featured

Mutlu Evlilik Nasıl Olur ? Mutlu Evliliğin 4 Sırrı Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutlu evlilik, evlilik müessesesinin kalite ve memnuniyetteki en önemli tanımıdır. Evlilik öncesinde çiftlerin aşırı mutlu hallerini evlilik sonrasında da görmek gerekir. Eğer canım cicim ayları bitmesine rağmen çiftin yüzünde gülücükler senelere meydan okuyorsa evet o evlilik mutludur. Ancak mutlu evlilik için belirleyici birden fazla faktör vardır.

Evlilik kurumunda mutluluğu yok eden tek suçlu yoktur. Sorumluluk eşittir. Burada hem kadınların hem de erkeklerin mutluluğa giden yolda üzerlerine düşenleri yapmaları gereklidir. Peki mutlu bir evlilik için kadın ne yapmalı , erkek ne yapmalı?

Mutlu Bir Evliliğin Sırları

Mutlu bir evlilik için özellikle çiftlerin evlilik uyumu noktasında özenli olmaları gereklidir. evlilik uyumu bir çok yönü ile evlilik kurumunu ayakta tutan en önemli yapı taşıdır. Evlilik uyumu içerisinde 4 ana etken vardır ki bunlar ne kadar sağlam olursa evlilik o yönde mutluluğa doğru hızla koşar.

Mutlu evlilik testi ile bir değerlendirme yapacak olursanız bu 4 sır en temel değerlendirme aracınız olmalıdır:

1- Evlilik Doyumu

Evlilik kurumu, iki farklı özellikteki bireyin bir araya gelip yaşamlarını beraber sürdürdükleri bir yapıya sahiptir. Bu kurumun devamı ancak bu iki bireyin ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanması ile mümkündür.

Çiftlerin kişisel gelişim noktasında birbirlerini desteklemesi, fiziki ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim noktasında birbirlerini desteklemeleri, sosyal çevre konusunda uyum içinde olmaları beklenir.

Eşler yaşam koşullarında ortaya çıkan değişimlere birlikte uyum sağlamalıdır. Daha klasik tabirle ifadece edecek olursak “ben” kavramını kaldırıp “biz” olabilmeyi başarmaktır. Bu koşulu sağlayan çiftler evlilik doyumuna ulaşmış demektir.

Hiçbir zaman eşlerden biri diğerini istediği şekle ya da kalıba sokmaya çalışmamalıdır. Bu tarz girişimler kişilerin özlük haklarına da saygısızlık olarak algılanacağından evlilik kurumunun temellerini sarsacaktır.

Siz, her zaman eşinizi olduğu gibi kabullenip uyum içerisinde yaşamaktan yana olun.

2- Sağlıklı İletişim

Sağlıklı iletişim evlilik için olmazsa olmazdır. Çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları, hatta aklından geçenleri bile okuma becerisi sağlıklı iletişimdeki başarılarının göstergesidir.

Çiftler, her zaman konuşulana saygılı, ev içerisinde görüşlere açık, eşinin söylediğini dinlerken yine aynı saygı çerçevesinde karşılık verebiliyorsa sağlıklı iletişim sağlanmıştır.

Evlilikte mutluluk için sağlıklı iletişim kurmanın ilk yolu eşi dinlemekten geçer. Burada kadın ya da erkek ayrımı yoktur. Kim konuşursa konuşsun sözleri dinlenmeli değerlendirilmeli ve artı eksi yönleri yine konuşarak ölçülmelidir.

İnat, hırs ya da benzeri duygular ile sözü kesmek, fikirlere kapalı olmak, söyleneni duymazdan gelmek sağlıklı iletişimi ortadan ikiye bölecektir.

3- Güven

Mutlu evlilik için güven en büyük gereklerden birisidir. Güven temelli kurulan ilişkiler oldukça sağlam olur. Bu nedenle evliliğinizin mutluluk içinde olmasını istiyorsanız mutlaka güven konusunda hassas olmalısınız.

Eşinize karşı şeffaf olmak herhangi bir şüpheye mahal vermeden hareket etmek sonsuz bir mutluluğun kapısını açacaktır.

4- Mutlu Evliliğin Sırları Cinsellik

Mutlu bir evlilik için kesinlikle cinsellik de önemlidir. Eşler arasında ten uyumu olmalıdır. Zoraki birliktelikler, eşler arasında soğukluğa kadar gidebilir.

Cinsellik noktasında yaşanan sorunlar vakit kaybetmeden giderilmeli ve eşler bu konuyu kendi aralarında konuşarak çözebilmelidir.

