featured

Mozart Dinlemek Zeka Gelişiminizi Etkiler mi? Mozart’ın Zeka Gelişimi Üzerindeki Etkileri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

İlk klasik müzik örneklerinden birisi olan Mozart, özellikle anne adaylarının ve yeni anne olmuş kadınların çok zikrettiği bir müzik türü oluyor. Çünkü toplumun geniş bir kesiminde “Mozart dinleyen çocuğun zeka gelişimi daha hızlı olur” algısı oldukça fazla.

1993 yılında yayınlanan bir makalede Mozart müziğini dinleyenlerin uzamsal zekasının ilerlediğine dair sonuçlar ele alındı. Labirent çözebilme ya da kağıt katlama tekniklerini düşünebilme anlamına gelen uzamsal zekanın gelişmesi ile Mozart’ın zeka gelişimine olan etkileri de araştırılmaya başlandı.

Nitekim Mozart’ın uzamsal zeka gelişimini desteklemesi genel zeka gelişimi ile ilişkilendirilmiş olsa da bu doğru bir tutum olmadı. Zira, yapılan bir araştırmada Mozart gibi klasik müzik dinleyenlerde müziğin etkisinin 15 dakika gibi kısa bir sürede kaybolduğu görülmüştür.

Daha sonraki çalışmalarda ise ruhu dinlendiren, müzik alanında önemli bir sanat eseri olan Mozart’ın insana dinginlik verdiği gerçeğini doğrulasa da zeka gelişimini etkilediği tezini çürüttü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!