featured

Nefis Yemek Tarifleri En Çok Deftere Eklenenler Listesi : Etsiz Yemekler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nefis Yemek Tarifleri en çok deftere eklenenler arasında hepimizin yakından tanıdığı etsiz yemekler ve onlara eşlik eden meze ve salatalar bulunmaktadır. Sebze ağırlıklı yemekler ile beslenen kişiler için Nefis Yemek Tarifleri instagram hesabında da yüzlerce alternatif yer almaktadır. İşte, Nefis Yemek Tarifleri Oktay Usta kanalında da sıklıkla yer verilen lezzetler.

Etsiz Yemekler ile Nefis Yemek Tarifleri En Çok Deftere Eklenenler Listesi 2021

Etsiz yemekler Nefis Yemek Tarifleri , siz et yemeyen veya sebze ağırlıklı beslenen kişiler için büyük bir imkan sunmaktadır. Yüzlerce farklı çeşidi ile vejetaryenlerin de çok sevdiği yemek tarifleri ile tanışmaya hazır mısınız? İşte, ne pişirsem etsiz hangi yemeği yapsam diyenlere öneriler. 

1 – Kabakla Yapılan Etsiz Yemekler 

Kabakla yapılan etsiz yemekler sağlık açısından da avantajlı bir tercihtir. Kabak yemeklerinde içerisine ekleyeceğiniz ota önem vermelisiniz. Bazıları dere otu severken bazıları sevmeyebilir. İsterseniz yemeğinize hiç baharat ya da ot katmayarak direkt yoğurtla da tüketebilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli kabak içeren pratik yemekler :

a – Nefis Yemek Tarifleri Kabak Çorbası Tarifi

YouTube video

Siz de Nefis Yemek Tarifleri en çok deftere eklenenler arasında yerini alan bu lezzetli ve besleyici çorbayı yapmak istiyorsanız, aşağıdaki malzemeleri bulundurmanız gerekmektedir. İşte, mis gibi bir kabak çorbası tarifi

Malzemeler:

2 adet orta boy kabak1 yemek kaşığı tereyağı200 mililitrelik 3 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sıvı yağ2 tepeleme yemek kaşığı kadar un4 su bardağı suTuzKarabiberDereotuPul biberNane

Kabak Çorbası Tarifi 

Hem çok besleyici hem de oldukça lezzetli bir kabak çorbası hazırlamak için öncelikle tencerenize 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek eritmelisiniz. Eriyen yağınızın üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyerek, un kokusu çıkana kadar kavurmalısınız. Kavurduğunuz unun üzerine 3 su bardağı sütü ekleyerek, çorbamızın asıl malzemesini hazırlamış olacaksınız. Ardından 4 su bardağı suyu eklemeli ve hazırladığınız çorba malzemesinin kaynamasını beklemelisiniz. Daha önceden kabuklarını soyarak küp küp doğradığınız kabakları kaynayan karışıma eklemelisiniz. Kabaklar yumuşayana kadar, 20 ile 30 dakika arası boyunca ara ara karıştırarak çorbanızı pişirin. Çorbanızı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Son olarak bir tutam doğranmış dere otu, tuz, kara biber, pul biber ve nane ekleyiniz. Ocağı kapatarak üzerine tere yağda kızdırdığınız pul biber ile servis edebilirsiniz. 

b – Etsiz Sebzeli Kabak Yemeği

YouTube video

Nefis Yemek Tarifleri en çok deftere eklenenler arasındaki bu tarif ile kabak yemeği yerine kabaklarla salata da yapabilirsiniz. Salatalık gibi bir ürün olduğu için kolayca salatalara malzeme şeklinde kullanılabilir. Ayrıca kabak patlıcan ve biberle güzel bir türlü yemeği de yapabilirsiniz. 5 Çayı Menüleri — Nefis Yemek Tarifleri arasında da yerini alan bu yemek oldukça pratiktir. İşte, etsiz sebzeli kabak yemeği yapılışı. 

