featured

Neden Yazlık Bebek Uyku Tulumu Kullanılmalı | Yazılık Tulumun Bebek Sağlığı İçin Önemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebek uyku tulumu tavsiyeleri, yazlık bebek uyku tulumu modelleri gibi konular ebeveynlerin sık sık araştırmalar yapmaları gereken konular. Birçok farklı markanın yüzlerce farklı bebek uyku tulumu modeli arasından en doğru seçimleri yapabilmek son derece önemli olan bir konu olmaktadır. Bebeklerin çok fazla sıcaktan hoşnut olmadıkları aşikâr. Sıcakta uzun süre duran bebekler hem konforlarını kaybetmekteler hem de ciltlerinde istenmeyen tahrişler yaşanmakta.

Özellikle sıcak yaz günlerinde bu durum çok daha belirgin hale gelebilmektedirler. Yaz mevsiminde, gündüzleri bebeğin sıcaklık durumu daha düzenli bir şekilde kontrol ediliyor olsa bile özellikle gece olunca kontrol sağlanması pek mümkün olamayabiliyor. Bu nedenle de siz kontrol etmeseniz bile bebeğinizin rahat bir uyku uyuduğuna emin olmanız gerekiyor. Yaz bebek uyku tulumu sayesinde, bebeklerin sıcaklık dengeleri ayarlanarak çok rahat ve derin bir uyku uyumaları sağlanmaktadır.

Oda Isısına Uyumlu Yazlık Bebek Uyku Tulumu

Henüz kendi kendilerinin kontrolünü yapamayan bebeklerin terledikleri zaman üstlerini açmaları ve daha sonra

sında üşüdüklerinde kendi üstlerini tekrar örtmeleri beklenemez. Aynı zamanda bebekler üşümesin diye çok kalın battaniyeler örtmek veya terlemesin diye çok ince örtü örtmek oldukça yanlış bir davranış olmaktadır. Bebeklerin rahat ve sağlıklı bir uyku uyumaları için her şeyin belirli bir orantıya sahip olması gerekir. Yaz aylarında bebeklerin oda ısısı ile entegre bir şekilde bebek uyku tulumu giymelerini sağlamak için yazlık bebek uyku tulumu modelleri tercih edilebilir.

Yazlık bebek uyku tulumu modelleri, nefes alabilen kumaşlar sayesinde bebeğin vücudunun hava almamasının önüne geçmektedir. Aynı zamanda, pamuklu yapısı sayesinde bebeklerin uykusunda çok daha rahat hareket etmesi de sağlanır. Bu iki faydasının neticesinde, bebeklerin vücutlarında istenmeyen kızarıklık ve tahrişlerin de önüne geçilmiş olacaktır.

Yazlık bebek uyku tulumu satın alırken ayrıca dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de TOG değeri olmaktadır. Her yazlık bebek uyku tulumu için belirlenen bir TOG değeri bulunur. Ebeveynlerin yapması gereken ise, TOG değeri ve oda ısısı ayarlarını orantılı bir şekilde yapmalarıdır. Yazlık bebek uyku tulumu arayanlar KidZee markasının ürünlerini de incelemektedirler.

Bebek Uyku Tulumu Modelleri Arasından Nasıl Seçim Yapılır?

Bebek uyku tulumu modelleri arasından seçim yapmak için önünüzde pek çok farklı seçenek olabilir. Öncelikli olarak, güvenilir bir markanın bebek uyku tulumlarını inceliyor olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Daha sonrasında ise bu markanın internet sitesi üzerinden farklı tasarımlardaki bebek uyku tulumlarını inceleyebilirsiniz. Bebek uyku tulumu alırken bebeğinizin hoşuna gidecek tasarımları tercih etmeniz faydalı olabilir. Farklı tasarımları ile ön plana çıkan bebek uyku tulumu modellerini mutlaka incelemelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!