featured

Mutlaka İzlemeniz Gereken Netflix Mini Dizileri 2022 Listesi | Netflix Tek Sezonluk Diziler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi mini diziler Netflix listesi, Netflix mini dizileri nelerdir? Netflix tek sezonluk diziler, mutlaka izlenmesi gereken Netflix mini dizi isimleri nelerdir? İşte mutlaka izlemeniz gereken Netflix mini dizilerine dair tüm detaylar…

Son dönemlerin en çok sevilen ve gerek dizileri gerekse filmleri ile izleyicilerin beğenisini toplayan bir platform olan Netflix, mini dizileri ile de aynı başarıyı yakaladı. Haftasonu tatilinizde ya da kısa süreli boş zamanlarınızda bir solukta izleyebileceğiniz en güzel mini dizileri Netflix platformunda bulabilirsiniz.

Mini Dizi Nedir?

Mini diziler, televizyonda çok fazla duymasak da dijital platformlarda son zamanlarda son derece popüler hale gelmiş dizilerdir. Hikayesi tamamlanan ve genellikle tek sezon olan dizilere “Mini dizi” adı veriliyor.

Adından da anlayabileceğiniz gibi genellikle diğer diziler ile kıyasla kısa metrajda ve tek sezonda hikayesini tamamlayan diziler olarak biliniyor. Bununla birlikte mini dizilerin neredeyse hepsi en fazla 12 ila 15 bölümden oluşan dizilerdir.

Netflix Mini Dizileri Devam Edecek mi?

Mini diziler, yukarıda da belirttiğimiz gibi kısa metrajlı ve tek sezonluk dizilerdir. Yani; bir mini dizi en fazla 12 ila 15 bölüm arasında çekilir ve final yaparak hikayesini sonlandırır. Final yaparak biten mini diziler tekrar devam etmez.

Günümüzde özellikle dijital platformlarda mini dizi izleyicilerin izleyici kitlesi oldukça fazladır. Dolayısıyla da her mini dizi final yapıp bitse de arkasından farklı mini diziler çekiliyor. Yani Netflix mini dizileri 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da sevilmeye ve izlenmeye devam eden dizilerdir.

Netflix Mini Dizi Önerileri 2022 | 20 Dakikalık Mini Diziler

Netflix mini dizi tavsiye ettiğimiz bu yazımızda ilgi alanlarınıza yönelik birbirinden güzel ve tek solukta izleyebileceğiniz dizi önerileri bulabilirsiniz. Ortalama 20 dakikalık metrajlar ile çekilen bu mini dizileri, ailenizle ya da eşinizle keyifle izleyebilirsiniz.

Mini diziler, özellikle kısa boş zamanlarınızı keyifle değerlendirebileceğiniz alternatif seçenekler arasında yer alıyor. Bizler de sizlere Netflix mini dizi 2022 listesini sizler için derledik.

1. The Queen’s Gambit

YouTube video

Walter Tevis’in 1983 tarihinde yayınlanan romandan esinlenerek çekilmiş bir mini dizi türüdür. Mutlaka izlemeniz gereken ve izleyicilerden tam not alan The Queen’s Gambit, Amerikan drama türünde çekilmiştir.

23 Ekim 2020’de Netflix’de yayınlanan The Queen’s Gambit, Netflix izleyicileri tarafından oldukça beğeniliyor.

2. Chernobyl

YouTube video

Alexey, kaybeden sevgilisini bulmak için büyük mücadele eder ve sonunda kaybettiği sevgilisini bulur. İtfaiyeci mesleğinden emekli olarak hayatına devam eden Alexey, sevgilisle yeni bir hayata başlamaya hazırlanırken başına geleceklerden haberi yoktur.

Çernobil felaketi ile hayatı bir kez daha alt üst olan Alexey, kendisini bir felaketin daha ortasında bulur. Dram konusunda çekilen Chernobyl, mutlaka izlemeniz gerekenler arasında yer alıyor.