Etsiz Sebzeli Kabak Yemeği Malzemeleri 

2 adet orta boy patlıcan2 adet orta boy kabak4 adet patates3 adet sivri biber3 adet domates2 adet kırmızı kapya biber1 adet soğan2 ile 3 diş kadar sarımsak5 çorba kaşığı sıvı yağTuz, kekik, nane, pul biberSosu için: 1 yemek kaşığı salça, tuz 2,5 su bardağı su

Nefis Yemek Tarifleri Etsiz Sebzeli Kabak Yemeği Yapılışı

Daha önce Julyen doğramış olduğunuz patates, kabak, patlıcan, sivri biber, kırmızı biber, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı, sarımsakları ve rendelediğiniz 3 adet domatesi bir kaba alınız. Üzerine 5 yemek kaşığı sıvı yağı, tuz, kekik, nane, pul biberi ekleyiniz. Ardından tüm malzemeleri iyice karıştırınız. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı salça, tuz ve 2,5 su bardağı suyu karıştırarak sebze yemeğinin sosunu hazırlayın. Ardından sebzeleri fırın kabına alınız ve kaba eşit şekilde yayınız. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdiriniz. Daha önce ısıttığınız 190 derece fırında 45 ile 50 dakika arasında pişirin. Etsiz sebzeli kabak yemeğini pilav ile servis edebileceğiniz gibi etli yemeklerin yanında da sunabilirsiniz. Fırında etsiz yemekler listesinde de yerini alan bu besleyici yemek ile çocuklarınız da sağlıklı öğünler geçirebilir. 

c – Nefis Yemek Tarifleri Kabak Sandal Tarifi

YouTube video

Hem çok lezzetli hem de çok şık bir etsiz yemek arıyorsanız, Nefis Yemek Tarifleri en çok deftere eklenenler arasındaki bu lezzet tam da size göre. Üstelik çok da kolay. İşte, yapılışı. 

Nefis Yemek Tarifleri Kabak Sandal Tarifi Malzemeleri

2 tane orta boy kabak1 tane yumurta2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ1 çay bardağı rendelenmiş kaşartuz1 çay bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynirDereotu (kıyılmış şekilde)

Nefis Yemek Tarifleri Kabak Sandal Hazırlanışı 

Öncelikle kabaklarınızı ortadan ikiye kesip bir kaşık ile içlerini oyun.Tencerede kaynattığınız suyun içinde kabaklarınız yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyuna tuz eklemeyi unutmayın. Ayrıca harcını hazırlamak için 1 yumurta, rendelenmiş beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, dereotunu, bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyin. Tuz ilave edip güzelce karıştırın. Haşlanan kabakları fırın kağıdı üzerine yerleştirerek hazırladığınız içten eşit miktarda bölüştürün. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında kabak sandallarınız pişerek kızarana kadar pişirin. 

2 – Etsiz Fırın Yemekleri

Nefis Yemek Tarifleri fırında makarna çeşitlerinden tutun da basit malzemelerle yapılan yemekler arasında et içermeyen onlarca çeşit vardır. Hatta etsiz yemekler Nefis Yemek Tarifleri takipçilerinin defterlerine eklediği en beğenilen tarifler arasında yerini almaktadır. Siz de etsiz fırın yemekleri ile 5 çaylarını ve beklenmeyen misafirleri karşılayabilirsiniz. 

a – Nefis Yemek Tarifleri En Çok Deftere Eklenenler : Fırında Makarna Tarifi

YouTube video

Hemen hemen herkesin zevkle tükettiği fırında makarna etsiz yemekler arasında en sevilenlerden biridir. Bir de bunu su böreği lezzetinde yapabiliyorsanız, Nefis yemek tarifleri, en çok deftere eklenenler 2020 listesindeki bir tadı ortaya çıkarmış olursunuz. İşte, su böreği tadında fırında makarna tarifi :

Fırında Etsiz Makarna Tarifi Malzemeleri

1 paket makarna

Beşamel Sosu İçin : 

2 yemek kaşığı un1 çay bardağı sıvı yağ4 su bardağı sütYarım yemek kaşığı tuz

Fırında Makarna Üzeri İçin: 

Kaşar peyniri (rendelenmiş)Tereyağı ya da margarin. 