Cinsel doyum yaşanan bir evlilikte eşlerin birbirlerine karşı olan sevgileri günden güne yenileneceği için süresiz bir sahiplenme söz konusu olacaktır.

Mutlu Evlilik İçin Bunları Bilin

Mutlu evlilik için tek taraflı tavsiye vermek pek mümkün değildir. Çünkü evlilik içinde kadın ya da erkek ikisi de suçlu olabilir. Bazı durumlar kadınlar erkekleri anlamaz, bazen ise erkekler kadınları… işte bu yüzden 2 ayrı tavsiye yolu çizmekte fayda vardır…

1- Mutlu Bir Evlilik İçin Kadınlara Tavsiyeler

Mutlu bir evlilik için kadın ne yapmalı ? Kesinlikle erkeklerin kadınlar gibi ince düşünemeyeceğini bilmelisiniz ve bu durumu kabullenmelisiniz. Bir erkeği değiştirmeye çalışmak onun sizden koşar adımlarla uzaklaşmasına sebep olur.

Kendince ufak tefek jestler yapmışsa bununla mutlu olmayı bilin garipsemeyi ya da mana bulmayı bırakın.

Eşinize her zaman tebessüm edin. Gülümsemek eşinize karşı duruşunuzu daha sevimli kılacaktır.

Yaşam koşullarında bir değişiklik olduysa onu o sorunla baş başa bırakmayın. Yanında ona destek olduğunuzu gösterin ama gururuna dokunmayın.

2- Mutlu Bir Evlilik İçin Erkeklere Tavsiyeler

Kadınlar her zaman dip köşe düşünür herkesin malumu… Eşinize direkt hayır demeyin. Usulünce ılıman cevaplarla işin sonuna “hayır” a getirin.

Kadınlarla asla inatlaşılmaz bunu öğrenin. Ona her zaman “tamam canım” deyin, sonra usul usul kendi fikrinizi de ona izah edin ve kabul etmesini sağlayın.

Bir kadının asla güvenini kırmayın. Size sonsuz güvenmesi için her zaman dos doğru olun.

Mutlu Evlilik İçin Ne Yapilmali ?

Mutlu evlilik için çiftlerin öncelikle sevgi dili konusunda doğruyu bulmaları gerekir. Herkesin sevgi dili başkadır. Eğer eşinize doğru sevgi dilini kullanarak yaklaşmıyorsanız, iletişimde ciddi kopukluklar yaşanır.

Mutlu evlilik okulu ya da stratejileri ararken Beş Sevgi Dili Kitabını mutlaka okumalısınız. Bu kitapta yer alan sevgi dili tanımları ile eşinize karşı olan bakış açınız ciddi oranda değişebilir.

Çünkü eşinizin huy ya da karakterini düşündüğünüzde onu en doğru şekilde nasıl mutlu edeceğinizin anahtarını bulmuş olursunuz.

Mutlu Evlilik Sözleri

Mutlu bir evlilik için eşler arasında güzel sözlerin havada uçuşması gerekir. Eşine güzel söz söylerken kendinden bir şeyler eksildiğini düşünmek yerine ona güzel sözleri içinizden gelerek söyleyin.

En katı duruş bile bir zaman sonra yumuşamaya başlayacaktır. Evlilik içinde varsa duvarlar bu tatlı sözler ile yıkılmaya başlar.

Mutlu evlilik psikolojisi kesinlikle sevgi ve saygı değer hissetmeye dayalı olarak kıymet alan bir yapıya sahiptir. Eşler kendilerini kıymetli hissettikçe daha anlayışlı bir hal alır.

Mutlu Evliliğin Sırları Kadınlar Kulübü

Kadınlar kulübü platformunda da en çok merak edilen ve fikir sorulan konulardan birisi elbette mutlu evlilik için ne yapabilirim konusudur. Kadınlar özellikle de eşi ile ciddi sorun yaşayanlar tavsiyeler ile evliliklerini sürdürme ya da eşleri ile aralarını tekrar düzeltme yoluna gitmek isterler.

Biten Evlilik Belirtileri

Bir evlilikte; sağlıklı iletişim yoksa, cinsellik yok denecek kadar az ve gereksiz görülüyorsa hatta angarya olmuşsa, güven duygusu artçılarla sallanmışsa ve en önemlisi artık bu evlilikte çiftler kendilerini güvende hissetmiyorsa aslında evlilik kurumu bitmeye yüz tutmuş demektir.

Mutlu Evlilik İçin Dua

YouTube video

Mutlu bir evlilik isteyen, evinde huzur eksilmeye başlayan, eşi ile çok daha iyi anlaşmayı isteyen ve eşini çok seven kişilerin mutlaka okuması gereken duadır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!