3. Unorthodox (2020 – )

YouTube video

Hikayesi tamamen gerçek hayat hikayelerden alınmış olan Unorthodox, görücü usulü ile evlendirilmek istenen genç kız Esther’ın hayat hikayesini anlatıyor. Tüm baskılara rağmen hayallerinin peşinden koşan Esther, Berlin’e kaçsa da toplumun gerek toplumsal gerekse dini baskıları da peşinden gider.

4. When They See Us (2019)

YouTube video

2019 yılında Netflix’te yayınlanarak Netflix mini dizileri en iyi diziler arasında yer almayı başarmıştır. Konusu ise; suçu olmadığı halde tutuklanan 5 siyahi genç üzerine oluşturulmuştur. Bununla birlikte Netflix dizileri arasında ıMDb puanı en yüksek olan mini dizidir.

Beş siyahi genç, koşu yapan kadına cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınır. Beşli olarak anılmaya başlanan siyahi gençler, suçsuz olsalar da suçsuzluklarını ispat edemez ve hapse girerler. Siyahi olan beş gencin suçsuzluklarını kanıtlamak için yaptıkları ise olayların soluk kesen noktaya ulaşmasına ortam hazırlar.

5. The Haunting of Hill House (2018 – )

YouTube video

Shirley Jackson’un romanından esinlenerek çekilmiş ve 2018 yılında Netflix’te yayına girmiştir. Tepedeki Ev / Perili Köşk olarak evde çocukluğunu geçiren ve daha sonrasında farklı yerlere dağılan 5 kardeşin perilerle ve hayaletlerle dolu hikayesi nefes kesen sahneler ile anlatılıyor.

6. Unbelievable (2019)

YouTube video

Gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı Unbelievable, suç, gerilim ve dram türü olarak 2019 yılında NEtflix mini dizileri arasında yayınlanmaya başladı. Yayınlandığı günden itibaren seyirciden tam not alan Unbelievable, en başarılı diziler listesinde de yerini almayı başardı.

Genç kız Marie, tecavüze uğradığı gerekçesiyle suç duyurunda bulunur ancak elinde hiçbir kanıt yoktur. Dolayısıyla da iddiaları asılsız olarak değerlendirilir. Bunun üzerine dedektif olan iki kadın Marie’yi araştırmaya başlar.

7. Rise of Empires: Ottoman (2020)

YouTube video

Dram, tarih ve savaş türünde olan Rise of Empires: Ottoman, belgesel türünde bir mini dizidir. Özellikle belgesel türünde Netflix mini dizi öneri istiyorsanız mutlaka izlemeniz gereken dizilerin başında geliyor.

Osmanlı İmparatorluğu ile Bizans arasındaki savaşları olan belgesel tadındaki Rise of Empires: Ottoman, 2022 yılında da ev sevilenler listesinde yerini almayı başardı.

8. The English Game (2020 – )

YouTube video

Futbolun tarihi gelişimini ele alan The English Game, 2020 yılında Netflix mini dizisi olarak yayına girdi. Spor alanında başarılı bir yapım olan bu dizide, zengin sporu olarak bilinen futbola fakir sporcuların da girmesiyle birlikte gelişen olayları ele alıyor.

9. Into the Night (2020)

YouTube video

Dengesi bozulan dünyaya artık güneş de zarar vermeye başlar. Uçakla yolculuk yapan insanlar dahi dünyanın karanlık noktalarını seçmeye özen gösterir. Çözümü uçağa binerek kaçmakta bulan insanların güneş ışınlarından kaçarken birbirleri ile ettiği mücadele ise gerilimi hat safhaya çıkarır.

10. The Spy (2019)

YouTube video

Tarihi olayları dramatize ederek konu alan The Spy, mini dizi formatında 2019 yılında Netflix’te yayına girdi. 1960’lı yılları anlatan bu mini dizide, İsrail ajanı olan Eli Cohen’ın yaptıkları gözler önüne seriliyor.