Fırında Etsiz Makarna Yapılışı 

Öncelikle beşamel sosu hazırlamak için tencerenize un, süt ve tuzu alınız. Malzemelerinizi muhallebi kıvamına ulaşana kadar pişiriniz.Daha önceden haşladığınız makarnalarınızı fırın tepsinize boşaltınız. Üzerine beşamel sosu eşit olarak dökünüz. Daha önceden rendelediğiniz kaşar peynirini sosunuzun üzerine serpiştirin. Aralıklı bir şekilde küçük boyutlarda tere yağ yerleştirin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında makarnanızı 30 dakika kadar pişirin. 15  dakika kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. 

b – Tepside Kumpir Tarifi

YouTube video

Nefis Yemek Tarifleri en çok deftere eklenenler arasında yer bulan tepside kumpir tarifi hem çocuklarınız hem de sizin damak tadınıza uyacak. Hem besleyici hem de bir o kadar lezzetli bir tarif için ihtiyaç duyacağınız şeyler ise oldukça basit. İşte, tarifimiz. 

Nefis Yemek Tarifleri Tepside Kumpir Tarifi Malzemeleri

6 tane orta boy patates2 yemek kaşığı kadar tereyağı1 su bardağı kaşar peyniri rendesiTuz1 su bardağı konserve mısır1 tatlı kaşığı salça1 yemek kaşığı sıvı yağ Yeşil zeytin / Siyah Zeytin1,5 su bardağı haşlanmış havuç1 çay bardağı kornişon turşu1,5 su bardağı haşlanmış bezelye1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tepside Kumpir Tarifi Hazırlanışı 

Daha önceden haşladığınız patatesleri geniş bir kapta ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve tereyağını karıştırarak iyice patatesin içerisine yedirin. Islattığınız borcama patates pürenizi dökün. Üzerine hafifçe bastırarak patatesin yerleşmesini sağlayın. Ayrı bir tavada ısıttığınız sıvı yağa salçayı ekleyerek salçayı pişirin. Hazırladığınız salçayı patatesin üzerine yayın. Videodaki tarifte sosis kullanılmış. Biz bu tarifimizde etsiz yapacağız. Ardından, siyah zeytin, yeşil zeytin, mısır, turşu bezelye ve havucu güzelce yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini tepsimize serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 20 ile 25 dakika arasında pişirdikten sonra çıkartın. 

c – Nefis Yemek Tarifleri Kremalı Patates Yemeği 

YouTube video

Lezzetli ve bir o kadar da doyurucu bu Nefis Yemek Tarifleri kahvaltı önerisi ile 5 çaylarına da hızlıca hazırlanabilirsiniz. İşte, hem pratik hem de lezzetli bir etsiz yemek tarifi. 

Fırında Kremalı Patates Tarifi Malzemeleri

3 – 4 tane orta boy patates1 kutu kremaYarım bardak sütTuzKaşar Peyniri

Nefis Yemek Tarifleri Fırında Kremalı Patates Tarifi Yapılışı 

Soyduğunuz patatesleri orta kalınlıkta olacak şekilde daire olarak dilimleyin. Fırın tepsinizi sıvı yağ ile yağladıktan sonra patateslerinizi yatay şekilde fırın tepsinize dizin. Patateslerinizin üzerine tuz ekin. Bir kapta süt ve kremayı karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz karışımı patatesin üzerine dökün. 160 derecede ısıttığınız fırınınızda 20 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine kaşar dökün. Patatesinizi tekrar fırına sürün ve kaşar peynirleriniz eriyip kızardıktan sonra çıkarın. 

3 – Değişik Sebzeli Etsiz Yemekler ile Pratik Akşam Yemekleri

Değişik etsiz yemek türleri sulu veya kuru şekilde yapabilirsiniz. Kolay yemek tarifleri arasında sebzeleri kullanarak yapabilecekleriniz birçok alternatif bulunmaktadır. Siz de Etsiz Yemek Tarifleri Oktay Usta menülerine göz gezdirebilir ve oldukça kolay tarifler ile tanışabilirsiniz. 

a – Nohut Salatası Tarifi ile Pratik Nefis Yemek Tarifleri

YouTube video

Kolay yemek tarifi türleri arasında nohut salatası düşünebilirsiniz. İçerisine dilediğiniz yeşillik ve baharatı katarak haşlanmış nohut salatası elde edebilirsiniz. İşte, değişik yemek tarifleri – nefis yemek tarifleri en çok deftere eklenenler arasından nohut salatası. 

