featured

Murat Yıldırım Kimdir | Murat Yıldırım Kaç Yaşında? Murat Yıldırım Evli mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Murat Yıldırım kimdir? Geçtiğimiz günlerde Aziz dizisiyle yeniden ekranlara giriş yapan oyuncu karizmatik duruşu ve oyunculuğu ile oldukça beğeniliyor. Sektörde önemli pek çok dizinin başrol oyuncusu olarak gördüğümüz oyuncunun özel yaşantısı ise bir hayli merak ediliyor. Peki, Murat Yıldırım kimdir? Murat Yıldırım eşi kim? İşte yanıtları…

Murat Yıldırım Kimdir? Murat Yıldırım Yaşı Kaç?

Murat Yıldırım kimdir? 13 Nisan 1979 doğumlu olan Murat Yıldırım yaşı 45’tir. Oyuncu 45 yaşında olmasına rağmen oldukça fit ve genç bir görünüm sunmaktadır.

1- Murat Yıldırım Nereli Kürt mü? Murat Yıldırım Aslen Nereli?

Murat Yıldırım nereli Kürt mü? Murat Yıldırım aslen nereli sorusuna öncelikle Mardinli olduğu yanıtıyla başlayalım. Evet, oyuncu aslen Kürt ve Arap kökenlidir.

2- Murat Yıldırım Kürtçe Biliyor mu?

Murat Yıldırım vermiş olduğu bir röportaj sırasında Kürtçe bilmediğini ifade etmişti. Oyuncunun evde annesinin Arapça konuşurken, babasının ise Kürtçe konuştuğu için Kürtçe öğrenemediklerini belirtmektedir.

3- Murat Yıldırım Babası Kimdir? Murat Yıldırım’ın Annesi Kimdir?

Murat Yıldırım babası, Mehmet Salih Yıldırım’dır. Oyuncunun babası öğretmendir. Murat Yıldırım’ın annesi ise Hayat Yıldırım’dır. Oyuncunun annesi ve babası şimdilerde İstanbul’da yaşamlarını sürdürmektedir. Oyuncunun babası henüz daha ortaokuldayken Mardin’den ayrılmış ve Konya’ya yerleşmişlerdir.

4- Murat Yıldırım Kaç Kardeşi Var? Murat Yıldırım’ın Kardeşi Dilara Kimdir?

Murat Yıldırım kaç kardeşi var konusunda ise net bir bilgi paylaşımı bulunmamaktadır. Oyuncunun bir kız kardeşi olduğu bilinse de erkek kardeşinin olup olmadığı bilinmiyor.

5- Murat Yıldırım’ın Erkek Kardeşi Ne İş Yapıyor? Murat Yıldırım Ailesi

Murat Yıldırım’ın erkek kardeşi var mı yok mu bilinmemektedir. Ancak yakışıklı oyuncunun Dilara adında bir kız kardeşi bulunmaktadır. Oyuncu lise çağına kadar Konya’da daha sonra ise Adana’da yaşamıştır.

Burada eğitim hayatını tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Murat Yıldırım mühendislik yerine hayalini kurduğu oyunculuk üzerine yoğunlaşmayı tercih etmiştir. Okuduğu üniversitede tiyatro ve oyunculuk eğitimleri alan oyuncu bir süre amatör olarak çalışmıştı.

6- Murat Yıldırım Boyu ve Kilosu Nedir?

Murat Yıldırım’ın fiziki özellikleri ise bir hayli dikkat çekiyor. Fit bir görünüme sahip oyuncu düzenli olarak spor yaparak bu yönünü korumaya çalışmaktadır. Oyuncunun boyu 1.82 iken, kilosu 72’dir.

7- Murat Yıldırım Evli mi? Murat Yıldırım Eşi Kimdir?

Murat Yıldırım evli mi? Oyuncu dizi sektörüne adım attıktan 5 yıl sonrasında Burçin Terzioğlu ile tanışmış ve 2008 yılında bir evlilik yapmıştı. Murat Yıldırım eski eşi Burçin Terzioğlu ile 2014 yılında yollarını ayırdı. Özel hayatı ile gündeme gelmekten hoşlanmayan oyuncu 2016 yılında Londra’da tanıştığı Faslı sevgilisi Imane Elbani ile evlenmişti. Ortadoğu ülkelerinde de büyük bir üne sahip oyuncunun bu evliliği halen sürmektedir.

8- Murat Yıldırım Dizileri Hangileri? Murat Yıldırım Filmleri Listesi

Murat Yıldırım’ın dizi geçmişi bir hayli fazladır. Oyuncunun ilk dizi deneyimi 2003 yaşında Ölümsüz Aşk ile başlamış, 11 bölüm sürmüştür. Murat Yıldırım bu dizi öncesinde Hayat Bilgisi, Ayrılsak da Beraberiz gibi projelerde kısa süreli olarak da yer almıştır. 2004 yılına gelindiğinde oyuncu Bütün Çocuklarım ve Büyük Yalan dizilerinde yer almıştı.

2006 yılında Fırtına dizisinin Başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkan Yıldırım, Burçin Terzioğlu ile partner olduğu bu dizide büyük popülarite elde etmiştir. Bu projenin ardından ise Asi adlı dizide Tuba Büyüküstün ile başrolü paylaşmıştır. Bu diziler sonrasında Murat Yıldırım Aşk ve Ceza, Suskunlar, Gecenin Kraliçesi gibi başyapıtlarda yer almıştır.

2020-2021 yılında rol aldığı Ramo dizisi ise televizyon sektörünün unutulmaz projeleri arasında yer almaktadır. Bu proje bittikten birkaç ay sonrasında ise oyuncu Aziz dizisiyle el sıkıştı.

YouTube video

Geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayınlanan dizini başrolü Aziz rolüne hayat veren Murat Yıldırım, başarılı oyunculuğuyla büyük ses getirdi. Murat Yıldırım filmleri arasında ilki ise Organize İşler’dir. Oyuncu bu film dışında Araf, Güz Sancısı, Kırımlı, Kocan Kadar Konuş, Sonsuz Aşk, Ayla, İlk Öpücük, Scorpion ve Mako gibi projelerde yer almıştır.

Murat Yıldırım’ın Aziz dizisindeki partneri Damla Sönmez kimdir yazımızı okumak için tıklayınız.

9- Murat Yıldırım İnstagram Hesabı Nedir?

Murat Yıldırım İnstagram hesabı ise İnstagram kullanıcıları tarafından oldukça merak ediliyor. Oyuncunun İnstagram hesabı @mrtyldrm şeklindedir. Murat Yıldırım’ın İnstagram üzerinde yaklaşık 4 milyon takipçisi bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!