featured

Müslüman Olan İtalyan Kadına İtalya Devletinden Terörist Suçlaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın Lig Partisi’nin Milletvekili Alessandro Pagano tarafından Afrika’dan kurtarılan ve kurtarıldıktan sonra Müslüman olan İtalyan vatandaşı Silvia Romano için terörist suçlaması yapıldı. Suçlamada Silvia Romano’ya yeni terörist ifadelerini kullanan Pagano, İtalyan Parlamentosu’nun alt kanadı temsilcilerinden ve Meclis Başkanvekili Mara Carafagna’dan tepki geldi.

Meclis Başkanvekili Mara Carafagna, Romano için kullanılan sözlerin uygun olmadığını ifade ederek kınadı. Ülkenin Demokrat Partisi’nin Milletvekili Emanuele Fiano ise Pangano’nun Meclis kürsüsünden bir kadına iftira attığını ve bu sözlerinde kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Roberto Fico ‘Kabul Edilemez’ Dedi!

Temsilciler Meclisi Başkanı Roberto Fico bir açıklama yaparak Pagano’ya tepki verdi. Roberto Fico,,

“Silvia Romano’ya Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda sarfedilen nefret sözleri kabul edilemez. Meclis, tartışma ve yüzleşme yeridir, 18 aylık cehennemden kurtulan genç bir kadına hakaret edilecek yer değildir.”

Dedi.

YouTube video

İtalyan Parlamentosu’nda en fazla sandalyeye sahip 5 yıldız hareketinin eski lideri olan ve aynı zamanda da Dışişleri Bakanı olan Luigi Di Maio ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Pagano’ya tepkide bulundu. Dia Maio yaptığı paylaşımında,

“İtalya Cumhuriyeti milletvekilinin Mecliste söylediği sözlerden çok utanıyorum. Bu sözler, İtalya tarihine üzücü bir sayfa olarak geçiyor. Bugünlerde Silvia Romano’ya karşı ürpertici şeyler okuduk ve dinledik. Bugün tüm sınırların ötesine geçildi. 18 ay tutsak kalmış 25 yaşındaki bir kızı ‘yeni terörist’ olarak tanımlamak kabul edilemez. Artık yeter! Silvia ve ailesine saygı gösterilsin.”

Sözlerini kullandı.

Silvia Romano, “Africa Milele” olarak adlandırılan sosyal yardım kuruluşunda gönüllü ollmuştu. Kenya’da 20 Kasım 2018 kaçırılmıştı ve 18 ay boyunca esir kalmıştı. Esirlik günleri 9 Mayıs’ta sona ermişti. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ile İtalyan İstihbaratının ortak çalışması sonucunda ise Silvia Romano kurtarılarak 10 Mayıs’ta kendi ülkesine getirilmişti. Ülkesine geldikten sonra neden kaçırıldığı araştırılırken ifadesine başvurulduğunda ise Romano, İslamiyeti seçtiğini belirterek adının da Ayşe olduğunu açıklamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!