Nohut Salatası Malzemeleri

2 su bardağı haşlanmış nohut1 tane orta boy kuru soğan1 tane kırmızı kapya biber1 yemek kasığı kadar ince ince kıyılmış maydanozYarım limonun suyuYarım çay kaşığı kimyon3 yemek kaşığı zeytinyağıPul biberTuz

Nohut Salatası Yapılışı 

Öncelikle daha önceden piyazlık doğradığınız kuru soğan, kırmızı biber, maydanoz, haşlanmış nohudu bir kaba koyun.Üzerine tuz, karabiver ve kimyonu ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek güzelce karıştırın. Salatanız hazır. Afiyet olsun…

b – Başemel Soslu Fırında Sebze Graten Tarifi

YouTube video

Pratik yemekler arasında sulu ve susuz şekilde yapacağınız beşamel soslu fırın sebze tarifi en iyi seçenekler arasındadır. Beşamel soslarını kendi limitlerinize göre ayarlayabilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Malzemeleri

Yarım kilo karnabahar1 su bardağı bezelye2 patatesYarım kilo brokoli3 havuçSıcak suKaşar peyniri rendesiTuz

Beşamel Sosu İçin:

3 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı süt2 çorba kaşığı unTuzKarabiber

Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Yapılışı

Öncelikle tencerenize brokoli, karnabahar, havuç, patates ve bezelyeyi alın. Üzerine tuz ekleyerek, sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar güzelce kaynatın. Beşamel sosu için ise ayrı bir tencereye sıvı yağ ekleyin. Yağın üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar bir güzel kavurun. Son olarak yavaş yavaş süt ekleyerek pişirin. Pişirdiğiniz sosa tuz ve karabiber ekleyin ve karıştın. Haşlanmış sebzeleri fırın tepsinize boşaltın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesi dökerek 170 derece önceden ısıtılmış fırına gönderin.Peynirler güzelce eriyip kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 15 dakika sonra servis edebilirsiniz. 

c – Güveçte Bulgurlu Biber Dolması Tarifi

YouTube video

Güveç sebzeli yemekler uzun sürede pişirmeye zamanı olanlar için etkili olacaktır. Bulgurlu biber dolması tarifi bu şekilde yapılabilir. Bulgurun uzun süre güveçte pişmesi sağlık açısından faydalı olacaktır. Sebze yemekleri yaparken doyuruculuğu artırmak için bulgur kullanmak pirinçten daha iyidir. Pirinçte kan şekerini yükselten bir etki bulunmaktadır.

Güveçte Biber Dolması Tarifi Malzemeleri

1 soğan1 buçuk su bardağı pirinçDolmalık biber1 yemek kaşığı salça1 domatesMaydanozTuz KarabiberNane3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin: 

1 yemek kaşığı salçaSıvı yağ3 su bardağı sıcak su   

Güveçte Biber Dolması Tarifi Hazırlanışı

 Öncelikle doğranmış soğanınız ve pirinci bir kapta bir araya getirin. Üzerine maydanoz, salça, tuz, karabiber, domates ve sıvı yağı ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı güzelce karıştırın. Böylece içiniz hazır olmuş olacak. Ardından içleri temizlenmiş dolmalık biberlerin içerisine yarısından biraz daha fazla olacak şekilde iç harcı doldurun. Hazırladığınız dolmaları güvece yerleştirin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu dökün. Güvecin kapağını sıkıca kapattıktan sonra çok kısık ateşte en az 1 saat pişmeye bırakın. Pirinçlerinizin piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alabilirsiniz. 

