featured

Neden İlişki Kuramıyoruz? İşte İlişki Kuramamamızın 10 Farklı Nedeni!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Neden ilişki kuramıyoruz? İlişki kuramamamızın 10 farklı nedenini sizin için derledik.

Neden ilişki kuramıyoruz? Sevmek ve sevilmek günümüzde hemen herkesin kendini değerli hissetmesini sağlayan duygulardır. Ancak değişen dünya, duygularımızı da köreltti. Eskiden insanlar ilişki kurma konusunda daha başarılılardı. Şimdilerde ise insanlar ilişki kurmaktan uzaklaşmaya ve kendi kabuğuna çekilmeye gayret gösteriyor. İşte buna neden olarak gösterilebilecek 10 farklı durum…

Neden İlişki Kuramıyoruz? İşte İlişki Kuramamamızın 10 Farklı Nedeni!

Neden İlişki Kuramıyoruz? İşte İlişki Kuramamamızın 10 Farklı Nedeni!

Çünkü Güvensiziz

Çünkü Güvensiziz

Neden ilişki kuramıyoruz sorusunun ilk cevabı elbette ki güvensiz oluşumuz. Birini hayatımıza almak, ona sırtımızı dayamak, duygularımızı açmak öylesine zor geliyor ki. Aldatmanın, yarı yolda bırakmanın günden güne arttığı bu dünyada güven duyabilmekte misliyle zorlaştı. Güven duyamıyorsak, uzak kalalım daha iyi diyoruz.

Yükümüz O Kadar Ağır ki…

Yükümüz O Kadar Ağır ki…

Günümüz koşullarında yükümüz o kadar ağır, sorumluluklarımız o kadar fazla ki…Geçim sıkıntısı, gelecek kaygıları, kariyer sorunsalı insanlar için yeterli stres kaynakları oluyor. Bu stres kaynakları altında yeterince ezilen insanlar, yeni bir sorumluluk ile başa çıkmaktan kaçınıyor. Dolayısıyla aşka kapılarını kapatıyor.

Eski Aşkların Getirdiği Yıpranmışlık

Eski Aşkların Getirdiği Yıpranmışlık

Eski aşklar bitip gitse de geriye büyük bir yıpranmışlık bırakıyor. Eskiden yaşananların neden olduğu bu yıpranmışlık, korkuları beraberinde getiriyor. Birçok insan bir daha aynı şeyleri yaşamamak için ilişkilerden uzak durmaya çalışıyor.

Nasılsa Bitecek Korkusu

Nasılsa Bitecek Korkusu

İlişkilerin tamamında sallantılar ve kötü anlar yaşanabiliyor. Bu durum birçok insanda nasılsa bitecek kaygısını doğuruyor. Nasılsa bitecek düşüncesi yeni bir ilişkiye olan inancın ve umudun yitirilmesine neden oluyor.

Hayatımızda Her Şeyin Maddiyat Olması

Hayatımızda Her Şeyin Maddiyat Olması

Hayatımızda her şey maddiyatla ölçülmeye başladı. İnsanların hemen hepsi karşısındakinin kazancına ve maddi imkanlarına bakıyor. Karşısındaki kişi iyi imkanlara sahip değilse yanına bile yaklaşmak istemiyor. İşte bu durum, kişinin aşka olan inancını yitiren bir diğer durum. Maddiyatı olmayan insanların tamamı nasılsa beni seven kimse olmaz düşüncesiyle ilişki kurmaya çabalamıyor.

Sevgililerin Etiket Olarak Düşünülmesi

Sevgililerin Etiket Olarak Düşünülmesi

Artık sevgililer etiket olarak görülmeye başladı. Birçok insan belirli bir işe ya da mevkiiye sahip kişilerle birlikte olmayı tercih ediyor. Bunun nedeni ise toplumda saygın ve değerli bir görünüme kavuşmak! Sırf etiket yüzünden birçok insan, hiç sevmediği hatta katlamadığı insanlarla sözde aşk yaşamak zorunda kalabiliyor.

Yalnızlığa Alışmak

Yalnızlığa Alışmak

Kabul edelim hepimiz yalnızlığa alıştık. İnsanlar yalnızlığa alıştığında bir ilişkinin tüm sorunlarından uzak kalmak istiyor. İlgi göstermek, anlaşılamayan noktalarda tartışmak, sevgi ve saygı inşa etmek zor gelebiliyor. Hatta bazen bu duygu yüzünden ilişkiyi sürdüremiyor, yarıda bırakmak zorunda kalabiliyor.

Karşısındaki Kişinin Obje Olarak Görülmesi

Karşısındaki Kişinin Obje Olarak Görülmesi

Bir kesim insan var ki karşısındaki kişiyi yalnızca cinsel obje olarak görüyor. Bu insanlar yüzünden birçok insan aşka olan inancını bütünüyle yitiriyor. Cinsellik elbette ki bir ilişkide olması gereken, sınırlandırılan ya da sınırlandırılmayan bir olgudur. Ancak aşk ya da sevgi cinsellikten ibaret değildir. Bazı duygular cinselliğin çok daha ötesinde kalmalıdır.

Doyumsuzluk

Doyumsuzluk

Yaşadığımız dünya aslında bizi oldukça doyumsuz yaptı. Her konuda dört dörtlük bir ilişki yaşamak ister olduk. Ancak bu her zaman mümkün değil. Bir ilişki kimi zaman dört dörtlük giderken, birden tepetaklak olabilir. Ancak tepetaklak olduğu dönemlerde de birbirinizin elini tutarsanız aşkın devamlılığı olacaktır. Doyumsuzluk, elinizde olanın kayıp düşmesine ve sonradan kıymetini anlamanıza neden olabilir. Aman, dikkat!

Bencillik

Bencillik

İlişki kurmada zorlanmanın nedenlerinden bir tanesi, karşı tarafın tamamının bencil olması. Karşınızdaki kişi sizin duygularınızı önemsemediğinde, kendi doğru ve duyguları eşliğinde yaşadığında ilişkinin yürümesi mümkün olmuyor. Bencil insanlarla ilişki kurmak oldukça zor. Ama herkes bencil olacak diye de bir şey yok! Ne diyelim, tüm bunlar yüzünden aşka küsmemenizi, sevgi ve saygı dolu bir ilişki yaşamanızı temenni ederiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!