featured

Nefes Kredisi Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır | Nefes Kredisi Veren Bankalar Hangileri? Nefes Kredisi Şartları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nefes kredisi başvuru işlemlerini gerçekleştirerek, Pandemi nedeniyle yaşanan mali sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Pandeminin hayatımıza girişi sonrasında, birçok esnaf kepenklerini indirmek durumunda kaldı. Çalışma hayatına devam eden birçok kurum ise yeteri kadar kazanç sağlayamadığı için, mali yönden oldukça yara aldı. Nefes kredisi ile kobililere ve esnafların bir nebze olsun nefes alabilmesi amaçlanıyor. Peki nefes kredisi 2021 nasıl alınır? Nefes kredisi veren bankalar hangileridir? İşte yanıtları…

Nefes Kredisi Nedir? Nefes Kredisi Başvuru

Nefes kredisi nedir? Nefes kredisi ile KOBİ’liler 6 ay geri ödemesiz kredi desteği alabileceklerdir. KOBİ’lilere finansman desteği sağlayabilmek amacıyla hayata geçirilen bu kredi için başvurular resmen başladı. Tabiki bu krediyi alabilmek için devlet tarafından KOBİ’lilere belirli şartlar sunuldu. Yazımızda şartlar ve ödeme şekli hakkında kapsamlı bilgilere yer vereceğiz. Findeks kredi notunu öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz. 

1- Nefes Kredisi Hangi Bankada Veriliyor? Nefes Kredisi Veren Bankalar Listesi

Nefes kredisi başvuru işlemleri krediyi alacağınız bankaya göre değişiklik gösteriyor. İşletmelere 6 ay geri ödemesiz kredi desteği vermeyi planlayan bu paket, tüm bankalarda aynı sistem üzerinden gerçekleştirecek. KOBİ’lilerin 6 ay şeklinde alacağı bu kredi ödemesi, 12 eşit taksitte ödenecek. Ana para için herhangi bir faiz uygulaması yapılmaz iken, kredide Hazine destekli KGF kefareti de sağlanacak. Bu kapsamdaki yıllık faiz oranı ise %17. 5 olarak belirlendi.

A) Denizbank Nefes Kredisi Kimlere Verilir?

Denizbank nefes kredisi, devlet tarafından belirlenen şartları taşıyan kişilere verilebiliyor. Bunun için bireylerin şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Aynı zamanda KOBİ’lilerin yıllık cirosunu gösteren belgeyi de banka ile paylaşması istenmektedir.

B) Nefes Kredisi Halkbank | Halkbank Nefes Kredisi Başvuru

Nefes kredisi Halkbank bankası tarafından da KOBİ’lilere verilen bir kredi desteğidir. Halkbank nefes kredisi başvuru şubeler ya da internet bankacılığı üzerinden yapılabilecektir.

C) Ziraat Bankası Nefes Kredisi Başvurusu

Ziraat bankası nefes kredisi başvurusu yapabilmek için alternatif kanallar oluşturulmuştur. KOBİ’lilerin banka üzerinden nefes kredisi başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmesi için yıllık cirosunun yer aldığı belgeyi paylaşması gerekiyor. Krediden faydalanmak isteyen işletmeler ciro belgesine bağlı olduğu oda ve borsalar birliğine gitmeden, çevrim içi ortamda TOOB sistemi üzerinden sahip olabileceklerdir. Bu bankalar dışında Vakıfbank, Akbank, Yapı-kredi ve Garanti bankası da nefes kredisi verebilmektedir.

2- Nefes Kredisi Şartları | Nefes Kredisi Başvuru Yapabilmek İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Nefes kredisi başvuru yapabilmek için öncelikli olarak bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Nefes kredisi alabilecek sektörler arasında ticaret, deniz ticaret, sanayi, bu sektörlerin odalarına bağlı olan işletmeler bulunmaktadır. Nefes kredisine başvuru yapabilmek için aranan şartlar arasında belki de en önemlisi ciro kaybının varlığıdır.

İşletmelerin bu krediden faydalanabilmesi için Nefes kredisi şartlar arasında, 2020 yılı içerisindeki cirosu ile 2021 yılı cirosu arasında %25’lik bir kaybın bulunması gerekiyor. 01.01.2019 yılı ve sonrasında kurulan işletmelerde ise ciro kaybına bakılmaksızın kredi desteği verilebiliyor. Nefes kredisi başvuru tarihleri itibariyle işletmesinin iflas, iflas ertelemesi, fesih ya da konkordato kaydı bulunmayan, takipte kredisi söz konusu olmayan müşteriler bu kredi desteğinden yararlanma fırsatı bulabilecek.

3- Nefes Kredisi Hesaplama | Nefes Kredisi Ne Kadar Olacak?

Nefes kredisi ne kadar olacak? Nefes kredisi hesaplama işlemi kişinin cirosuna bağlı olarak farklılık gösterecektir. 2020 yılı itibariyle cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’liler 50 bin TL’ye kadar kredi desteği alabilecek. Cirosu 1 ile 10 milyon TL’yi bulan işletmelere ise 200 bin TL’ye kadar kredi kullandırılabilecek.

4- Nefes Kredisi 2021 | Nefes Kredisi Başvuru Formu Üzerinde Hangi Bilgiler Yer Alıyor?

Nefes kredisi başvurusu 2021 için doldurulması gereken başvuru formunda, işletmelerle ve işletmenin sahibi ilgili standart bilgilere yer veriliyor. Başvuru esnasında sizlerden kimlik bilgileriniz, iş yeri bilgileriniz, ciro belgeniz talep edilecektir.

5- Nefes Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır? Nefes Kredisi Başvuru Yap Adımları

YouTube video

Nefes kredisi başvuru yap işlemi için öncelikle işletmenin bulunduğu oda üzerinden ciro belgesinin e-belge şeklinde alınması gerekiyor. E-belgenin temin edilmesi sonrasında, bir yıl önceki ciroya göre kayıp miktarı doğrultusunda başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru için öncelikli olarak kredi desteği alacağınız banka ismini belirlemeniz gerekiyor. Çalıştığınız banka bu krediyi destekliyorsa, nefes kredisi başvuru işlemlerini bu banka üzerinden yürütmelisiniz. Çünkü bankalar bu kredi desteğini öncelikli olarak müşterilerine verebileceklerdir. Kredi desteği almak istediğiniz bankanın en yakın şubesine başvurmanız, işlemlerinizin daha kolay ve daha çabuk ilerlemesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bankanın mobil uygulamasını indirerek, internet bankacılığı üzerinden de başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!