4 – Nefis Yemek Tarifleri : Patlıcanlı Yemekler

Etsiz sulu yemekler içerisinde patlıcanlı yemekleri birçok yemekle kombin edebilirsiniz. Çok sayıda farklı tarife konu olan patlıcan, özellikle Türk yemek kültüründe büyük bir öneme sahiptir. Siz de vejetaryen karnı yarık, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması ve fırında kaşarlı patlıcan tarifi gibi birçok alternatifi tercih edebilirsiniz. İşte, Nefis Yemek Tarifleri, en çok deftere eklenenler arasındaki, lezzetli mi lezzetli etsiz patlıcan yemeği tarifi. 

YouTube video

Etsiz Patlıcan Yemeği Malzemeleri 

3 adet orta boy patlıcan1 tatlı kaşığı kadar tuz 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası2 tane yeşil biber1 çay kaşığı dolusu biber salçası1 çay kaşığı pul biber2 domates1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı sıcak su

Etsiz Patlıcan Yemeği Yapılışı 

Öncelikle çizgili bir şekilde soyduğunuz patlıcanları önce ikiye sonra da iri küpler şekilde bir daha ikiye doğrayın. Doğradığınız patlıcanları derin bir kase içerisine alarak suya 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip karıştırın. 15 dakika kadar patlıcanlarınızı bu suda bekletin. Böylece patlıcanların yağ çekmesini önlerken, acılığının da gitmesini sağlayabilirsiniz. Tencerenize 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyin. Yağınız eridikten sonra yemeklik şekilde doğradığınız soğanınızı tencerenize alın. Sarımsakları ve biberleri de soğanlarla birlikte kavurmaya alın. Soğanlarınız ve biberleriniz öldüğünde biber ve domates salçalarını ekleyin. 1 ile 2 dakika arasında bir süre kavurun. Daha önce doğradığınız domatesleri, pul biberi ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın. Patlıcanlarınızı hazırladığınız sosa ekleyin. Patlıcanlarınız da sos içerisinde ölmeye başlayana kadar karıştırmaya devam edin. 4 su bardağı sıcak suyu yemeğinize katarak tencerenizin kapağını kapatın. Yemeğiniz kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmelidir. Genellikle 20 – 30 dakika arasında pişmesi beklenir.  Pişen yemeğinizin üzerine doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

b – Nefis Yemek Tarifleri En Çok Deftere Eklenenler : Etsiz Patlıcan Mücver

YouTube video

Nefis Yemek Tarifleri Poğaça severlerin de sıklıkla yaptığı mücver türlerinden biri de patlıcan mücverdir. Mücver ayrıca Şipşak Ramazan menüsü tarifleri arasında da yerini almıştır. Siz de hem lezzetli hem de besleyici bir etsiz yemek tatmak istiyorsanız, Nefis Yemek Tarifleri Patlıcan Mücver tarifine göz atınız. 

Nefis Yemek Tarifleri Patlıcan Mücver Malzemeleri

5 tane orta boy patlıcan100 gram beyaz peynir2 tane yumurta1 bardağı su Maydanoz5 yemek kaşığı kadar un1 paket kabartma tozuKarabiberTuz

Patlıcan Mücver Yapılışı 

Öncelikle tencereye kabuklarını soyarak doğradığınız patlıcan ve suyu alın ve iyice haşlanmalarını bekleyin. Haşlanan patlıcanlarını soğuduktan sonra suyunu süzmek için sıkarak fazla suyundan kurtarın. Patlıcanlarınızı bir kaba alın. Üzerine un, maydanoz, tuz, karabiber, kabartma tozu, beyaz peynir ve yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırarak patlıcanları kaşık yardımı ile tavaya bırakın ve hafifçe yayın. Kızaran patlıcanları çevirerek her iki tarafının da kızarmasını sağlayın. 

c – 5 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Patlıcan Kebabı

YouTube video

Etsiz patlıcan yemekleri arasında yerini alan bu yeni tarif Nefis Yemek Tarifleri aşçıları tarafından da sıklıkla yapılmaktadır. İşte, fırında patlıcan kebabı tarifi. 

