featured

Noter Çalışma Saatleri | Noterler Hangi Saatlerde Açık, Noterler Cumartesi Günü Saat Kaça Kadar Açık?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Noter çalışma saatleri, her gün resmi işlem yapmak zorunda olan milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Noterler alım- satım işlemleri, resmi evrak işlettirme, ya da evrakların onaylattırılması gibi pek çok konu üzerine hizmet vermektedir.

Bu nedenle her gün çok sayıda vatandaş, noter üzerinden çok sayıda resmi işlem yürütmektedir. Noterler bulunduğu bölgede yer alan resmi kurumlarla aynı saat aralığında hizmet verebileceklerdir. Ancak belirtilen saat dışında gelen vatandaşlar için noterler herhangi bir işlem kabul etmeyecektir.

Noterler Kaçta Açılıyor 2021?

Noter çalışma saatleri içerisinde en çok açılış saati merak edilmektedir. Sabah saatlerinde daha sakin olacağını düşünen pek çok vatandaş, sabahın ilk saatlerinde notere giderek işlerini halletmek isteyeceklerdir. Noterler kaçta açılıyor 2021? Noterler her sabah saat 09:00 itibariyle resmi işlemlere başlayarak, vatandaşların talepleri doğrultusunda hizmet vermektedir.

Noterler Kaçta Kapanıyor 2021?

Noterler kaçta kapanıyor 2021? Noterler hafta içi her gün 7 saat 30 dakika hizmet vermektedir. Bu kapsamda noterler 17:00 itibariyle işlemleri sonlandırır. 17:00 sonrasında hiçbir resmi işlemin yapılabilmesi söz konusu değildir.

Noter Çalışma Saatleri Öğle Arası

Noter çalışma saatleri öğle arası girdiğinde kesintiye uğramaktadır. Öğle arası olduğunda ara bitene dek, resmi işlemler yapılmaz. Noterlerin öğle arası 12:00 saati itibariyle başlar. Bir buçuk saat süren öğle arası sonunda saat 13:30 itibariyle noterlerde günün ikinci mesai saati başlar.

Hafta Sonu Noter Açık Olur Mu? Noter Çalışma Saatleri Cumartesi

Hafta içi mesai saatleri içerisinde resmi işlerini halledemeyen vatandaşlar cumartesi günü noterde işlem yapılıp yapılmadığını oldukça merak ediyor. Peki hafta sonu noterler açık olur mu? Normal bir noter çalışma saatleri Cumartesi günü içerisinde hizmet vermez. Çünkü noterler normal standartlarda Cumartesi ve Pazar hizmet vermemektedir. Ancak nöbetçi noter tercih edildiğinde, Cumartesi resmi işlemlerin gerçekleştirilebilmesi mümkündür.

Nöbetçi Noter Çalışma Saatleri

Nöbetçi noterler diğer noterlerden farklı olarak Cumartesi ve Pazara günleri de hizmet verebilmektedir. Nöbetçi noterler, diğer noterler gibi vatandaşların ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri yerine getirebilecektir. Nöbetçi noterler her il tarafından ihtiyaç ve yoğunluğa göre belirlenir.

Bu noterler ise Türkiye Noterler Birliği resmi web sitesi üzerinden öğrenilebilecektir. Nöbetçi noter çalışma saatleri ise her Cumartesi ve Pazar saat 10:00 ile 16:00 aralığında hizmet verir. Ancak hafta sonu bu noterlere olan talep çok daha fazla olduğu için, işlemlerini sorunsuz olarak halletmek isteyen vatandaşların olabildiğince erken saatlerde gitmesi gerekecektir.

Pandemi Noter Çalışma Saatleri

Pandemi döneminde birçok kurum ve kuruluşun çalışma saatlerinde değişiklik yaşandı. Buna neden olarak ise, çalışanların birbiri ile olan temas olasılığını minimuma indirme amacı gösterilmişti. Pandemide noter çalışma saatleri ilk zamanlar bir gün tek bir gün çift saatte sonlanacak şekilde düzenlenmişti.

Ancak bu kuralın kaldırılması ile birlikte Pandemi noter çalışma saatleri, normal çalışma aralığı olan 09:00- 17:00 şekline getirildi. Ancak vaka yoğunluğuna göre Pandemi döneminde noter çalışma saatleri halen farklılık gösterilebiliyor. Pandemi de illerde bulunan noterler şu şekilde çalışıyor;

Noter Çalışma Saatleri İstanbul

Pandemi döneminde noter çalışma saatleri İstanbul bölgesinde herhangi bir değişikliğe uğramadı. Bu bölgede noterler 09:00 ila 17:00 aralığında hizmet verirken, bazı noterler esneklik sağlayıp 15-20 dakika fazladan çalışabiliyor. İstanbul bölgesindeki noterlerin net çalışma aralığı için ise noterin telefon kanalıyla aranarak, bilgi alınması gerekiyor.

Noter Çalışma Saatleri Ankara

Koronavirüs önlemleri kapsamında noter çalışma saatleri Ankara ilinde de bir sınırlama getirilmedi. Ankara bölgesinde bulunan tüm noterler 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Ancak yoğunluk durumuna göre Ankara’daki noterler mesaiyi 17:30’a çekebiliyor. Gene de net ve güvenilir bilgi için gidilecek yerdeki noter çalışma saatleri hakkında bilgi almakta fayda var.

Noter Çalışma Saatleri İzmir

Noter çalışma saatleri kapsamında İzmir’de de herhangi bir saat değişikliği yapılmadı. Bu bölgedeki noterler üzerinden de resmi birçok işlem 09:00-17.00 saat aralığında yapılabilecektir. Ayrıca İzmir bölgesinde hizmet veren nöbetçi noter listesi de resmi web sitesi üzerinde adres olarak bildirilmektedir.

Noter Çalışma Saatleri Samsun

Noter çalışma saatleri Samsun bölgesindeki vatandaşlar tarafından da merak edilen konulardan bir tanesi konumunda. Samsun’da da 12:30-13:30 aralığında öğle arası bulunmakta olup bunun haricinde 09:00-17:00 aralığında resmi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Evrakların yoğunluğu ve süresine göre, ortalama 20-30 dakikalık bir esneklik gösterilebiliyor.

Noter Çalışma Saatleri Mersin

Koronavirüs önlemleri amacıyla noter çalışma saatleri Mersin ilinde de değişiklik göstermedi. Mersinli vatandaşlar, hafta içi 09:00-17:00 saatlerinde hafta sonu ise nöbetçi noterler üzerinden 10:00-16:00 aralığında işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!