featured

Oksijen Terapi ile Cilt Bakımı Nedir ? Oksijen Terapi Hakkında Önemli Ayrıntılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oksijen Terapi ile yüz bakımı son derece bakımlı ve parlak bir cildiniz olmasını sağlıyor. Oksijen yüz bakımı uygulaması sonucunda elde edilebilecek başlıca avantajlar şunlardır:

İnce çizgiler ve kırışıklıklar açılır.Kan dolaşımı güçlenir.Cildin daha genç görünmesi için kollajen üretimi teşvik edilir.

Oksijen Terapi Cilt ve Yüz Bakımı Uygulaması

Bu işlem bir merkezde, güzellik uzmanı tarafından yapılır. Prensip olarak vücuda herhangi bir madde enjekte edilmediği ve/veya cilt bir kimyasal ile muamele görmediği için oksijen yüz bakımı nonmedikal bir uygulama olarak değerlendirilir.

Bilindiği gibi vücudun düzgün çalışması ve kendini yenilemesi için oksijene ihtiyacı vardır. Bu nedenle oksijen yüz bakımı uygulaması sonucunda, yüzde parlak ve sağlıklı bir görüntü elde edilir. (Bu temel prensip henüz bilimsel olarak desteklenmiyor)

Oksijen Terapi Uygulama Süreci

Uygulama sırasında güzellik uzmanı tarafından öncelikle yüz temizlenir ve peeling yapılır. Ölü hücreler soyulur, ciltten uzaklaştırılır. Oksijen yüz bakımı için farklı merkezlerde farkı yöntemler kullanılsa da, genellikle cildin üst yüzeyine yüksek basınçlı oksijen verilmesini sağlayan bir tür çubuk kullanılır.

Bu uygulamada cildi dolgunlaştıran ve içeriğinde hyaluronik asit bulunan serumlar oksijen yüz bakımı uygulaması yapıldıktan sonra yüze sürülür.

Oksijen Terapi Cilt Bakımı İşlem Süresi

Oksijen yüz bakımı uygulaması ortalama 30 dakika ile 60 dakika arasında sonuçlandırılır.

Oksijen Terapi İyileşme Süresi

Oksijen yüz bakımı invaziv bir girişim olmadığı için, işlem sonrasında herhangi bir kesik ya da yara izi kalmaz. Bu yüzen iyileşme süreci diye bir zaman dilimine gerek yoktur.  İşlem sonrası en fazla yüzde olabilecek kızarıklıklara rastlanabilir. Bunlar da bir kaç saat içinde kaybolur. 

Oksijen Terapi Ne işe Yarar ? Oksijen Terapi Cilt Bakımının Yararları  

Genel olarak insanlar bu uygulamadan sonra yüzlerinin pırıl pırıl olduğunu ve canlı bir görünüme kavuştuklarını söylüyorlar. Fakat yine de bu konuda yapılmış yeterli bilimsel çalışma bulunmuyor.

Oksijen Terapi ile Cilt Bakımı Uygulaması Sonucu Kullanıcıların Bildirdiği Avantajlar

Bu uygulamayı yaptıran kişilerin bildirdiğine göre elde edilen avantajlar şunlardır:

Cildin parlak olması sağlanır. Bazı kullanıcılar oksijen yüz bakımı uygulamasının esas yararının hyaluronic asit ve diğer temel serumların kolaylıkla emilmesi nedeni ile olduğu düşünüyorlar. Bu aşamada kullanılan serumların türüne göre elde edilen sonuçlar değişiklik gösterir.Cilt nemlenir. Oksijen yüz bakımı uygulaması sonucu, oksijen serumun emilimine yardımcı olur. Eğer verilen serumda hyaluronik asit varsa, cilt daha da nemlenmiş hissedilir.Cilt tonu eşitlenir. Oksijen yüz bakımında cilde bolca vitamin verilir. Böylece cilt nemli ve parlak bir hale gelir.İnce çizgilerde azalma görülür. Oksijen yüz bakımı cildin dolgun ve ışıltılı görünmesini sağlamasının yanı sıra kan dolaşımını da iyileştirir.Akneyi tedavi eder. Oksijen yara iyileşmesini çabuklaştırılır.  Ayrıca oksijen bazı bakterileri de öldürür. Bu nedenle yapılan işlem akneden sorumlu bakteri Propionibacterium Acnes’i de öldürür ve etkisiz hale gelmesini sağlar.  

Oksijen Terapi ile Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılabilir

Çoğunlukla estetisyenler, uygulamanın ayda bir kez tekrarlanmasını önerse de, oksijen yüz bakımı diğer peeling uygulamaları kadar etkili olmadığı için kendi güzellik uzmanınızla görüşerek sizin için en uygun süreyi belirlemesini isteyin.

Oksijen yüz bakımı daha çok gençler için önerilen bir uygulamadır. İlerleyen yaşlarda lazer ve/veya mikro iğne vb. daha etkin çözümler denenebilir.

Oksijen Terapi ile Cilt ve Yüz Bakımı Olası Yan Etkiler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu konuda insanlar 2 gruba ayrılıyor. Bir grup insan uygulamadan çok memnun olduğunu iddia ederken, diğer gruptakiler konuya şüpheci yaklaşıyorlar.

Dermatologlar yüksek basınçlı oksijenin çok da fazla işe yaramayacağı kanısında olduklarını belirtiyorlar.

Oksijen Terapi ile Cilt Bakımının Olası yan etkiler şunlardır:

Cildin geçici olarak kızarması, cildiniz hassas ise uygulanan serum ve oksijen kızarmaya neden olabilir. Bu durum birkaç saat içinde geçebilecek geçici bir durumdur.Oksijen yüz bakımı sonucu, yüzde yoğun konsantrasyonlarda oksijen patlaması oluşacağı için ciltte iltihaplanma görülebilir. Bu nedenle cilt şişmiş görünebilir.

Kullanılan seruma alerjik reaksiyon gösterilmesi, cildiniz hassas ve/veya alerjiye meyilli ise mutlaka dermatoloğunuza danışmanız gereklidir. Ciltte kaşınma, uzun süreli kızarıklık, ağrı şişme oluyorsa, serumun kullanımına hemen son verilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!