featured

Nikotini Vücudunuzdan Atmayı Sağlayan 8 Değerli Besin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigara kullanmanın vücut üzerinde çeşitli etkileri bulunuyor. Ancak sigarayı bıraksanız dahi vücudunuzda biriken nikotini atmak için uğraşmalısınız.

Sigarayı bırakmak, ciddi sigara kullanıcıların dahi dönem dönem başvurduğu yöntemlerden birisidir. Özellikle son dönemlerde oluşan salgından ötürü sigara kullanıcılarının dikkatli olması gerekiyor.

Akciğerler başta olmak üzere diğer organlarda da kalıcı hasarlar bırakan sigaraların bırakılmasıyla bile iyileşme, toparlanma tam sağlanmıyor.

Vücutta ciddi anlamda biriken ve kolay kolay atılamayan nikotine bağlı olarak tam anlamıyla sağlığınıza kavuşamıyorsunuz. Peki nikotinden kurtulmanızı sağlayan besinler neler?

İşte sigarayı bıraktıktan sonra vücudunuzdan nikotini atmak için kullanabileceğiniz 8 besin…

2/9

Ispanak

Ispanak

Normal şartlarda da vücut için oldukça değerli vitamin ve değerlere sahip olan ıspanak, sigarayı bıraktıktan sonra vücudunuzda adeta filtreleme görevi görür. Lifli olması sindirimini de kolaylaştırırken folik asit de bulunur. Kanınızı arındıran ve nikotinden ayrıştıran ıspanağı olabildiğince kullanmalısınız.

3/9

Brokoli

Brokoli

Brokoli sebzeler arasında her ne kadar geniş bir tüketim sayısına sahip olmasa da değerleri ile çok kıymetlidir. Sadece sigara bırakanların değil her yaştan bireyin tüketmesi gerekir. C vitamini ve B5 vitamini deposu olduğu bilinir. Sigara sonrası etkilenen ciğerlerinizin toparlanmasını sağlar.

4/9

Karnabahar

Karnabahar

Doğru pişirilme yöntemleri ile tercih edildiğinde karnabahar sizin için iyileştirici olabilecek tüm imkânlara sahiptir. Karnabaharı haftada 1-2 defa olmak şartıyla tüketebilirsiniz. Ciğerlerinizde ve özellikle kanınızda bulunan nikotinin atılması için yardımcı olacaktır.

5/9

Lahana

Lahana

Turpgiller arasında yer alan bu sebzenin son derece sağlıklı olduğunu söylemeye neredeyse gerek yok. Sindirim sisteminizde yer alan farklı sebeplerden oluşmuş iltihaplanmaları azaltma sırasında kullanabilirsiniz. Aynı zamanda toksin maddelerden temizlemek adına antioksidan deposu olarak bulunmaktadır.

6/9

Yeşil Çay

Yeşil Çay

Hastalıklarda da doğal olmasından dolayı sık sık tercih edilen yeşil çayların vücudunuzda sigaraya bağlı olarak oluşmuş sıvı eksikliğini oluşturur. Vücudun sıvısız kalması daha güçsüz düşerek susamanızı sağlar. Yeşil çay hem susuz kalmanızı önler hem de nikotini vücuttan atma konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

7/9

Havuç

Havuç

Göz sağlığı açısından sık sık kullanılması önerilen havuç, nikotinin cilt üzerinde oluşturduğu olumsuz durumları ortadan kaldıracaktır. Ciltte bozulma ve özellikle kuruluk gibi şikayetleriniz adına havuç tüketebilirsiniz. Havuç içinde yer alan A, B , C ve K vitaminlerin sigaranın cilt üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldıracaktır.

8/9

Nar

Nar

Toksinleri temizleme konusunda savaşan antioksidanlara sahip olan Nar oldukça etkili bir meyvedir. Nikotini vücuttan uzaklaştırırken aynı zamanda kan hücrelerinizin üretilmesini sağlar. Dolaşım sisteminizi de iyileştirir.

9/9

Limon, Kivi ve Portakal

Limon, Kivi ve Portakal

C vitaminini yüksek miktarda içeren bu meyveler aynı zamanda farklı vitaminleri de bünyesinde bulundurur. A, C ve E vitamini açısından değerli meyvelerdir. Eksikliği ile bağışıklık sisteminde düşüşler meydana gelecektir. Hastalıklara zemin hazırlayan bu durumun önüne geçebilmek için bahsedilen bu meyveleri tüketebilirsiniz. Aynı zamanda nikotinden de uzaklaşmış olursunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!