Nefis Yemek Tarifleri Patlıcan Kebabı Malzemeleri

2 adet orta boy patlıcanZeytin yağ50 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri2 yemek kaşığı galeta unu2 domates2 diş sarımsakTuzKarabiberKırmızı biber2 yemek kaşığı zeytin yağı

Nefis Yemek Tarifleri Patlıcan Kebabı Hazırlanışı 

Öncelikle yıkadığınız patlıcanları halka şeklinde dilimleyin. Ardından fırın tepsinize zeytinyağı gezdirin. Patlıcanları zeytinyağı gezdirdiğiniz tepsinize yerleştirin. Patlıcanların iç kısımlarını bıçağın ucu ile artı şeklinde çizin ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 20 ile 30 dakika arasında pişirin. Bu sırada kebabımızın üst malzemesini hazırlayın. Öncelikle kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük küçük doğrayın. Üzerine küçük küçük doğradığınız maydanoz, sarımsak, yeşil biber ve baharatlarınız ile 2 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyin. Pişmiş olan patlıcanları fırından çıkarın. Üzerlerine kaşar peyniri yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğumuz harçtan ekleyin. Son olarak üzerine galeta unu ekleyin. Son olarak üzerine yeniden kaşar peyniri ekleyin. Hazırladığınız kebabı fırına atın. Kaşar peynirleri eriyerek kızardıktan sonra çıkarın. 

5 – Etsiz Tencere Yemekleri ile Pratik Yemekler

Etsiz yemekler nefis yemek tarifleri tarifleri arasından diyet yemeklerini arıyorsanız, doğru seçim yapmalısınız. Etsiz yemek Oktay Usta tarifleri üzerinden de ayrıca bir kanal açarak listenizi zenginleştirebilirsiniz. Etsiz tencerede yapılan yemekler konusunda ne yemek yapsam derdiniz olmasın diyorsanız pratik aksam yemekleri ararken mutlaka ne istediğinizi bilerek hareket etmelisiniz. Basit yemek tarifleri içerisinde bulunan türler sayesinde kendinizi hafiflemiş bulabilirsiniz..

a – Nefis Yemek Tarifleri En Çok Deftere Eklenenler Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

YouTube video

Nefis Yemek Tarifleri mutfağının zengin yemek kültüründe Türk yemeklerinin büyük bir yeri vardır. Özellikle zeytinyağlılar ile ünlü olan Türk mutfağının en lezzetli tencere yemeklerinden biri olan zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır ? İşte, detayları…

Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri 

Yarım kilogram taze barbunya1 adet soğanYarım su bardağı zeytinyağı1 orta boy patates2 yemek kaşığı domates salçası1 tane havuç2-3 diş sarımsak1 çay kaşığı şeker

Zeytinyağlı Barbunya Hazırlanışı 

Öncelikle bir tencerede barbunyalarınızı üzerini çok hafif geçecek kadar suda 10 dakika boyunca haşlayın. Suyunu süzdükten sonra barbunyaları dinlenmeye bırakın. Soğanlarınızı yemeklik doğradıktan sonra tencerede  yarım su bardağı su ile pişirin. Soğanlar yumuşayınca zeytin yağını da ekleyerek salça ve patatesleri ilave edin. Havuç ve sarımsakları da ekledikten sonra 2 dakika boyunca yağda kavurma işlemi yapın. Şeker, tuz ve 1 su bardağı kaynar su ekleyin. Patates ve havuçlar piştikten sonra barbunyaları ekleyin. Suyun barbunyaların üzerine çıktığından emin olduktan sonra kısık ateşte pişirin. Ara ara suyun son halini kontrol etmeyi unutmayın. Pişen yemeğinizi soğuk olarak servis edin. 

b – Zeytinyağlı Enginar Tarifi 

YouTube video

Siz de hem çok besleyici hem de değişik bir yemek ile akşam yemeğinizi doyurucu hale getirmek istiyorsanız, zeytinyağlı enginar tarifi tam da size göre. Etsiz tencere yemekleri deyince şüphesiz ki akla Ege mutfağı gelir. İşte, Ege mutfağından benzersiz bir yemek. 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Malzemeleri

6 tane konserve enginar1 tane havuç1 tane patates1 tane soğan1 bardak haşlanmış bezelye1 su bardağı suTuz1 çay kaşığı şeker1 tane limon1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı 