Yüksek sosyetede kabul gören Eli Cohen, oynadığı role kendisini fazla kaptırınca kim olduğunu da unutuyor ve kimlik karmaşası yaşıyor.

11. I Am Not Okay with This (2020)

YouTube video

Netflix mini dizi komedi önerisi arıyorsanız mutlaka I Am Not Okay whits This mini dizisi izlemeniz gerekenler arasında yer almalıdır. 15 yaşında olan bir lise öğrencisi, özel güçlere sahip olduğunu fark edince bir anda hayatı bambaşka bir hale döner.

Doğa üstü güçleriyle meşgul olan kızın öte yandan okulunu devam ettirmeye çalışmasıyla hayatı büyük oranda karmaşaya düşer. Sonrasında ise kahkaha tufanına kapılacağınız sahnelere tanıklık edebilirsiniz!

12. Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer (2019)

YouTube video

Aksiyon ve dram tadındaki bu mini dizi de listemizde yerini alan başarılı dizilerden birisidir. Vahşi bir şekilde katledilen kedi yavrusunun gizli bir hesapla sosyal medyada paylaşılması üzerine caniyi yakalamak için gönüllü olan dedektif işe koyuluyor.

Toplamda 3 bölümden oluşsa da her bölümü dolu dolu olan bu mini diziyi mutlaka izlemelisiniz!

13. Warrior Nun (2020)

YouTube video

Dram ve bilim kurgu türünde bir mini dizi önerisi arıyorsanız önerebileceğimiz dizilerden birisi de Warrior Nun olacaktır.

Ölen ve morga konulan bir genç kızın morgda tekrar hayata dönmesini konu alan Warrior Nun, rahibelerin gizli olan mezhebi için seçilen Halo taşıyıcısı olduğundan haberi yoktur. Yeniden hayata gelmenin mutluluğunu yaşasa da aslında onu çok farklı bir hayat beklediğinden haberi yoktur.

14. Ragnarok (2020)

YouTube video

Gerilim ve heyecanın bir an bile eksik olmadığı Ragnarok, Norveç’te bir kasabanın hayat hikayesini ele alıyor. Durmak bilmeyen yağmurların ve ılık geçen kış mevsimlerinin yaşandığı kasabada ise hayatın her gün daha da zorlaşmasıyla kasabada yaşayanları hiç de kolay bir hayat beklemiyor.

15. Netflix Mini Dizileri | Snowpiercer (2020)

YouTube video

Dram, gerilim, aksiyon ve aynı zamanda komedinin bir arada olduğu Snowpiercer’da dünyanın kötüye gidişini engellemek için bilim insanları harekete geçmeye karar verir ve gezegeni dondururlar. Devasa bir buz kütlesi haline gelen dünya ile mücadele eden insanlar ise adeta yaşamak için mücadele etmeye başlar.

Trendeki insanların mücadelesini konu alan Snowpiercer’da ilginç olan başka bir şey ise tren vagonlarının bile toplumda bir sınıfa ait olmasıdır!

16. Maniac (2018)

YouTube video

Dram ve komedi türünde çekilerek 2018 yılında Netflix’te yayına giren Maniac, birbirine yabancı olan iki insanın ilaç deneyine katılmasını ve bu deney sırasında yaşadıklarını konu alıyor. Deneyi yapan doktor ise, annesiyle sorunlar yaşar.

Psikolojik olarak pek de sağlıklı olmayan doktorun bu hali deneyi çok farklı bir boyuta taşır. Dram ve komedinin iç içe olduğu bu mini diziyi mutlaka izlemelisiniz.

17. Godless (2017)

YouTube video

NEtflix’te en çok izlenen ve sevilen mini dizileri arasında yer alan Godless, bir kanun kaçağını ele alıyor. Büyük bir çetenin eskiden üyesi olan bir suçluyu arayan kanun kaçağı da oldukça acımasızdır.

