featured

Niobe Ağlayan Taş Kadın Efsanesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Niobe Ağlayan Taş Kadın Efsanesi, kız kardeşi ve babası gibi bir Anadolu efsanesidir. Efsane, Manisa ve çevresinde geçmektedir. İşte, Manisa Spil Dağında bulunan kayaya Ağlayan Taş Kadın denilmesinin sebebi!

Niobe Ağlayan Taş Kadın Efsanesi


Yarı tanrı özelliğindeki Tantalos’un kızı olan Niobe, Manisa’nin Sipylos Dağı bölgesinde doğup, bu bölgede tanrıça Hera ile büyümüştür. Yetişen Niobe, Amphion yani Thebai kralı ile evlenerek yedisi kız yedisi erkek olmak üzere 14 tane çocuk sahibi olur. Birlikte büyüdüğü Zeus’un eşi olan Hera ise yalnızca 2 çocuğa sahiptir: Apollon ve Artemis.

Bir zaman sonra eski dostu Hera’yı sadece iki çocuğu olduğu için Thebai halkı önünde küçük düşürücü konuşmalar yapan Niobe, halkın kendisine tapmasını ister. Zeus’un eşi tanrıça Hera Menderes ırmağı yakınlarında dinlenmeye çekilmişken, Niobe’nin söylemleri kulağına fısıldanır.

Bu durum, Hera için çok kızdırıcı bir durumdur. Hera bu durum karşısında Niobe için büyük bir ceza düşünür. Apollon ve Artemis, oklarını kullanarak Niobenin 14 çocuğunu da öldürür.

Bu durum karşısında günlerce çocuklarının başında ağlayan Niobe, Zeus tarafından acınacak bir halde görülür. Niobe’nin ızdırabını dindirmek isteyen Zeus, Niobe’yi ağladığı yerde taşa döndürerek kaya haline getirir.

Yakın zamana kadar Ağlayan Kaya’nın göz çukurlarından su aktığı bilinmektedir. Akıntının geldiği çukura Niobe kayası ya da Ağlayan Kaya denir.
İlginizi Çekebilir: YILANLARIN ŞAHI ŞAHMERAN EFSANESİ NEDİR?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!