Öncelikle küp küp doğradığınız havuçları tencerede üzerini hafif geçecek kadar suda haşlayın. Daha sonra kaynayan suya küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyin. Patates ve havuçlar pişene kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede soğanları 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Haşladığınız patates ve havuçları ekleyin. Bezelyeyi de ekleyerek karıştırın. Enginarlarınızı limon ile ovarak tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız içi dökün. Şeker tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin. 1 su bardağı sıcak su ekleyerek tencereyi kapatın.Enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Soğuk servis ettiğinizden emin olun. Afiyet olsun. 

c – Portakallı Kereviz Yemeği : Etsiz Tencere Yemekleri

YouTube video

Yine bir Ege mutfağı yemeği olan portakallı kereviz yemeği her damak tadına uygun bir tariftir. İçerisindeki malzemelerin besleyici ve doyurucu olması ise bu yemeğin çok daha fazla sevilmesini sağlıyor. Ayrıca bu yemeği kereviz yerine yer elması koyarak da pişirebilirsiniz. İşte, portakallı kereviz yemeği ve tarifi. 

Portakallı Kereviz Yemeği Malzemeleri

1 kilogram kereviz 2 tane orta boy patates1 – 2 tane havuç1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu2 tane orta boy soğan1-1,5 su bardağı sıcak su1 tane kesme şekerZeytinyağıTuzKerevizleri bekletmek üzere limon suyu

Portakallı Kereviz Yemeği Hazırlanışı 

Öncelikle kerevizlerini orta boyda küpler halinde doğrayın ve limonlu suda bekletin. Soğanlarınızı yemeklik olarak doğrayın. Havuçlarınızı yuvarlak doğrayın. Tencerenize bir miktar zeytinyağı ekleyin. Havuç ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Kereviz ve patatesleri ekleyerek hafif sararana kadar kavurun. Şeker ilave edin. Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ekleyerek kapağı kapatın. Eğer kıvamı koyu olduğunu görürseniz, 1 ile 1.5 bardak arası sıcak su ekleyebilirsiniz. Tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Sebzeler pişene kadar ocağınızı kapatmadığınızdan emin olun. 

Bonus : Yulaflı Sütlü Tarifler

Etsiz proteinli ana yemekler denince akıllara gelen ana yemeklerde baklagiller idealdir. Baklagillerden nohut- mercimek, kırmızı mercimek, fasulye ile hem salata hem de her türlü sulu yemek yapabilirsiniz. Haşlama bakliyat, doğal etsiz proteinlerden yapılabilir. Etsiz ve tavuksuz yemekler arayanlar için ayrıca lifli sütlü tarifler de kullanılabilir. Bu genellikle sabah öğünü olarak değerlendirilmektedir. Yulaf ve muz karışımını büyükçe bir tabakta tüketebilirsiniz.

Meyveli Yulaflı Kurabiye Tarifi ile Nefis Yemek Tarifleri Kurabiye İkramlıkları

YouTube video

Türkiye’nin en çok takip edilen yemek YouTube kanallarından biri olan Nefis Yemek Tarifleri kurabiye önerileri ile de büyük ses getirdi. Öyle ki birçok anne, çocuklarına besleyici bir kurabiye yedirmek için bu tarifi kullandı. İşte, meyveli yulaflı kurabiye tarifi ve malzemeleri. 

Yulaflı Kurabiye Tarifi Malzemeleri

1 yumurta beyazı4 tane hurma1 tane muzYarım çay bardağı kuru üzüm1 kuru incir  Yarım çay bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı yulaf ezmesi1 çay kaşığı kabartma tozu

Yulaflı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı 

Öncelikle yoğurma kabınızda yumurta beyazını bembeyaz olana kadar çırpıcı ile çırpın.Muzu çatal yardımı ile ezerek yumurtaya katın.Hurma, kuru incir, kuru üzüm ve kırılmış cevizi ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve yulaf ezmesini ekleyin. Tekrar karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize küçük parçalar şeklinde yuvarlayın. 160 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!