Burunda ülserleşme
  • Boğaz iltihabı (farenjit)
  • Hapşırık

Kimler Mometix Burun Spreyi Kullanamaz ?

Her ilaçta olduğu gibi Mometix burun spreyini de kullanmaması gereken kişiler vardır. Öncelikle; Mometix etken maddesi ve yardımcı maddelerine duyarlı kişiler bu spreyi kullanmamalıdır. Ayrıca doktor tavsiyesi olmadan da Mometix kullanımı yapılmamalıdır.

Burun enfeksiyonu geçiren kişiler de, enfeksiyon iyileşinceye dek bu spreyi kullanmamalıdır. Bununla birlikte burun yaralanması ya da ameliyatı lan kişiler, iyileşene dek kullanım yapmamalıdır.

Mometix Muadili Spreyler Nelerdir ?

Mometix yan etkileri söz konusu olduğunda ya da piyasada Mometix sprey bulunmadığında, Mometix muadili spreyler hastalara verilebilir. Genel olarak Mometix muadili spreyler ise şunlardır:

Etacid %0.05 Nazal SpreyMomecon %0.05 burun spreyiMonaliz %0.05 burun spreyiMyrey %0.05 burun spreyiNasonex Aqueous nazal spreyNazofix %0.05 nazal spreyNazoster %0.05 nazal spreyRinose %0.05 burun spreyiRisonel %0.05 burun spreyi

YouTube video

Mometix Aq Burun Spreyi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Mometix burun spreyi fiyatı 2023 dışında internet kullanıcıların merak ettiği pek çok soru bulunuyor. Yazımızın bu bölümünde Mometix Aq %0.05 burun spreyi hakkında en çok merak edilen sorulara ve cevaplarına yer vereceğiz.

1- Mometix Burun Spreyi Ne İşe Yarar ?

Mometix burun spreyi; burundaki iltihabı, kaşıntıyı, alerjik riniti, hapşırığı, nazal polipi tedavi eder. Polen mevsiminden 3-4 hafta önce kullanılmaya başlandığında, saman nezlesinin semptomlarının görülmesine engel olur.

2- Mometix Burun Spreyi Çocuklar için mi ?

Mometix sprey, 6 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde kullanıma uygundur. Mometix prospektüs bilgilerinde alerjik rinit tanısı alan 2-6 yaş arası çocukların da bu spreyi kullanabileceği yazmaktadır. Çocuklarınız için doktor tarafından Mometix reçete edildiyse kullanabilirsiniz.

3- Mometix Burun Spreyi Kaç Gün Kullanılır ? Mometix AQ Kaç Gün Kullanılır ?

Mometix AQ burun spreyi, doktorun tavsiye ettiği gün süresince kullanılmalıdır. Bu spreyin reete edilme nedeni değişebilmektedir. Bu sebeple standart bir kullanım süresi yoktur. Ancak uzun süreli kullanım yapılmamalıdır.

4- Mometix Sprey Günde Kaç Kez Kullanılır ?

Yıl boyunca devam eden rinit ve saman nezlesi için 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için Mometix sprey günde bir kez 2 defa, 2 yaş ve 11 yaş arası çocuklar için ise günde 1 defa püskürtülür. Nazal polip tedavisi için 18 yaş üstü kişiler, günde bir kez, 2 püskürtme yapabilir.

5- Mometix Burun Spreyi Kaç Yaş Kullanılır ?

Mometix prospektüs bilgilerinde bu nazal spreyin 6 yaş üzeri çocukların ve erişkinlerin kullanımına uygun olduğu yazmaktadır. Alerjik rinit tanısı alan 2-6 yaş arası çocuklar da reçeteli olarak kullanabilmektedir.

6- Mometix Burun Spreyi Kortizonlu mu ?

Mometix AQ %0.05 burun spreyi kortizonlu nazal spreydir. Çünkü Mometix kortikostreoid ilaç grubuna dahildir. Bu nedenle Mometix reçetesiz, uzun süreli kullanım gerçekleştirilmemelidir. Doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır.

7- Mometix Burun Spreyi Hamilelikte Kullanımı Nasıl Yapılır ?

Mometix prospektüs içeriğinde, hamilelerin, hamilelik şüphesi olanların ve hamile kalmayı planlayanların doktor tavsiyesi olmadan kullanım gerçekleştirmemesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Mometix nazal kortikostreoid preparatları arasında yer aldığı için kullanım sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz mutlaka doktorunuza danışınız.

8- Mometix AQ Burun Spreyi Emziren Anneler Kullanabilir mi ?

Mometix spreyin emziren anneler tarafından kullanılıp kullanılmayacağı bilgisi doktorlar tarafından verilmektedir.doktorunuza danışmadan Mometix kullanımı yapmayınız.

9- Mometix Burun Spreyi Bebeklerde Kullanılır mı ?

Mometix AQ %0.05 burun spreyi bebeklerde kullanılmamaktadır.

10- Mometix Reçetesiz Alınır mı ?

Mometix sprey normal reçeteli bir nazal spreydir. Bu nedenle Mometix reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınabilir. Ancak reçetesiz Mometix burun spreyi fiyatı 60.35 TL’dir. Sosyal güvencesi olan kişiler, reçete ile bu spreye daha az ödeme yaparlar.

Mometix Burun Spreyi Kullanma Talimatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!