Bu uğurda Batı’ya ileyen Jeff Daniels, o eski çete üyesini sadece kadınların var olduğu bir kasabada çok farklı bir halde bulur ve işler oldukça değişir.

18. Alias Grace (2017)

YouTube video

2017 yılında yayınlanan Alias Grace, İrlanda’da yaşarken Kanada’ya göçmek isteyen Grace’in yaşadıklarını konu alıyor. Grace, Kanada’da Thomas Kinnear adında bir adamın yanında hizmetçiliğe başlar.

Kısa bir süre sonra adam vahşi bir şekilde öldürülür ve Grace de suç ortağı olduğu gerekçesi ile hapse atılır. Cinayeti işleyen cani idam edilse de Grace, 16 yaşında olduğu için idam edilemez ancak ömür boyu hapis cezasına çarptırılır.

Dr. Simon adındaki başarılı ve ünlü psikolog ise küçük kızın masumiyetini ispatlayabilmek için çalışmaya başlar.

19. Love, Death & Robots (2019 -)

YouTube video

Animasyon sevenlerden misiniz? O halde size tavsiye edebileceğiniz en iyi Netflix mini dizileri listesinde yer alan Love, Death & Robots mini dizisidir. Her bölümü 5 ila 15 dakika arasında olan Love, Death & Robots, kaliteli bir animasyon dizisi olmakla birlikte sürükleyici ve akıcılığı ile de dikkat çekiyor.

20. Black Earth (2019 – )

YouTube video

Gerilimi ve duygusallığı bir arada bulabileceğiniz Black Earth, Raun’da meydana gelen soykırım sonrasında insan haklarını ele alıyor. Savaş suçlarıyla ilgili davayı üstlenen Kate, hiç beklemediği bir anda geçmişiyle yüzleşir ve işler beklemediği bir noktaya gelir.

21. Tokyo Trial (2017)

YouTube video

Drama türündeki mini dizilerin en sevilenlerinden birisi olan Tokyo Trial, ikinci dünya savaşı sonrasında görevlendirilen 11 yargıcın Japon savaş suçlularının kaderini belirlemesi üzerine kurgulanmıştır.

22. The Haunting of Bly Manor (2020)

https://www.youtube.com/watch?v=Io1Mq17MdZk

Genç bir eğitimen ola ve hem öksüz hem de yetim kalan iki çocuğa bakmakla görevli olan Dani Clyton’un yaşadığı ilginç olayları çarpıcı bir şekilde ele almıştır. Dani Clyton, tüm bu olaylara karşı hem kendisini hem de iki çocuğu büyük mücadeleler ile korumaya çalışır.

23. The Serpent (2021)

YouTube video

8 bölümden oluşan mini dizi The Serpent, BBC One ve Netflix’in ortak yapımı olan bir dizidir. 2021 yılında yayına girmesine rağmen 2022 yılında da enleri arasında yer almayı başarmış başarılı bir yapımdır.

24. Teenage Bounty Hunters (2020)

YouTube video

Suç ve komedi türünde son derece başarılı bir mini dizi yapımı olan Teenage Bounty Hunters, 16 yaşında olan ikiz kız kardeşlerin hayat her açıdan sorgulamaya aldıkları bir dönemden geçiyorlardır. Tamda bu sırada bir kelle avcısı tarafından işe alınan ikiz kardeşler, kendilerini suçluları kovalarken bulur.

25. The Innocent (2021)

YouTube video

Bir İspanyol dizisi olan The Innocent, 2021 yılında yayına girse de son dönemlerin en çok konuşulan mini dizileri arasında yer almayı başardı. Bir kavgada yaralama yapan Mateo, 9 sene hapis cezası alır ve cezasını yatıp çıkar. Tam da çocukları ve eşiyle yepyeni bir hayata hazırlanan Mateo, karısının kaçırılma haberi ile şoka girer.

Olay örgüsü adeta sizi bir hüzünlendirirken diğer yandan da beyin fırtınası yapmanızı sağlayacak başarılı bir yapımdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!