featured

Muzun Zararları Neler | Diyet Yaparken Muz Ne Kadar Yemeli? Diyet Muzlu Tatlı Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muzun zararları çok tüketim veya ekstra içerik hassasiyet olması durumunda görülebilir. Kendiliğinden faydalı olan bu meyvede besin değeri yüksek olsa da, diğer besinler gibi doğru tüketimi önemlidir.  

Muzun Zararları | Muz Kan Şekerini Yükseltir mi?

Muz tüketirken kan şekerinizin hızlı şekilde yükselmesini istemiyorsanız aç karnına yememeniz gerekmektedir. Tüm meyvelerde geçerli olan bu kural karbonhidrata bağlı hızlı enerji yükselmesinin gerektirdiği bir durumdur. Kana karışan şeker önce protein tüketildiğinde daha az zararlı hale gelecektir.  

1.  Muz Kalorisi Ne Kadar?

100 gram muzun kalorisi 88,7 civarındadır. Glisemiks endeks açısından doğal şeker fazla olduğu için kısmen yüksek değerleri barındırır.  Çilek glisemiks endeksi 40 iken muzdaki oran 50’dir.

Lif yönü yoğun olması muzun zararları konusunda kısmen dengeleme işlevi görüyor. Ancak yine de yemeklerden veya proteinli gıdalardan bir süre sonra alınması faydalı olacaktır.

2.  Diyette Meyve Ne Zaman Yenmeli?

Diyet yaparken muzun zararı normalde yoktur. Kahvaltılardan sonra ve öğlene kadar olan sürede tüketildiğinde yağ yakım hızınızı azaltmaz. Diyeti yaparken sağlıklı kilo almak amacındaysanız tüm gün tüketebilirsiniz. Yağ yakma amacı olanların diyette meyveyi metabolizmanızın en hızlı olduğu dönemde kullanabilirsiniz.

3.  Diyette Muz Porsiyonları Ne Kadar Olmalı?

Diyet yaparken günde bir iki tane muz tüketebilirsiniz. Diğer meyvelerden de tüketmeniz halinde bir tane yeterli olacaktır.  Fazla tükettiğinizde kilo verme hızınız azalacaktır. Belirli bir kiloyu vermenizin ardından hareket seviyeniz de çoksa muzu endişe etmeden tüketebilirsiniz.

4.  Muz Diyette Yasaklanır mı?  Diyabetli Hastalarda Muzun Zararları

Diyet yaparken muz zararları konusunda çelişkili bir durumdan bahsetmekte fayda var. Muz içerisindeki lifler sayesinde kan şekerini düzenlemeye fayda eder.  Yani diyette güvenle kullanılabilen bir meyvedir. Ancak içerisindeki potasyum gibi maddeler nedeniyle alerjiniz varsa diyetisyen, doktor size bu meyveyi yasaklayabilir.

İçeriğe ekstra bir tepki veren durumunuz varsa sağlık açısından önlem için yasaklanabilecektir. Lif ve potasyumun etkileşime girmesi bazı diyabetli hastalarda soruna neden olabilmektedir.

Muz Kilo Verdirir mi? Diyet Muzlu Tatlı Önerileri

Muzu yulaf ezmesi ile protein yönünden güçlendirerek sabahları kahvaltı şeklinde tüketebilirsiniz. Kilo verme sürecinizde proteinle beraber aldığınızda kan şekerinizi daha uzun süre dengede tutar. Tatlı krizinizin de azalması için oldukça etkilidir. İsteğe göre kakao, tarçın gibi şekeri daha da dengeleyen takviyelerle kullanabilirsiniz. Harcadığınız enerjiye göre muzun içerisine bir miktar fıstık ezmesi ve doğal bal da ekleyebilirsiniz.

1.  Kakaolu Muz Tarifi

Bir tane muzu kakao ile ezerek veya robotta karıştırın. Ardından püre kıvamı alınca üzerine Hindistan cevizi serpin. Puding tadı ile son derece etkili bir diyet tatlı olacaktır.

2. Hindistan Cevizli Muz Tarifi

Bir adet muz içerisine Hindistan cevizi ekleyin ve iyice ezilene kadar karıştırın. En son üzerini kakaoya bulayabilirsiniz.

3.  Muz ve Yoğurtlu Tatlı

Yoğurt içerisine iki adet muzu ekleyin ve püre haline gelene kadar karıştırın. Üzerine bir şey eklemeden olduğu gibi tüketebilirsiniz.

4. Sütlü Muz Karışımı

2 tane muzu 2 bardak sütle karıştırarak güzel kokulu bir diyet içecek elde edebilirsiniz. Süt miktarını ve muz sayısını tüketecek kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz.

Muzun Faydaları ve Zararları | Muz Mideye Dokunur mu?

Muzun zararları ve faydalarını genel olarak bilmek tüketimden alınacak faydayı artırabilir.  Diyette hangi meyvelerin yasak olduğunu merak edenler açısından bu önem taşıyabilir.

1. Muzun Zararları Neler?  Bozuk Muz Zehirler mi | Nasıl Anlaşılır?

Yüksek düzeyde karbonhidrat ve lif içermesi nedeniyle muz kilo vermenizi zorlaştırabilir. Diyabet hastalarının kan şekerinin düzelmesinde gecikmelere neden olabilir. Özellikle aç karnına muz yememelisiniz.

Muz iştah açıcı bir meyvedir. Bu nedenle yeme isteğinizi kesmek yerine daha çok tüketme eğilimi oluşturur.  Tüketildiği zamana önem verilmesi yanında sayı porsiyon açısından doğru ayarlama yapılması gerekmektedir.

Muzu çok bekleterek tüketmemelisiniz. Bekletilen muzun bir bölümü yumuşar ve olgunluktan çürüme dönemine geçer. Bu şekilde muzun zararları kısmını yaşamış olursunuz. Bozuk muz yediğinizi düşünüyorsanız en kısa sürede bir uzmana başvuru yapmalısınız.

2. Muzun Faydaları Neler? Diyet Yapanlar için Muz Artıları

Diyet meyveleri arasındaki muzu kilo verdikten sonra sabit haldeyken, birkaç günde bir diyet tatlı formunda tüketebilirsiniz. Muzun faydaları doğal şekerli bir tatlı imkanı açısından görülebilir.

YouTube video

Muz, içerisindeki maddeler sayesinde sindirim sisteminizi düzenler.  Seratonin salgısını destekler ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Böbreklere faydalıdır, çünkü potasyum yönünden zengindir. B6 yönünden zengindir ve aşırı tüketimi zarara dönebilir.

Sağlıklı atıştırmalık çeşitleri konusunda daha çok araştırma yapabilirsiniz. Muz fiyatı ve yerli üretim seçenekleri sayfa üzerinden bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!